Ninel Potirca, fost candidat la presedintie, trimis in judecata pentru evaziune fiscala de 18,6 milioane de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 6 iunie 2011, 16:43 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus luni trimiterea in judecata a fostului candidat la alegerile prezidentiale din 2009, Ninel Potirca, pentru evaziune fiscala de peste 18,6 milioane de lei, anunta Agerpres. Ninel Potirca, asociat si administrator SC Siatra Prod SRL Tg-Jiu (de recuperare deseuri, in faliment), in prezent administrator la SC Nynmetal SRL Tg-Jiu, a fost deferit justitiei, in sarcina sa retinandu-se infractiunile de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Gorj.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata pentru infractiuni similare Tanase Potirca, fost asociat si administrator SC Siatra Prod SRL, in prezent pensionar, Dan Radu, recidivist, si Radu Mihalache, asociat si administrator SC Silnef SRL Ramnicu-Valcea.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, in perioada 2001-2004, in calitate de asociat al SC Siatra Prod SRL si administrator legal pana la 14 martie 2003, iar ulterior administrator de fapt, inculpatul Ninel Potirca a aprobat si dispus evidentierea in actele contabile ale firmei a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, cheltuieli justificate prin documente fictive dintre care unele antedatate, ceea ce a condus la sustragerea, de la plata catre bugetul consolidat al statului, a sumei de peste 18, 6 milioane lei (din care peste 8 milioane lei TVA si 10, 6 milioane lei impozit pe profit).

"Pentru a-si justifica aceste cheltuieli nereale, in perioada 2001-2005, inculpatul Ninel Potirca a procurat si folosit facturi fiscale emise de societati fictive ori facturi falsificate emise de societati existente, a semnat mai multe documente (un contract de prestari servicii, unul de intermediere, factura ) in care a fost contrafacuta semnatura administratorului societatii emitente. Mai mult, inculpatul i-a determinat si pe ceilalti trei inculpatii sa intocmeasca/semneze documente (contract de intermediere, facturi fiscale), antedatate, unele procurate pe cai ilegale, intocmite pentru operatiuni nereale", precizeaza DNA.

In scopul recuperarii prejudiciului, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile, respectiv terenuri aflate in proprietatea inculpatilor Ninel Potirca si Tanase Potirca.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























841 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Clanuri tiganesti din cartierul Meteor, Tg.Jiu (Luni, 6 iunie 2011, 16:59)

    Patronatul Oamenilor de Afaceri Tig..Rromi [anonim]

    Onorabilul Potarca a 'catindat' din partea etniei dumisale, ca sef al unui patronat al afaceristilor de aceeasi etnie tiganeasca (numita rroma de PSD-Iliescu).

    Faptul ca s-a ocupat de comert cu metale 'faroase si nefaroase', precum si cu facturi false cred ca nu poate mira absolut pe nimeni in Romania (sau in acele localitati din Spania si Franta unde au fost arestati membri ai etniei ce incercau sa fure cabluri si elemente de metal din amenajari publice).

    Se dovedeste ca Potarca nu era exceptia de la regula..Asteptam un protest viguros si lautaresc al domnilor Vanghelie si Voicu..Eventual si Guta, ca e din zona..
  • +2 (2 voturi)    
    dosar politic (Luni, 6 iunie 2011, 17:04)

    andrei d [anonim]

    "e clar un dosar politic, Basescu incearca sa elimine candidatii valorosi" (Victor Ponta / Crin Antonescu, 2011)
  • +2 (2 voturi)    
    contributii bugetare (Luni, 6 iunie 2011, 17:20)

    contribuabil corect [anonim]

    pe ei , pe mama lor !
  • +1 (1 vot)    
    poanto documenteaza-te... (Luni, 6 iunie 2011, 18:35)

    Dupa noi, potopul [anonim]

    Ce colcaiala de notabilitati sus puse si increngaturi de institutii ale statului - politie, garda...2001-2004.
    Firul ajunge sus de tot la un fost ministru psd- ghici???
    Oricum, este o victorie. Lupta a fost crancena si totul era stiut, cunoscut, dovedit de la vremea cand Romania nu era un stat de drept, nene poanta!.
    Dilema iliesciana - oare intamplator o fi candidat?
  • 0 (0 voturi)    
    Averiii (Sâmbătă, 27 august 2011, 19:27)

    Teo [anonim]

    nu a candidat deloc intamplator: s-au spalat sume fabuloase in campania electorala. ciudat sechestrul pus pe bunurile celor doi. exista un teren in cartierul meteor, pe care s-au construit 3 case (in jur de 6-800 mp fiecare). aceste case sunt ale celor 3 frati potirca: dodo, sica si ninel (in ordinea varstei). ceasta proprietate este cu mult mai scumpa decat valoarea datoriei, clar. poate au pus sechestru pe apartamentele de la tg jiu, arad, bucuresti, constanta, bacau, unele din ele fiind locuite de iubitele lui ninel si sica, care au si cativa copii pe-acolo.... eheeee e o increngatura ....ani de zile cei 3 au dat spagi de sute de mii de euro unor politisti si procurori pt evaporarea diferitelor probe, si cate si mai cate


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by