Avocat bucurestean, retinut pentru ca a pretins 6.000 de euro in schimbul obtinerii unui act medico-legal

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 7 martie 2011, 17:29 Dosare Anticoruptie


Un avocat al Baroului Bucuresti a fost retinut, dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala in scopul obtinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica.

Potrivit unui comunicat DNA citat de Mediafax, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Vasile Stoian, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

DNA precizeaza ca, in perioada februarie-martie 2011, inculpatul Vasile Stoian, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, ar fi pretins de la un barbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici" in scopul obtinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica. Persoana de la care au fost pretinsi banii era cercetata in stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulatie soldat cu decesul a doua persoane.

Actul medical ce urma a fi obtinut prin acte de coruptie viza calcularea retroactiva a alcoolemiei pana la o valoare sub limita raspunderii penale.

Duminica, Vasile Stoian ar fi primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro si 10.300 lei in scopul mentionat, el fiind retinut de procurorii anticoruptie, care au solicitat, luni, Curtii de Apel Bucuresti arestarea avocatului, pentru 29 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2643 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Mai mult de 85% din avocati... (Luni, 7 martie 2011, 18:02)

    CD [anonim]

    .........au o conduita profesionala infractionala si trebuie arestati ,iar alti 11-12 % ,fie lustruiesc pantofii judecatorilor si procurorilor,fie le plimba ....catelul ..Ceilalti 3 % sunt cu adevarat profesionisti ,dar sunt marginalizati de sistem pentru ca nu se incadreaza in conduita generala si-si pastreaza demnitatea si
    curajul de-a contribui la aplicare intocmai a legii...
    • -4 (6 voturi)    
      de unde stii? (Luni, 7 martie 2011, 18:18)

      Eugenn [utilizator] i-a raspuns lui CD

      daca o fi 84% ce te faci?
    • +1 (1 vot)    
      De acord (Luni, 7 martie 2011, 22:09)

      Dan [anonim] i-a raspuns lui CD

      Sunt perfect de acord cu tine.
      La o intalnire cu avocatii stagiari, seful unui renumit Barou recomanda tinerilor avocati sa fie mai atenti cu procurorii si judecatorii. Asa a zis: "mai mergeti cu un buchet de flori, cu o cutie de ciocolata ca sa fie si judecatorii si procurorii mai flexibili cu voi". Ce mai vrem? Daca sistemul ii indeamna sa fie "mai atenti" cu oamenii din sistem.
  • +4 (4 voturi)    
    Oare ce institutie nu e inca putreda de coruptie?! (Luni, 7 martie 2011, 18:18)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Am inteles din stirea asta ca pana si Medicina Legala face frecvent ilegalitati...
  • +6 (6 voturi)    
    avocati (Luni, 7 martie 2011, 18:44)

    Tzompi [anonim]

    Ah ce bine. Dar oare il condamna? Sunt un om care a pierdut un proces civil de iesire dintr-o indiviziune si care in 6 ani de proces a schimbat PATRU avocati, care s-au dovedit, toti, ca facand jocurile murdare ale partii adverse (care pompa bani in justitie pt. a unge angrenajele).
    • 0 (0 voturi)    
      nume (Luni, 7 martie 2011, 21:11)

      nmh [anonim] i-a raspuns lui Tzompi

      dar de ce nu le dai numele? si prenumele


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by