Seful PTF Albita si 7 politisti, eliberati intrucat probele audio-video sunt neclare

de D.G.     HotNews.ro
Miercuri, 2 martie 2011, 19:53 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti arata, in motivarea deciziei prin care a decis cercetarea in libertate a sefului PTF Albita, Cristian Daniel Corban, si a altor sapte politisti, ca referirile martorului sub acoperire privindu-i pe acestia sunt generice, iar probele audio-video sunt neclare.

Judecatorii CAB arata in motivarea deciziei din 23 februarie, cand au decis arestarea preventiva a sapte politisti de frontiera de la Albita si lasarea in libertate a altor opt, printre care si seful PTF, Cristian Daniel Corban, ca "in mod necontestat, in raport de incadrarea juridica pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, conditia prevazuta de articolul 148 litera f teza I (legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani), este indeplinita pentru toti cei 15 inculpati", relateaza Mediafax.

Instanta noteaza insa ca, desi aceasta conditie este indeplinita, "referitor la existenta unor probe si indicii temeinice care sa justifice presupunerea rezonabila ca inculpatii au savarsit faptele retinute in sarcina lor, pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, exista o serie de distinctii si diferentieri intre situatiile lor juridice".

Judecatorii sustin ca nu in cazul tuturor celor 15 politisti rapoartele investigatorului sub acoperire sau probele audio-video probeaza pe deplin presupusele fapte de coruptie de care ii acuza procurorii anticoruptie.

Procurorii anticoruptie fac cercetari in cazul a 53 de politisti de frontiera de la PTF Albita, printre care si comisarul sef de politie Daniel Cristian Corbean, acuzati de luare de mita si sprijinire a unui grup infractional organizat. Dintre acestia, procurorii au retinut 40 de persoane, alte 13 fiind lasate libere, cu interdictia de a parasi tara.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1420 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    ... (Miercuri, 2 martie 2011, 20:36)

    ampersand [anonim]

    Judecătorul care a instrumentat cazul a motivat decizia judecării în libertate potrivit Aliniatului 2, rîndul de la geam, pe motiv că "nu numai că inculpatul nu reprezintă un pericol social, ba dimpotrivă, poate aduce importante beneficii comunităţii. O şpagă de 100.000 de euro înseamnă că fondurile comunei Albiţa au crescut cu 100.000 de euro, deci o creştere cu aproximativ 200 pe cap de locuitor, ceea ce, în condiţiile în care retul ţării, Europa şi SUA se confruntă cu o criză severă, nu poate fi decât îmbucurător şi încurajator."
    • +2 (4 voturi)    
      Ar trebui impuscat (Miercuri, 2 martie 2011, 20:45)

      Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

      Judecatorul acesta ar trebui impuscat. Oare cat timp vom mai tolera asemenea mizerii morale in Romania?
      • 0 (0 voturi)    
        la noi nu există măcar cauţiune? (Miercuri, 2 martie 2011, 21:51)

        ampersand [anonim] i-a raspuns lui Razvan007

        La americani - în presa noastră nu s-a scris deloc despre asta - a fost un caz care a făcut vâlvă vara trecut, "cazul Bell" - Bell, un "sătuc" american cu vreo 50.000 de locuitori. Într-o zi, presa locală, aia "sătească", a vrut să afle salariile şi sporurile primarului şi-a staff-ului. Stupoare - ăştia n-au vrut să le spună. Cam greu să-ţi permiţi aşa tupeu în SUA, ca funcţionar public - şi, mai ales, extrem de bătător la ochi. Refuzul s-a propagat rapid în sus şi edilii micului orăşel s-au trezit cu control pe cap. Şoc: primarul orăşelului de 40.000 de oameni avea salariu public dublu faţă de cel al preşedintelui SUA sau guvernatorului Californiei. Cam 800.000 pe an. Şeful poliţiei locale era cel mai bine plătit şef de poliţie din SUA, mai mult decât omologii de la NYPD sau LAPD. Primarul, cu sporuri, ajungea la 1.5 milioane pe an, ce-i asigura o pensie de vreo 600.000 pe an. Avea vreo 140 zile de concediu pe an. Şeful poliţiei, proaspăt întors bronzat de la schi, avea dovadă de handicap fizic, care-l scutea de impozit la pensie. Primarul a fost rapid băgat la zdup şi s-a stabilit o cauţiune iniţială de 3.2 milioane, redusă apoi la 1.5, pe care, în eventualitatea c-o plătea, era puricată de IRS ca nu cumva să fie plătită din banii "câştigaţi". Dacă gicu va fi găsit vinovat la toate capetele de acuzare, riscă doar vreo 52 de ani la mititica.
        • +4 (4 voturi)    
          Nu se vedea CLAR? (Miercuri, 2 martie 2011, 22:43)

          x [anonim] i-a raspuns lui ampersand

          Pai CINE lucreaza in Punctul de Frontiera?
          Eu?
          Mama?
          • +3 (3 voturi)    
            Ei, draci ! (Joi, 3 martie 2011, 9:39)

            wizard of Oz [anonim] i-a raspuns lui x

            In toate vamile au fost montate, in aceeasi perioada si sub acelasi motiv , camerele video.
            Ma gandesc, logic, ca au fost folosite aceleasi "scule" peste tot, inclusiv la Albita....
            Imaginile sunt bune in alte vami, doar la Albita nu.....
            Concluzie: seful PTF si ai lui se bucura de protectie "de sus" si ,imi pare rau pentru fanii oranj, acest sus nu poate sa fie decat in administratia portocalie basescu-Boc.
            Q.E.D.
            • +1 (1 vot)    
              ce va tot prindeti in gura ? (Joi, 3 martie 2011, 17:35)

              toma [anonim] i-a raspuns lui wizard of Oz

              judecatorii ar trebui sa-si ceara scuze de la domnii vamesi,ce dracu ?!
            • +1 (1 vot)    
              Protectie de sus? (Joi, 3 martie 2011, 17:38)

              Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui wizard of Oz

              Daca se bucurau de protectie de sus nu mai erau filati.

              Basescu - Boc sunt cei care au inceput curatenia in vami. Mi se pare nesimtire sa ii acuzi tot pe ei de coruptie.
  • +3 (3 voturi)    
    Ceva ceata de la TVR-ul lui Rhasvhan? (Miercuri, 2 martie 2011, 20:52)

    Petru Moldovan [utilizator]

    Era o moda prin anii '90 (Rhasvan Theodhohrehscu) ca nu se poate trasmite o demonstratie impotriva lui Iliescu pentru ca e ceata. O fi vandut TVR-ul din depozit ceva ceata din aia sa puna astia pe inregistrari sa nu mai fie clare?
  • +2 (4 voturi)    
    Veriga slaba. (Miercuri, 2 martie 2011, 20:57)

    mircea [anonim]

    In judecatorii mai sunt verigi slabe care permit infractorilor sa scape.Iar asta ar putea crea o reactie in lant,daca nu se iau masuri.
  • +3 (3 voturi)    
    si uite asa (Miercuri, 2 martie 2011, 21:47)

    sellerman [utilizator]

    si uite asa, cate unul cate sapte, vor iesi basma curata, va trece tam-tamul cu lupta anticoruptie, si vor gasi pana la urma un vinovat-doi, respectiv paznicul si femeia de serviciu ..... tot inainte dragi justitiari
  • +1 (1 vot)    
    aloo (Miercuri, 2 martie 2011, 22:22)

    x [anonim]

    bai baieti, s-au retinut 40 pentru care existau dovezi si eliberat 13, care altfel ar putea face recurs si cere daune pt privare de libertate in lipsa de probe.
    hai sa gandim putin inainte sa scriem
  • 0 (2 voturi)    
    Tanti Costiniu ... (Miercuri, 2 martie 2011, 23:10)

    za-k [utilizator]

    i-a salvat pe astia pentru ca uraste DNA dupa ce i-a fost saltat barbatul.
  • +1 (5 voturi)    
    Justitia nu se face pe forumuri (Miercuri, 2 martie 2011, 23:54)

    Mihai [anonim]

    Ce de justitiari pe forumuri, care mai de care s-arunce cu piatra si cu verdictele!

    Au fost retinuti si oameni pentru care nu exista probe, in virtutea inertiei i-au luat pe toti fara sa judece! Daca exista probe beton sa continue, iar daca nu sa le dea drumul si sa se duca dupa regine!

    De ce credeti ca s-au oprit procurorii la politisti si nu la vamesi? De ce nu au asteptat sa vada pana unde duc firele? Care sunt capii? Daca tot fac inregistrari, de ce nu merg pana sus? In toate anchetele serioase se merge pana la capi, aici de ce nu s-a mers?

    E simplu, oameni buni: e un circ pe gratis pentru a abate atentia de la esecul neintrarii in Schengen, a crizei economice fara sfarsit si a saraciei din tara. Sunt polite platite politistilor. Daca exista grup infractional, cine e capul, cine coordoneaza? N-am auzit nicaieri in saptamanile astea sa se spune ceva despre aceste persoane, care ar exista intr-un grup organizat. Totul este praf in ochi, justitia lucreaza la comanda politica!

    As vrea sa vad rezultate concrete, nu televiziuni si jurnalisti care asteapta ca vulturii sa scrie cateva randuri de la computer!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by