Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu, achitati in dosarul de coruptie in care fusesera trimisi in judecata in 2008

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 februarie 2011, 12:06 Dosare Anticoruptie


Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, precum si fostul presedinte al FC National, Gino Iorgulescu si un fost angajat al LPF au fost achitati de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul in care au fost judecati pentru fapte de coruptie, anunta Mediafax. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 15 zile.

Dumitru Dragomir a fost acuzat ca ar fi primit mita, in 2001, un teren de 350 mp in Bucuresti pentru a cumpara, in numele LPF, un teren si o constructie nefinalizata, ambele supraevaluate. Mituitorul ar fi fost, potrivit procurorilor, fostul fotbalist Gino Iorgulescu. La data comiterii faptei, Dragomir era deputat PRM de Valcea.

Terenul primit drept mita era situat in zona Cotroceni si era evaluat, la data incheierii afacerii, la circa 33.000 de dolari. In schimbul lui, Dragomir ar fi aprobat cumpararea, de catre LPF, a unui teren de 1.500 mp si a unei constructii nefinalizate, in suprafata de 280 mp, ridicata fara autorizatie pe acelasi teren, ambele aflate in proprietatea lui Gino Iorgulescu. Potrivit anchetatorilor, pretul platit de LPF (355.000 de dolari) era de circa trei ori mai mare decat cel practicat pe piata la momentul realizarii tranzactiei.

Conform rechizitoriului, "pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita inculpatului Dragomir Dumitru, inculpatul Iorgulescu George-Gino a trecut in proprietatea inculpatului Badita Florin-Bogdan (soferul personal al lui Dragomir Dumitru) suprafata de 351,79 mp teren, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 ROL, desi in realitate acesti bani nu au fost achitati."

Anchetatorii au mai sustinut ca, "la data de 24 mai 2004, in baza unui alt contract de vanzare-cumparare, inculpatul Badita Florin Bogdan, administrator al S.C. Bodu SRL Bucuresti, cu acceptul inculpatului Dragomir Bogdan-Dumitru, a trecut terenul respectiv in proprietatea acestei firme, contract in care s-a consemnat, in fals, ca pentru tranzactie s-a platit suma de 900.000.000 ROL."

Urmarirea penala impotriva lui Dragomir a inceput in noiembrie 2007, pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

La 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata pentru luare de mita, alaturi de el mai fiind deferiti justitiei Gino Iorgulescu (pentru dare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual), Florin Bogdan Badita, fostul sofer de la LPF al lui Dragomir, administrator al SC Bodu SRL (pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, uz de fals) si Bogdan-Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir si asociat unic al S.C. Bodu SRL (pentru spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual).

Vezi filmul procesului lui Dumitru Dragomir.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























771 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by