Varujan Vosganian si Dan Nica, cercetati de DNA pentru abuz in serviciu

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 23 februarie 2011, 16:10 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari fata de fostii ministri Varujan Vosganian si Dan Nica pentru abuz in serviciu, intr-un caz disjuns din dosarul "Posta Romana" in care au fost trimisi in judecata fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, potrivit rechizitoriului trimis de procurori la instanta suprema pe data de 14 decembrie 2010, informeaza Agerpres.

Prin rechizitoriul intocmit in cazul "Posta Romana", procurorii DNA au dispus "disjungerea cauzei fata de numitii Varujan Vosganian, Sorin Creteanu si Dan Nica, in vederea continuarii cercetarilor intr-un dosar separat, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 13 din Legea 78/2000 din Codul Penal", care se refera la folosirea influentei sau autoritatii "in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite."

Potrivit DNA, fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

De asemenea, pentru infractiuni similare au mai fost trimisi in judecata Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR, si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC Topcadex 99 SRL.

Prin cererea din data de 16 ianuarie 2008 a presedintelui Romaniei, adresata ministrului interimar al Justitiei, s-a solicitat declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu.

Potrivit DNA, in perioada 2005-2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului roman in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situatiei juridice a imobilului.

Prejudiciul in acest dosar este evaluat la peste 8,6 milioane euro.

Fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiuariu afirma ca dosarul Posta, in care este invinuit, ar reprezenta o "razbunare" a procurorului Doru Tulus si a sustinut ca toate actele efectuate in acest dosar impotriva sa sunt lovite de nulitate absoluta intrucat au fost efectuate de procurori aflati in stare de incompatibilitate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3009 vizualizari

  • +20 (22 voturi)    
    oops? (Miercuri, 23 februarie 2011, 16:23)

    curios [anonim]

    iar va trebui sa voteze Parlamentul o imunitate?
    • 0 (0 voturi)    
      yups (Miercuri, 23 februarie 2011, 20:13)

      Pintea H [anonim] i-a raspuns lui curios

      Oare penalul de cioring o sa-si taie mustata ?
      Nu care cumva sa fie vreo confuzie, fiinca aia de au si destepti(nb "doctori") printre ei au cioc.
      Atentie dragi tovarasi: vine lupul la oi.
  • +23 (29 voturi)    
    eeee, sa vedeti acum scandal :) (Miercuri, 23 februarie 2011, 16:28)

    sucaa [utilizator]

    sa te ti pichetari de sedii de partide, televiziuni, judecatorii, guvern, gradinite etc.

    imi trag vreo 6 beri la doza si niste seminte si trec la tv deseara. o sa fie fain :)
  • +16 (24 voturi)    
    Trag de timp (Miercuri, 23 februarie 2011, 16:29)

    Alegatorul roman [anonim]

    Poate vin alegerile si scapa toti .Dar o sa aiba o surpriza la alegeri .Tot PDL iese.
    • +1 (1 vot)    
      acum inteleg... (Miercuri, 23 februarie 2011, 21:10)

      roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Alegatorul roman

      de ce atata graba cu suspendarea. Dar planul de acasa nu li se prea potriveste. Pech!
  • +12 (18 voturi)    
    Interesanta miscare (Miercuri, 23 februarie 2011, 16:33)

    cristi767 [utilizator]

    Unul de la PSD, altul de la PNL.

    Probabil ca vor fi blocati si e in Parlament si asa se anihileaza faptul ca si PDL a blocat cazul Pasat si Ridzi
    :))
  • +21 (29 voturi)    
    Iar Basescu (Miercuri, 23 februarie 2011, 16:38)

    gedami [utilizator]

    Haideti sa cronometram, sa vedem in cat timp va apare crin voiculeasca, cu manutzele proptite in sholduri si strigand isteric dinspre antene (sau alte "realitati") ca Basescu e de vina si ca iaaaaar este un proces politic !!!

    "Puritatea" pnl si psd este binecunoscuta asa ca, noi cei din linia intai, palmasii care luam toate suturile in tur pe care sunt dispusi sa ni le imparta domniiile lor, va trebui sa-i credem si de data asta si sa iesim din nou in strada, sa pichetam niscaiva sedii portocalii, doar-doar or termina cu prigoana asta nefasta impotriva lor.

    Hai crinutule, ia-l pe micul bonta in brate si dati fuguta la antene ca de-abia va asteapta proaspata academie a ziaristilor-marioneta in frunte cu papusarul sef, Motanul. Nu uitati sa luati si intrebarile cu voi, ca sa nu o mai obositi pe firea !!
  • +13 (19 voturi)    
    Razbunare politica, nu-i asa maestre? (Miercuri, 23 februarie 2011, 17:10)

    Leon [anonim]

    Era doar o chestiune de timp. Si nici n-a reusit DNA-ul sa intre probabil in hatisurile gestionarii banilor in perioada cit vosganian a fost ministru de finante si cind psd-ul ii sustinea pe sest in Parlament si primea ca prin minune fonduri grase pentru administratia locala controlata de partid. Ma uit de putin timp pe blogul lui vosganian pe care l-am cunoscut personal si stiu ce-i poate pielea. Sa te tii acum urlete si jos Basescu.
  • +8 (16 voturi)    
    Sezonul II; Ep. 45 Corul Bocitoarelor (Miercuri, 23 februarie 2011, 17:27)

    Nelu [anonim]

    Desera "Numai" la Antene si IRealitatea
  • +9 (13 voturi)    
    Jos Ba-ses-cu (Miercuri, 23 februarie 2011, 17:32)

    nano2k [utilizator]

    Sus Vosganian, Nica, Nastase, Ponta, Crin. Hai, fetele de la Bobalna, cu totii deodata: Jos Ba-ses-cu, Jos Ba-ses-cu!

    Ce liniste putea fi in tara asta, asa-i mai baieti? Ce mult v-ar fi placut...

    Hai hai, nu stati: Jos Ba-ses-cu, Jos Ba-ses-cu!
    • +9 (11 voturi)    
      comentariul tau (Miercuri, 23 februarie 2011, 17:46)

      leopold [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      imi aduce aminte de spotul publicitar al FNI .....
      • +1 (1 vot)    
        daca doriti sa revedeti... (Miercuri, 23 februarie 2011, 21:17)

        misescu [utilizator] i-a raspuns lui leopold

        http://www.youtube.com/watch?v=1Bt4aXhLi6k&feature=autofb
  • +10 (10 voturi)    
    Valeleu!!! (Miercuri, 23 februarie 2011, 18:43)

    IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

    Ce jale mare la USL. Pe Guzganian nu-l va mai apara nimeni de la penele pentru ca a devenit un "dizident". Pentru Nica, faimosul fost ministru de interne, cel care predase arhiva cu tot cu intregul minister pe care-l conducea prietenului sau Van Ghelie, vor sari in gasca sa-l apere cam toata ceata cea vestita prezenta si la Pitesti in urma cu ceva vreme. Bineinteles ca e comanda politica. Si, bineinteles, ca persoana responsabila de golgota celor doi infractori politici este tot Basescu. Jos Basescu! Sus mafia!!!!! Hai bai Bonta pechinezule, nu esti indignat? De ce taci? Nu-ti arati muschii de copilot rasturnat? Hai ba chiulaule si repetentule Crin! Unde ti-e verbul? Unde ti-e onoarea de domnisoara virgina si crinolata ofilita? Hai tovarasi uslasi, aratati-va indignarea proletara! Suspendati-l pe Basescu, ca doar asa veti mai putea scapa de bratul lung al legii care nu va tot da pace de la o vreme! Era buna linistea aia asurzitoare de pe vremea nepotului matusii Tamara, tovarasul bloger penal Adrian Nastase, nu?
  • +6 (6 voturi)    
    q.e.d. (Miercuri, 23 februarie 2011, 19:19)

    Leon [anonim]

    Cum ii place maestrului vosganian sa spuna. Ce-i mina pe dinsii-n lupta (de la usl)? Unitatea-n dosare, ca-n doctrina ei insisi ne-au zis ca e sublima, dar cam lipseste.
  • 0 (0 voturi)    
    varujan (Joi, 24 februarie 2011, 1:49)

    Ion [anonim]

    Sa explice asa cum ne-a explicat acum vreo 3-4 ani cum e cu taxa de prima inmatriculare.
    • 0 (0 voturi)    
      asta da amintire (Joi, 24 februarie 2011, 12:39)

      red [anonim] i-a raspuns lui Ion

      intr-adevar acest om Vosganian este catastrofa. Mi-ar placea sa plateasca pentru tot ce a facut fara sa aiba habar de ceva. A fost ministrul economiei parca, nu???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by