Seful Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Bihor, trimis in judecata de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 23 februarie 2011, 10:05 Dosare Anticoruptie


Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor, Nicolae Sebastian Secosan, arestat dupa ce ar fi luat mita de la comercianti de produse etnobotanice, a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea.

Procurorii DNA au finalizat cercetarile si au dispus, miercuri, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a sefului Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Bihor, Nicolae Sabastian Secosan, acuzat de luare de mita in forma continuata, transmite Mediafax.

Potrivit rechizitoriului inaintat Tribunalului Bihor, in perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, in calitate de comisar sef la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Secosan a pretins si a primit in cinci randuri mita de la reprezentantul unei unitati profilate pe comercializarea substantelor etnobotanice, in total suma incasata de seful CJPC Bihor ridicandu-se la 1.400 de euro.

"Sumele au fost primite pentru a nu-i aplica denuntatorului sanctiuni contraventionale severe ori alte masuri legale cu prilejul efectuarii unor actiuni de control pe linia protectiei consumatorilor", se arata in rechizitoriu.

In 8 februarie, Nicolae Secosan a fost denuntat de comerciantul de etnobotanice, iar o zi mai tarziu a fost prins in flagrant delict imediat dupa ce a primit de la denuntator 300 de euro.

Retinut in urma actiunii de flagrant, Nicolae Sebastian Secosan a fost arestat in 10 februarie pentru o perioada de 20 de zile.

Fata de un alt comisar din cadrul aceleiasi institutii, Ovidiu Milian, pus si el sub invinuire in acelasi dosar, cauza a fost disjunsa, iar cercetarile sunt continuate tot sub acuzatia de luare de mita sub forma continuata.

Sebastian Secosan a fost numit la conducerea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor in urma cu doi ani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























686 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Denuntati fiecare neregula, fiecare fraudator (Miercuri, 23 februarie 2011, 10:33)

    Razboi impotriva coruptiei [anonim]

    Daca veti proceda asa, pastrand chiar anonimatul, va fi suficient pentru ca treptat se acumuleaza indici si la un moment dat e declansata ancheta si supravegherea video/internet/telefon.
    Se aduna probe si la momentul oportun, cand dovezile sunt clare si imposibil de contestat in instanta, se produce si retinerea, apoi arestarea si judecarea.

    Razboiul impotriva coruptiei e razboiul fiecaruia dintre voi, daca vreti ca banii din impozitele voastre sa fie mai bine folositi, daca vreti sa curatati clasa politica, lumea afacerilor si administratia de excroci si nesimtiti care talharesc pt ca se cred de neinvins.

    Mita, evaziune fiscala, infractiuni stradale, agresiuni verbale, totul trebuie imediat denuntat, la politie, procuratura si/sau protectia consumatorului, de preferinta la toate 3, telefonic sau prin internet, pe site-ul institutiilor respective.

    Vecini imbracati luxos cu haine de marca, care fac lucrari de imbunatatiri pe acasa si se plimba in strainatate si cu masini scumpe dintr-o simpla leafa de bugetar, asta ar trebui sa va dea de gandit.

    Zvonuri despre sefi si micile lor "aranjamente" ca sa mai traga o tzeapa statului la plata tva sau altor taxe ar trebui si astea sa va puna pe ganduri, pt ca banii aia, prin buget, va sunt destinati si voua, iar patronul fraudator ii baga in buzunar, denuntati-l!

    Fara o astfel de lupta colectiva, a tuturor, situatia se va ameliora foarte lent si voi toti veti avea de pierdut.
    Nu va lasati prada pesimismului, nu ascultati prostanacii complexati gata sa injure tara si locuitorii ei, coruptia poate fi diminuata din ce in ce mai mult.
    • 0 (0 voturi)    
      Cum pot denunta? (Joi, 24 februarie 2011, 10:37)

      ************** [anonim] i-a raspuns lui Razboi impotriva coruptiei

      As vrea o adresa de mail sau altceva.. pt un denunt. Au loc acte de coruptie mai mici sau mai mari aproape in toate sectoarele de activitate !Si nu doar cele care prejudiciaza statul, ar trebui condamnate !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by