Primarul Hunedoarei, liberalul Ovidiu Hada, trimis in judecata pentru atribuire ilegala de contracte

de A.N.     HotNews.ro
Vineri, 18 februarie 2011, 15:53 Dosare Anticoruptie


Ovidiu Hada
Foto: Agerpres
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a primarului municipiului Hunedoara, acuzat de atribuire ilegala de contracte, potrivit unui comunicat al DNA. Ovidiu-Marius Hada (PNL) si alte cateva persoane, inclusiv viceprimarul orasului, ar fi creat un prejudiciu de aproape 700.000 de lei.

Procurorii l-au trimis in judecata pe Hada pentru "10 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial", precum si "16 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interese".

In acelasi timp, viceprimarul Nicolae Robert Dan (PNL) a fost trimis in judecata pentru "22 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice" si "41 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interese".

In acelasi dosar mai sunt cercetati Arieta Capalna (sef serviciu buget finante-contabilitate in cadrul Primariei), Ioan Tiplea (fost angajat la Primaria Hunedoara, Compartimentul Achizitii Publice, inspector de specialitate) si tatal primarului, Gligor Hada, presedinte al Asociatiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara.

Iata fragmente din rechizitoriul procurorilor:

"In perioada septembrie 2008 - iunie 2009, Primaria Municipiului Hunedoara a efectuat mai multe achizitii publice de la firmele controlate de catre inculpatul Tiplea Ioan, inspector de specialitate la Compartimentul Achizitii Publice al Primariei, respectiv de la firmele SC T&R LOGISTICS PLASTICO SRL Deva si SC TIMKAR SRL Deva, cu incalcarea regimului conflictelor de interese, de o parte din sumele platite de Primarie beneficiind si Asociatia Umanitara al carei presedinte este Hada Gligor, tatal primarului Hada Ovidiu Marius. Toate contractele s-au incheiat si derulat pe fondul existentei unor relatii personale intre Hada Ovidiu Marius si Tiplea Ioan.

Achizitiile publice au fost incheiate in mod nelegal sub controlul direct al inculpatilor Hada Ovidiu Marius si Dan Robert Nicolae, primar, respectiv viceprimar al Primariei Municipiului Hunedoara, care aprobau referatele, notele justificative si comenzile adresate firmelor controlate de Tiplea Ioan, impreuna cu inculpata Capalna Daniela Arieta, in calitate de sef serviciu buget, finante, contabilitate. Inscrisurile necesare efectuarii achizitiilor publice erau intocmite de Tiplea Ioan si tot prin intermediul acestuia se livrau bunurile ori serviciile comandate Primariei Municipiului Hunedoara de catre cele trei firme.

In concret, in perioada septembrie 2008 - iunie 2009, inculpatul Hada Ovidiu Marius, in calitate de primar al municipiului Hunedoara, a dispus efectuarea, in mod nelegal, a unui numar de 15 plati in suma totala de 209.945,90 lei (aproximativ 51.919 euro) catre S.C. T& R LOGISTICS PLASTICO S.R.L. si SC TIMKAR SRL, pentru un numar de 9 achizitii publice efectuate in mod nelegal. In aceasta modalitate, au fost achitate bunuri si servicii care, la momentul platii, nu erau livrate si executate. In aceeasi perioada, Hada Ovidiu Marius, in virtutea functiei sale, a contribuit la efectuarea, de catre aceeasi primarie, a unui numar de 16 achizitii publice, in valoare de 367.944,75 lei (aproximativ 90.992 euro), de la cele doua firme controlate de Tiplea Ioan.

La randul sau, in aceeasi perioada, inculpatul Dan Nicolae Robert, uzand de functia sa de viceprimar al municipiului Hunedoara, a dispus efectuarea in mod nelegal a unui numar de 34 plati in suma totala de 412.847,09 lei (aproximativ 102.096 euro) catre cele doua firme controlate de Tiplea Ioan, pentru un numar de 20 achizitii publice efectuate in mod nelegal. Banii achitati reprezentau contravaloarea unor bunuri si servicii care, la momentul platii, nu fusesera predate sau executate. De asemenea, Dan Nicolae Robert, in exercitarea atributiilor de serviciu, a determinat incheierea intre Primaria Municipiului Hunedoara si firmele controlate de Tiplea Ioan a unui numar de 39 de contracte de achizitii publice in valoare de 728.450 lei (aproximativ 180.144 euro).

In scopul mentionat mai sus, Tiplea Ioan a intocmit in fals un numar de 12 facturi fiscale, emise in numele celor doua societati comerciale beneficiare a contractelor de achizitii publice, in
care a inserat mentiuni nereale cu privire la cantitatile de bunuri si servicii".

DNA precizeaza: "Consiliul Local al Municipiului Hunedoara s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 698.748,57 lei."

Procurorii au instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile apartinand lui Ioan Tiplea si Gligor Hada.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5311 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Incep sa pice (Vineri, 18 februarie 2011, 15:58)

    Cataleya [utilizator]

    si de-o parte si de alta...
  • +11 (15 voturi)    
    pichetam (Vineri, 18 februarie 2011, 15:59)

    dany [anonim]

    gata, nu se mai poate, maine iesim in strada si pichetam jilava, mama lui de basescu
    • +5 (5 voturi)    
      mai exact? (Vineri, 18 februarie 2011, 16:11)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui dany

      in strada sau in curtea interioara? :)
    • -5 (7 voturi)    
      Pastreaza-ti fortele (Vineri, 18 februarie 2011, 16:28)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui dany

      Pot sa pun pariu pe cat vreti ca in 2013, dupa suspendare, basescu va sta in arest preventiv de 29 zile.
      La cat vant a semanat o sa-si culeaga o furtuna de toata frumusetea.

      Atunci o sa vedem si noi la TV cum arata postacii de serviciu care o sa se duca in fata la Jilava sa protesteze.
    • -2 (2 voturi)    
      de ce? (Vineri, 18 februarie 2011, 16:42)

      topy [anonim] i-a raspuns lui dany

      ce sa cauti acolo? doar nu crezi ca va ajunge vreodata la puscarie el sau vreunu la fel. ii scutura un pic de ochii lumii si apoi le da drumu sa se intoarca la post.
  • +7 (7 voturi)    
    Hai curaj (Vineri, 18 februarie 2011, 16:04)

    legolas1979 [utilizator]

    incet incet prinde curaj justitia...dati cu ei de pamant!!!
    HAI faceti odata curatenie...toata lumea e alaturi de voi!!! Nu va lasati intimidati de niste jigodii!!
    Dati de pamant si cu SOV!!! e o carpa fara valoare!
  • +12 (16 voturi)    
    nedumerire (Vineri, 18 februarie 2011, 16:13)

    anonim [anonim]

    stirea cu primaru din HD.am auzit-o la rtv. si ma intrebam dece nu mentionau si apartanenta politica ?!?! acum cand am aflat, inteleg....
    • +6 (8 voturi)    
      Puscarie ca si Anghel Cristian de la Baia Mare (Vineri, 18 februarie 2011, 17:29)

      Dan Mihai [anonim] i-a raspuns lui anonim

      Sper sa faca 2 ani de puscarie ca si Primarul Municipiului Baia Mare Cristian Anghel(PNL).

      Eu credeam ca PNaListii astia sunt putin mai inovativi cand vine vorba de fraude si infractiuni financiare, dar vad ca sunt la pamant.

      Prostilor voi chiar nu-l credeti pe Basescu ca s-a terminat cu epoca de aur in Romania?

      Bravo DNA, bravo Basescu si Boc!
  • +7 (7 voturi)    
    Gandul, Realitatea si Antenele nu spun de PNL! (Vineri, 18 februarie 2011, 16:13)

    Marian [anonim]

    Acesti hoti sunt din PNL si au furat de au rupt toata Sighisoara in doua! Antenele Realitatea, Gandul nu spun o vorbulita despre faptul ca acesti oameni sunt din PNL. Asta-i jurnalims?
    Mi-e scarba!
  • +5 (5 voturi)    
    serios? (Vineri, 18 februarie 2011, 16:16)

    cmariusalin [utilizator]

    Sincer nu-mi pasa de culoarea politica,atata vreme cat au furat,sa fie aspru pedepsiti.Opozitia n-are decat sa-i ia in vizor pe cei de la putere care fac matrapazlacuri odata ce ajunge la putere.
  • +3 (3 voturi)    
    coruptia (Vineri, 18 februarie 2011, 16:26)

    Catalin [anonim]

    sa speram ca poate asa se solutioneaza si problema gropilor din Hunedoara , ca nu toti furam sa avem Jeep sa nu le mai simtim
  • +4 (6 voturi)    
    ... (Vineri, 18 februarie 2011, 16:35)

    blec-bierd [utilizator]

    1. POZA E GENIALA !! =)))
    2. orasul hunedoara a ajuns vai de capul lui. totul e in paragina. parca te aflii in filmele de actiune americane cand merge cineva in estul europei si totul arata ca dupa razboi.
  • -1 (1 vot)    
    rip, la mai mare (Vineri, 18 februarie 2011, 16:45)

    marcel [anonim]

    sper sa vina banii inapoi la bugetul de stat...ah, nu se stie care stat...poate in austria...sau elvetia, ca acolo isi cumpara tot romanul case...vezi primarul din sinaia...
  • +7 (9 voturi)    
    uimire (Vineri, 18 februarie 2011, 17:20)

    doina [anonim]

    De ce va mirati ca nu spun apartenenta politica ?Daca este penelist ! Mai important este faptul ca afost aleasa Roberta Anastase la sefia PDL Ploiesti ,si trebuie sa toace stirea toate toantele de la irealitatea Halal post tv.Dar este bine,ca incepe sa se stringa latul in jurul coruptilor din coalitia de rahat.
  • +2 (4 voturi)    
    primar (Vineri, 18 februarie 2011, 17:43)

    bobo [anonim]

    Ma mir ca abia acum au iesit la iveala toate matrapazlacurile acestui primar dezastruos ptr Hunedoara, este cel mai groaznic primar pe care l-a avut vreodata orasul acesta care arata ca dupa razboi si unde cainii vagabonzi sunt ca hienele in stepa, e oribila privelistea din Hunedoara.! Jos cu el si cu toti cei ca astia!
    • 0 (0 voturi)    
      de ce va vaitati? (Sâmbătă, 19 februarie 2011, 20:51)

      leopold [anonim] i-a raspuns lui bobo

      nu voi l-ati votat? Sa va traiasca alesul cum si noi ne-am ales alesul=Oparescu.
    • 0 (0 voturi)    
      primar (Marţi, 22 februarie 2011, 11:41)

      ani [anonim] i-a raspuns lui bobo

      Hunedoara este in ruina din cauza lui Hada,cel mai prost primar posibil,care ne-a sfidat pe toti,tine cont doar de pocaitii lui si gasca lui din primarie.Trebuie dat jos,inlocuit si sper sa plateasca pt toate hotiile facute.Nu l-a intrebat nimeni cat a bagat in buzuner inainte de craciun cand a amenajat orasul???
  • +4 (6 voturi)    
    sunt PeNaLi .... (Vineri, 18 februarie 2011, 17:46)

    nightmare [anonim]

    sunt PeNaLi.....si faptul ca tatal primarului este predicator peste pocaitii din localitate ,a fost si principala cauza pentru care a fost racolat in PNL ...asa s.au razbunat penalii pe fostul primar care era PDL .....dar s-au razbunat pe localnici si Hunedoara a ajuns un ghetou ,dupa cum spuneau niste hunedoareni pe alte site-uri ale ziarelor on line ....eu le dau o idee....acum ca toti hotii sunt la un loc ,adica USL,sa ceara imperativ protectie procurorului Ponta .....poate picheteaza sediul PDL din Hunedoara .....loool.....vai de capul hunedorenilor acum ca s-au bagat si pocaitii in politica ..))))
  • +5 (5 voturi)    
    - (Vineri, 18 februarie 2011, 17:57)

    sorin [anonim]

    daca a facut ceva ilegal trebuie sa fie judecat.
    foarte bine DNA ,face-ti curatenie!
  • +3 (3 voturi)    
    Mafia TV (Vineri, 18 februarie 2011, 18:28)

    Trojan.H [utilizator]

    Din stirea prezentata la srl-urile mafiote lipsesc cele trei litere: PNL.
  • +1 (1 vot)    
    dreptate (Vineri, 18 februarie 2011, 18:56)

    io [anonim]

    sedere placuta la puscarie va uram, nu ne pare rau ca nu ati facut nimic in Hunedoara doar ati furat.
    Acum se face dreptate. Cel mai penal,dezastruos, incompetent si incapabil primar din cati a avut Hunedoara vreodata.
    Si Maris care la ora 9 dimineata era deja manga de bautura facea mai multa treaba.

    Un nesimtit care s-a simtit pe treaba lui si a furat de a spart - stiti si dvs cum arata Hunedoara acum.
    Daca unii nu stiu,, va zic eu- GHETOU, iti rupi masina in gripile lui hada - dar dreptatea isi va spune cuvantul

    Amin
  • +1 (1 vot)    
    dasddfafasfas (Vineri, 18 februarie 2011, 19:39)

    iss [anonim]

    asa ii cu pocaitii astia cei mai cinstiti oameni se cred dar ei fura de rup frumos va sta
  • +1 (1 vot)    
    as (Vineri, 18 februarie 2011, 19:46)

    balescu [anonim]

    sant perfect de acord cu ceea cea a spus cel dinaitea mea,sant hunedorean de 40 de ani si niciodata nu am vazut orasul in asemenea hal ca acum,eu stiam ca pocaitii au frica lui dumnezeu sau iehova dupa caz insa acest specimen,nu este decat un smenar care a furat mai mult decat toti ceilalti primari la un loc.
  • +1 (1 vot)    
    nu ii mai rabda pamantul (Vineri, 18 februarie 2011, 20:41)

    nu ii mai rabda pamantul [anonim]

    Hopa, Hopa cum se face dreptate in toate, ati auzit ca deja domnu asa zis primar numai pe foaie e deja cercetat de DNA impreuna cu alti smecheri precum pastorul Hada si vice primarul si mai cativa pe langa ei.

    Acum vedeti de ce orasul este varza la drumuri, achizitii si tot ce tine de primarie. Acum iasa adevarul la iveala, de ce noi hunedorenii avem drumuri asfaltate, parcul tineretului si
    gradina zoologica modernizate, iluminat de la Pestis la Hunedoara, indicatoare si semafoare. Au inceput sa faca economie si la curent, nu vedeti la ce ora pornesc luminile in oras? cum da putin dimineata cum deja se stinge... si tot noapte e...ahahaha crede domnu' ca asa mai face economie...la ce s-a mai gandit acest super incompetent care nici nu stiu cum a ajuns primar dar s-a trezit primar.
    Sper ca acum prefectura sa vada si sa-l zboare pe acest tip, care acum si-a dat arama pe fata, un nimeni....
    Dar a fost ales primar!! si asa s-a dus pe apa sambetei orasul.
    Sa -i fie rusine si ii urez sedere placuta la Barcea Mare , ca o sa aibe parte cativa ani.
    Doamne ajuta! Pentru pocaiti, ca sunt mai pacatosi mai noi

    Sper ca la conducerea primariei sa vina un om gospodar nu amatori veniti la primarie, macar sa faca drumurile, indicatoare in oras si multe altele ca are mult de lucru aici
  • +1 (1 vot)    
    PNL-istul Hada e PeNaL (Vineri, 18 februarie 2011, 21:05)

    Alex [anonim]

    Hunedoara e un dezastru El... Hada a adus orasul in starea asta... Ca sa vedeti cum a judecat de bine. din putinele fonduri destinate refacerii canalizarii.... el a inceput exact de unde nu se incepe. A inceput sa faca o noua canalizare de la varful orasului adica din Micro 7 acolo unde canalizarea nu se infunda niciodata si asta in loc sa inceapa cu zona cea mai joasa, cea mai expusa de altfel la infundarea canalizarii asa cum se dovedeste zi de zi cand canalizarea asta depasita a orasului se infunda. Motivul pentru care a inceput de acolo este acela ca tiganii din Micro 7 l-au votat masiv. In plus DNA-ul trebuie sa ancheteze si situatia fondurilor destinate reabilitarii termice a blocurilor. Hunedoara a primit de 2 ani fonduri pentru asa ceva dar PNL-istul Hada a trimis fondurile la primarul Devei Mircia Munteanu, alt penelist mafiot, pentru a face Aqualand-ul si a prospera resedinta d ejudet ca hunedoara merita s afie lada de gunoi a Devei. o alta faza penala este trimiterea tuturor cainilor maidanezi din Deva in Hunedoara. Asa ceva nu se face... doar daca iti iei partea. acum sper sa o dea inapoi Hunedoarei si el sa isi gaseasca linistea la Barcea Mica.
  • 0 (0 voturi)    
    saracie (Sâmbătă, 19 februarie 2011, 8:29)

    iovu [anonim]

    Nu iau apararea inculpatilor, insa ca hunedorean pot spune si ca situatia generala a Hunedoarei are la baza o cauza pe care ar trebui sa o vada toti. S-a distrus tot ce era bun si productiv candva, si s-au pus in loc cateva firmulite, si alea de demolari sau de colectare fier. Ori acestea nu pot sustine un buget local al unui oras cu 70.000 de locuitori, cand activitatea economica este ca a unei localitati cu cel mult 30.000 de locuitori. Ce PIB are Hunedoara ? de unde sa vina banii la bugetul local ? Si pe urma o atribuire ilegala de contract nu este neaparat un prejudiciu, daca pretul contractului este unul corect si obiectul contractului este realizat. Insa fara activitate economica, orasul se va darama in continuare, in ritmul in care s-a si nascut in perioada dezvoltarii industriale.
  • 0 (0 voturi)    
    Astept urmarea. (Duminică, 20 februarie 2011, 20:46)

    Ovidiu [anonim]

    Poate se dezmorteste justitia, ca prea si-au facut mendrele..
    Pe cand urmarea cu Mircia, Molot...
    Astept cu interes urmatoarele episoade!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    ... (Luni, 21 februarie 2011, 17:00)

    Robert [anonim]

    Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei,

    Sa'i imparti in doua cete: in smintiti si in misei,

    Si in doua temniti large cu de'a sila sa'i aduni,

    Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!
  • 0 (0 voturi)    
    da sa pice!!! (Vineri, 25 februarie 2011, 14:20)

    mariusicaaaaa [anonim]

    bine ca si-au facut achizitii in loc sa fac ceva cu drumurile din Hunedoara.ii doar fix in p..a de ce se intampla in municipiul acesta, nui intereseaza k nu mai este strada pe care sa circuli fara a da din metru in metru de o groapa...din asa zisul asfalt...rusine politicienilor ce sunt la conducere
  • 0 (0 voturi)    
    asdadsasdasd (Marţi, 29 martie 2011, 3:39)

    anonim [anonim]

    mersi Hada pentru tot ce ai facut hunedoarei , ti`ai batut joc de ea , eu cred ca ai impresia ca daca nu faci drumurile nu se mai intampla accidente :))) . da faci un lucru bun , un prieten de al meu si-a spart baia de ulei la masina in gropile tale acestea superbe ... sper sa te gandesti bine ca o sa te astepte o soarta grea ,,, ca suntem multi noi astia ce care te sustinem
  • 0 (0 voturi)    
    INTERESANT... (Joi, 28 aprilie 2011, 9:02)

    Dan [anonim]

    Degeaba aruncam cu noroi in pocaiti, tot mai multi hoti sunt de-ai nostri ortodoxi... (Basescu, Nastase, Hrebenciuc, si asa mai departe la infinit)

    Trebuie sa fim foarte ingusti la minte sa judecam anumite persoane pe baza religiei lor.

    Cine greseste trebuie sa raspunda indiferent de ce background are... Preotul la biserica nu invata pe nimeni sa fure istetilor...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by