Cazurile Ridzi si Pasat evidentiate in raportul intermediar pe Justitie al Comisiei Europene

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 18 februarie 2011, 13:48 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat
Foto: Colaj foto
Raportul de Monitorizare pe Justitie, dat publicitatii vineri, 18 februarie, de catre Comisia Europeana, mentioneaza la capitolul lupta anticoruptie cazul fostului ministru PDL Monica Iacob Ridzi si pe cel al deputatului Dan Pasat. In raport se mentioneaza ca Parlamentul a refuzat sa aprobe cererile de perchezitie informatica si de urmarire penala in cazul Ridzi si refuzul de a incuviinta arestarea preventiva a lui Dan Pasat. Vezi in text istoricul celor doua cazuri.


Iata ce se mentioneaza in raport despre cazurile Ridzi si Pasat:
  • In ultimele sase luni Parlamentul a votat impotriva cererii de perchezitie informatica in cazul unei investigatii legata de acte coruptie aflate in derulare care vizeaza un fost ministru (n.red Monica Iacob Ridzi). Procurorii trebuie astfel sa utilizeze celelalte mijloace de proba in acest caz. In alt caz de coruptie care vizeaza aceeasi persoana (n.red. Monica Iacob Ridzi), Parlamentul a votat impotriva inceperii urmaririi penale.
  • In cazul unui parlamentar acuzat de coruptie (n.red Dan Pasat), Parlamentul nu a sustinut cererea procurorilor pentru arestarea sa preventiva.
Cazul Ridzi: Pe 14 decembrie 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmaririi penale.

Votul in cazul Ridzi a fost secret cu bile. Inainte de votul in plen a fost prezentat si raportul Comisiei Juridice care respingea cele doua cereri formulate de procurorii DNA. Dosarul Ridzi a fost blocat in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor timp de 10 luni fiind invocate diverse motive printre care si faptul ca Monica Iacob Ridzi era insarcinata sau ca ar fi avut probleme de sanatate. Citeste cum au fost respinse cererile DNA in Parlament

Tot prin vot secret, in data de 7 decembrie, a fost votat si raportul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Unul din cei mai ferventi aparatori ai fostului ministru Ridzi a fost chiar presedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda.

Cum a fost amanat 10 luni cazul Ridzi-2 mai:
  • In data de 10 februarie DNA prin Ministerul Justitiei solicita Parlamentului sa incuviinteze extinderea urmaririi penale si perchezitia informatica a calculatorului folosit de Monica Iacob Ridzi la minister.
  • Pe 16 februarie transmite Biroului Permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare in care arata ca nu poate fi prezenta la audieri in Comisia Juridica pentru ca se afla in concediu prenatal.
  • Pe 22 aprilie Monica Iacob Ridzi naste un baietel. Cererile DNA erau blocate si au ramas blocate cu toate ca fostul ministru participa la sedintele Camerei Deputatilor. Drept dovada, pe 14 iunie Monica Iacob Ridzi a fost prezenta in Parlament, cand in Camera Deputatilor au fost votati noii judecatori ai Curtii Constitutionale, sedinta in care PDL si-a impus, la limita, propunerile.
  • “Din cate stiu a venit de la spital, si-a lasat copilasul bolnav si a venit la vot. Fara votul ei pierdeam batalia pentru Curtea Constitutionala. Stiti cat ne-am luptat pentru depolitizarea si depesedizarea Curtii Constitutionale. Practic, s-a sacrificat pentru vot", a declarat Buda in iunie. In iunie Daniel Buda a promis ca cererile vor fi discutate in septembrie.
  • Pe 7 septembrie Monica Iacob Ridzi isi formuleaza apararea si depune documentul la Comisia Juridica. Practic in acest moment formalitatile se incheie si comisia nu mai are nici un impediment sa dezbata cazul si sa prezinte raportul.
  • Pe 29 octombrie dosarul este inca blocat in Comisia Juridica. Dupa 49 de zile de blocaj Daniel Buda a explicat ca nu a discutat cazul deoarece comisia a lucrat la legea micii reforme.
  • Pe 16 noiembrie era programata discutarea dosarului. Presedintele comisiei Daniel Buda o apara public pe Monica Iacob Ridzi si amana din nou dosarul.

Acuzatiiile procurorilor in cazul Ridzi:
  • Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "in cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.
  • Totodata, exista indici ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice au fost intocmite, ulterior incheierii celor trei contracte, inscrisuri care sa ateste in mod nereal derularea procedurii de achizitie. Fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care, acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile."

Cazul Pasat: In data de 8 februarie deputatii au respins solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a arestarii preventive a democrat-liberalului Dan Pasat.

Potrivit informatiilor, au fost 114 voturi "pentru", 34 de voturi "impotriva" si 4 abtineri, iar cererea procurorilor nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata, respectiv 167. Si in cazul Pasat, Comisia Juridica din Camera Deputatilor a amanat dezbaterea cazului timp de doua luni pe motiv ca deputatul a solicitat timp pentru studierea dosarului.

Istoricul cazului Pasat:
  • Pe 9 noiembrie, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PDL Dan Pasat a fost trimisa Comisiei juridice pentru examinare, dupa ce pe 4 noiembrie, Ministerul Justitiei a transmis forului legislativ solicitarea.
  • Deputatii din Comisia juridica au decis, pe 16 noiembrie 2010, sa amane cu 30 zile discutarea solicitarii DNA de arestare preventiva a democrat-liberalului Dan Pasat, care a explicat ca are nevoie de timp pentru a-si studia dosarul si pentru a-si pregati punctul de vedere.
Acuzatiile procurorilor:
  • In actele de incepere a urmaririi penale procurorii au retinut ca, in perioada 2009-2010, Dan Pasat, in calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al PDL in organizatia judeteana Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2845 vizualizari

  • -4 (6 voturi)    
    e bine, bine, e foarte bine!!! (Vineri, 18 februarie 2011, 14:00)

    costica [anonim]

    vad deja ca prin ceata, e-adevarat, rezultatul luptei anticoruptie portocalii: eradicarea definitiva si ptr totdeauna a fenomenului mult hulit si condamnat!!! PDL e pe drumul bun, vad deja ca merge incotro trebuie!!!!!!!!! SUCCESURI!!!!
  • +7 (7 voturi)    
    totusi (Vineri, 18 februarie 2011, 14:03)

    ady [anonim]

    nu se poate schimba Constitutia?
    sau anchetati parlamentarii pt favorizarea infractorului.
  • -5 (11 voturi)    
    CAZURILE RIDZI SI PASAT (Vineri, 18 februarie 2011, 14:07)

    ??? [anonim]

    aceste 2 cazuri vor deveni celebre in istoria justitiei din tara noastra pt ca nici unul din aceste personaje nu vor pati nimic deoarece fac parte din acelasi partid mafiot corupt si plin de bube in cap pdl
    condus de un mare infractor in viata
    t.b
    exista o manipulare la nivelul presei scrise si celei audiovizuale ca se face justitie in tara, adevarul este ca nu se face pt ca nici un politician corupt din actuala putere nu este condamnat de justitie
    tot circul asta de 2 lei este facut pt interesul unei singure persoane
    traian basescu
    • +4 (6 voturi)    
      trebuie sa fii .... (Vineri, 18 februarie 2011, 14:22)

      alt adrian [anonim] i-a raspuns lui ???

      de o rea credinta , crasa, sa tragi concluzii de acest gen. A, daca erai indignat pe toate partidele politice ( pentru ca fiecare a avut si are " bube in cap " ), erai mult mai credibil. Asa, ramai cu o ura viscerala unipartinica. Ai grija de ficat, sa nu faci hepatita...
      • +1 (3 voturi)    
        deci, toate sunt la fel? (Vineri, 18 februarie 2011, 14:52)

        oranjiza [anonim] i-a raspuns lui alt adrian

        Pai, PD a fost ales pentru ca ERA DIFERIT!
        Iti amintesti? ”Ei cu ei, noi cu voi”

        Si acum vii si recunosti ca sunt la fel de misei? Nasol!!
        • +3 (5 voturi)    
          Coane (Vineri, 18 februarie 2011, 15:00)

          , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui oranjiza

          te faci ca uiti!
          La usl(a)si nu era nimeni pe vremea lui bombo!
          Erau doar D'AILALTI!
          Acum sunt de toate culorile!
          Ca esti orb, imi dau seama, dar ca esti si amputat la creier, e totusi cam mult!
          Daca sunt, de ce sunt, daca nu sunt de ce nu sunt...? Cam greu cu "desupatii" latrinelor si vanturilor tv!
          • -3 (5 voturi)    
            au iesit postacii (Vineri, 18 februarie 2011, 15:53)

            sellerman [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

            ca ciupercile, asa iesiti, e un document oficial european in care se amintesc 2 cazuri care surprizaaaaaa, sunt portocalii... voi doar atat stiti sa ziceti, pai si aia dinainte au facut, pai sia dinainte au distrus, asta e singura voastra explicatie, aia dinainte.... pai hai sa facem acum scandal ca traian l-a batut pe decebal, sau ca dinozaurii rai erau psdisti si aia buni erau pdlisti.... nu aveti macar bunul simt sa recunoasteti cand gresiti, nu sa dati intotdeauna vina pe ceilalti
            • +2 (2 voturi)    
              Amice, Caragiale (Vineri, 18 februarie 2011, 16:23)

              , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui sellerman

              ti/ar spune ca esti idi...!
              A spus cineva ca nu sunt vinovati?
              Spuneam ca pe vremea iubitului vostru ilici si a lui bombo, toti rosii erau curati!
              Esti insa prea ... Caragiale, ca sa intelegi!
              La ce detergenti folosesc aia de la latrine, e de mirare ca mai ai circumvolutiuni!
              • -2 (2 voturi)    
                doar atat ca nu am cu cine (Vineri, 18 februarie 2011, 20:09)

                sellerman [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

                amice draga, ca esti postac, se poate dovedi prin sutele de postari pe care le faci de fiecare data cand cineva ii ataca pe iubitii tai conducatori portocalii......
                In al doilea rand, idi......!. e fix mamicutza ta pentru ca a reusit sa faca un idi.......!. si mai mare , adica fix pe tine ....... asa ca, pur si simplu hai sic tir !!!!
            • +1 (1 vot)    
              2 cazuri de la ultimul raport... (Vineri, 18 februarie 2011, 16:35)

              Ritzi Pitzi [anonim] i-a raspuns lui sellerman

              Nu stiu care ar fi scorul Putere-Opozitie la corupti protejati, daca s-ar aduna toate cazurile de cand am inceput sa fim monitorizati...

              Pana una-alta, Puterea are cei mai multi condamnati, care au fost lasati din brate fara prea multe regrete. Opozitia se tine tare si-si apara cu vitejie infractorii.
  • +11 (11 voturi)    
    Aceleasi metode (Vineri, 18 februarie 2011, 14:09)

    Cataleya [utilizator]

    Cand e vb de pielea lor nu mai tin cont de partide.
    PDL-istii si-au dat cu stangul in dreptul pt ca 34 dintre ei au votat impotriva arestarii lui Pasat.
    PSD si PNL, mai rau, n-au votat deloc crezand ca astfel se disculpa de orice vina.

    Penibil.
    • -2 (2 voturi)    
      intrebare (Vineri, 18 februarie 2011, 14:45)

      dan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Dar cind pdl-eii nu au votat la legea pensiei si alte legi mult mai importante pentru noi prostii nu se pune sau nu au fost importante ,oare cine e penibil ?
    • -1 (1 vot)    
      logica (Vineri, 18 februarie 2011, 15:33)

      ioan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      s-au abtinut ostentativ. ei si?
      unii voteaza pentru = planteaza un pom. altii voteaza impotriva = rup unul. unii stau = nu fac nimic.
      in logica ta, e mai rau sa stai decat sa rupi pomul?
      nu se disculpa de orice vina, insa vina de-a fi rupt pomi nu-i deloc a lor. am coborat destul de jos cu paralela. desigur ai inteles. :)
      • -1 (3 voturi)    
        nu vreti sub nici o forma ca v-au tras-o (Vineri, 18 februarie 2011, 16:01)

        sellerman [anonim] i-a raspuns lui ioan

        oricat v-ar explica, voi nu o sa pricepeti asta niciodata .... v-au lasat sa votati singuri ca sa va dovedeasca inca o data ca daca nu va numara robertica furacioasa voturile, nu sunteti in stare sa votati , ce vroiati mai mult? v-au lasat sa aratati cad ne neputinciosi sunteti ... la legea pensiilor ati furat voturile, acum de ce nu atimai facut-o?
  • +4 (4 voturi)    
    Bei infractorilor, (Vineri, 18 februarie 2011, 14:13)

    Daniel [anonim]

    Bei infractorilor, nu mai manjiti numele romaniei cu furaciunilor voastre.

    Cand va bate la usa procuratura sau politia, primul lucru pe care il faceti este sa depuneti o cerere ca va retrageti din parlament pe perioada anchetei, si dupa aia deschideti usa bei needucatilor.

    Dar chiar nu va e rusine, sa umblati acolo, banuiti si sa va votati intre voi contra justitiei?

    Hotarati-va, ori dati imunitate la toata pulimea, ori va respectati si plecati afara cand sunteti banuiti de furturi si mizerii.

    Bine imi spunea bunica...
    "Puiul bunicii, sa ai rusine mama, ca daca ai rusine si cinste esti un om implinit. Sa nu iei un capat de ata care nu e al tau ca nu iti mai spala 7 ape numele de ocara."

    Voi unde locuiti bei, ca o trimit pe bunica la voi sa va educe, infractorilor !!!
  • -2 (2 voturi)    
    REFORMA STATULUI (Vineri, 18 februarie 2011, 14:14)

    !!!!!!!!!!!!! [anonim]

    se face o reforma a statului de catre un partid corupt care nu e in stare sa se reformeze pe el. reforma e doar pe hartie si pt prosti si pt unii credulii ai partidului
    reforma statului nu se face la televizor si presedintele nu se implica in treburile partidelor indiferent de ce culoare sunt ele. reforma statului nu se face dand ordine la tv
    traim intr-un stat de carnaval unde presedintele e plin de bube in cap si el e un infractor care incearca sa isi scape pielea pt ca a facut multe nelegiuiri
    un stat mafiot care isi uraste cetatenii in loc sa ii protejeze si sa ii apere
    un stat ras condus de un presedinte care este amnezic ffffff amnezic
    • 0 (0 voturi)    
      esti... (Vineri, 18 februarie 2011, 14:50)

      alt adrian [anonim] i-a raspuns lui !!!!!!!!!!!!!

      frate cu ??? sau esti acelasi ?
    • +3 (3 voturi)    
      Concluziile din comentariul tau: (Vineri, 18 februarie 2011, 15:28)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui !!!!!!!!!!!!!

      1. presedintele are acnee- irelevant la articolul asta;

      2. 80% din PDL au votat pentru urmarire/arestare, fata de 100% abtineri din partea psd. de la pnl nu stiu daca mai vine cineva in Parlament.

      3.Base si-a dat demisia din Parlament in 96 ca sa nu se blocheze dintii justitiei in imunitate. Cauta pe net, gasesti exact stenograma cu discursul lui.
      Asta le-a spus si PDL-istilor, sa nu faca scut in jurul banuitilor, ca acesta este drumul ales de PSD.

      4. amnezic nu are grad de comparatie, Esti ori nu esti. Mai tii minte tilul articolului?

      5. raportul UE este in mare masura pozitiv, so ciocu mic.
      • -2 (2 voturi)    
        corectii si adaugiri (Vineri, 18 februarie 2011, 15:52)

        ioan [anonim] i-a raspuns lui Daniel

        1. - ok
        2. - 100% abtineri a mai bine decat 0,1% contra urmaririi. incearca sa intelegi :)
        3. asta le-a zis, iar ei nu-l asculta? hmmm
        4. accept mai usor o greseala de exprimare decat una in gandire
        5. "ciocu mic ca noi suntem la putere"
  • +5 (9 voturi)    
    Sau altfel pusa problema... (Vineri, 18 februarie 2011, 14:15)

    Cataleya [utilizator]

    Din 471 de deputati si senatori romani, a fost suficient votul a 34 de persoane ca Pasat sa scape de arestare.
    Asta ar trebui sa ne dea de gandit!
    Ma rog, 114 de la PDL au votat si ei pt arestare dar ce-au facut ceilalti 200?
    S-au abtinut ostentativ, ceea ce, in cazul respectiv inseamna clar ca au fost si ei impotriva arestarii.
    • -2 (6 voturi)    
      oare cati de la PD au lipsit? (Vineri, 18 februarie 2011, 14:23)

      vasil [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      te-ai intrebat?

      In caz ca ai uitat, PD are MAJORITATEA si poate trece prin Parlament tot ce VREA Boc si Base.
      Problema e ca,iata, uneori nu vor!
      • +3 (3 voturi)    
        PDL nu are majoritatea (Vineri, 18 februarie 2011, 15:49)

        ion [anonim] i-a raspuns lui vasil

        PDL are 124 de deputati. A fost nevoie de 147 de voturi pentru. E cam greu sa arunci absolut toata vina asupra PDL, in conditiile in care cei 90+60=150 de deputati de la PSD si PNL au venit acolo (DOAR CA SA RIDICE NECESARUL DE VOTURI "PENTRU") si s-au abtinut.

        E cam greu sa zici ca PDL are majoritate si poate trece prin parlament tot ce "VREA BOC", ca sa va citez. Pentru ca nu are. PDL se bazeaza pe o majoritate destul de complicata.

        Toate legile "grele" au fost trecute prin parlament cu forcepsul, prin asumarea raspunderii: in acest fel UDMR si UNPR au fost practic fortati sa spuna da, altfel cadea guvernul si ei plecau in opozitie.

        Votul pentru Pasat nu se putea face prin asumarea raspunderii. Cred ca va dati seama de asta.

        P.S. Ca raspuns la intrebare: puterea are in camera deputatilor cam 180 de deputati, daca stiu eu bine (PDL+UDMR +UNPR). Au fost la vot 150 din partea puterii, 114 au votat "pentru", 36 au votat contra. Era nevoie de 147 de voturi pentru.
        • 0 (2 voturi)    
          ei bine (Vineri, 18 februarie 2011, 17:06)

          vasil [anonim] i-a raspuns lui ion

          daca cei 180 deputati ai Puterii se prezentau la vot si votau ”pentru”, totul era in regula.
          Dar au fost numai 114! Restul, de 64 de ce nu si-au facut treaba?
    • -1 (1 vot)    
      intrebare (Vineri, 18 februarie 2011, 19:31)

      dan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Deci sa inteleg ca legile cele mai importante pentru noi toti sint zero pentru voi din cauza asta nu ati votat in toamna,sau a-ti uitat.Unde era d-soara Roberta sau nu mai stie sa numere din 2 in 2 ;))))))
  • -3 (5 voturi)    
    Justitie CE (Vineri, 18 februarie 2011, 14:15)

    observ [utilizator]

    Nici-un postac de serviciu? Nu zice nimeni,nimic?
    Ne cearta C.E., dar de vina e USL care nu a votat, nu-i asa? Hai baieti, mai cu curaj...
    • +2 (6 voturi)    
      memento (Vineri, 18 februarie 2011, 14:37)

      costa [anonim] i-a raspuns lui observ

      Adu-ti aminte ce a zis Dl Presedinte Basescu, ca raportul negativ nu va veni din cauza ca 114 au votat si restul nu au votat sau prin manevre s-au obtinut, raportul va blama paralmentul in intreg. Altadata sa-l ascultati pe Dl. Basescu, si lasati experimentele si imaturitatile. Prin partidele de opozitie or mai fi si ceva oameni cu experienta, nu numai acesti 2 copii fara tuleie care-si dau ifose de alesii poporului
      • -2 (2 voturi)    
        efectul. dar cauza? (Vineri, 18 februarie 2011, 14:51)

        ioan [anonim] i-a raspuns lui costa

        "...Dl Presedinte Basescu, ca raportul negativ nu va veni din cauza ca 114 au votat si restul nu au votat sau prin manevre s-au obtinut, raportul va blama paralmentul in intreg." adica da, va fi criticat tot parlamentul. Da, a avut dreptate. Pt aceea marsavie e aratata cu degetul toata tara. Asta-i efectul. Cauza e marsavia PDL-ului. Se numarat voturile, nu abtinerile. Si voturile au fost in directia imorala. E vinovat Iliescu ca pedeleii au votat asa. Cred ca si Coposu si Ratiu...
        • 0 (0 voturi)    
          Tot parlamentul e de vina, opozitia mai abitir (Vineri, 18 februarie 2011, 15:59)

          ion [anonim] i-a raspuns lui ioan

          "cauza e marsavia pdl-ului. se numarat voturile, nu abtinerile."

          ba se numara si abtinerile!!!

          puterea a avut 150 de deputati in camera, opozitia 144. de ce a fost opozitia practic in intregime in camera si s-au obtinut?

          pai e nevoie de jumatate din cei prezenti sa voteze "pentru".

          prin faptul ca cei din opozitie au venit cu totii, necesarul de voturi "pentru" a devenit urias: 147 de voturi. puterea avea 150 de oameni.

          practic opozitia a facut tot ce ii statea in putere ca votul sa nu treaca. daca opozitia era complet dezinteresata de vot, nu se prezenta deloc. probabil ca nu era cvorum si votul se relua.

          prezenta opozitiei si abtinerea=vot contra.

          asta e realitatea: puterea a avut prezenti 150 de oameni, 114 au votat "pentru". opozitia a avut prezenti 144 de oameni. toti au votat contra (au contat la numaratoare prin majorarea numarului de voturi necesare si nu au votat "pentru")

          asta e realitatea. nici aia de la putere nu sunt breji, dar nu incerca sa ii scuzi pe cei din opozitie pentru porcaria facuta: au fost acolo, au contat la numaratoare si nu au votat pentru cererea dna.
          • 0 (0 voturi)    
            prezenta valideaza un vot (Vineri, 18 februarie 2011, 16:21)

            ioan [anonim] i-a raspuns lui ion

            1. "pai e nevoie de jumatate din cei prezenti sa voteze "pentru". - gresit.
            puterea trebuia sa se mobilizeze sa voteze. in alte cazuri reuseste usor. cand vrea.
            2. "prezenta opozitiei si abtinerea=vot contra." - gresit
            prin prezenta au validat un vot.
            faptul ca votul e "da" sau "nu' e dictat de rezultatul votarii.
            au vrut sa arate diferenta dintre cuvantul si fapta PDL-ului. au reusit.
            lipsa de mobilizare a puterii e problema lor. la fel rezultatul votului.
            3. bonus: "nu-i de vina X pentru o decizie gresita, e Y ca nu am reusit sa fie in functie in locul lui X si sa ia decizii bune" - minunata gandire. traim (noi, tara) dupa cum gandim. traim bine?
          • 0 (0 voturi)    
            ti-ai dat singur raspunsul (Vineri, 18 februarie 2011, 17:08)

            borbel [anonim] i-a raspuns lui ion

            Puterea avea 150 de oameni si avea nevoie de 147 voturi. Daca se vota altceva, venau toti 150. Acum, doar 114.

            daca TOATA puterea venea la serviciu, la vot, treaba era rezolvata, orice ar fi facut USL.
            Dar PUTEREA nu vrust sa fie prezenta la vot!
          • 0 (0 voturi)    
            unde a fost Robertica furacioasa? (Vineri, 18 februarie 2011, 20:22)

            sellerman [anonim] i-a raspuns lui ion

            pentru ca daca era ea acolo, sigur se vota cum a vrut chiorul de ochii prostimii, probabil i-ar fi iesit furacioasei 300 pantru si -100 impotriva ....chiar nu realizezi ca bati campii?
        • 0 (0 voturi)    
          Parlamentarii USL au votat IMPOTRIVA (Vineri, 18 februarie 2011, 16:16)

          EU-RO [anonim] i-a raspuns lui ioan

          Peste 80% din parlamentarii din arcul guvernamental (adica PDL, UDMR si UNPR) prezenti in sala au votat PENTRU arestarea preventiva a lui Pasat.

          Din pacate, pentru ca Parlamentul sa aprobe cererea DNA de a se permite arestarea preventiva a unui membru al Parlamentului, era nevoie ca o majoritate simpla (adica jumatate plus unu din numarul parlamentarilor prezenti in sala) sa voteze in favoarea cererii.

          Parlamentarii USL au ramas in sala, stiind ca numarul parlamentarilor Puterii nu era suficient pentru aprobarea cererii DNA, chiar daca 100% din reprezentantii coalitiei guvernamentale prezenti ar fi votat pentru.

          Dupa cum vedeti, abtinerile au contat foarte mult, la fel de mult ca voturile, deoarece s-au contorizat practic ca voturi IMPOTRIVA cererii DNA (din moment ce peste jumatate din parlamentarii prezenti in acea sedinta NU au votat in favoarea cererii DNA).

          Asa ca nu-i mai absolviti de vina pe parlamentarii USL pentru ca sunt la fel de vinovati ca minoritatea (20%) de parlamentari ai puterii (adica si de la UDMR si UNPR, nu doar de la PDL) care au votat impotriva. In plus, USL-asii sunt de o ipocrizie rara pentru ca acum ii acuza pe PDL-isti ca il protejeaza pe Pasat, desi USL-asii sunt cei care au facut de fapt asta, nu 80% din reprezentantii Puterii.

          Ce le-am putea reprosa parlamentarilor Puterii este ca nu s-au mobilizat mai bine si ca nu au insistat pentru un vot public, nu secret, asa incat sa fi vazut si noi exact cine de la PDL, UDMR sau UNPR voteaza impotriva cererii de arestare preventiva a lui Pasat si sa-i sanctionam la viitoarele alegeri.

          Ceea ce insa stim exact este ca toti parlamentarii USL au votat IMPOTRIVA cererii DNA.
      • 0 (0 voturi)    
        ai aplaudat? (Vineri, 18 februarie 2011, 20:29)

        sellerman [anonim] i-a raspuns lui costa

        te-ai ridicat in picioare si ai aplaudat cand ai rostit numele conducatorului tau iubit , al mult iubitului si stimatului chiorul tau cel iubit?
  • 0 (6 voturi)    
    RIDZI SI PASAT (Vineri, 18 februarie 2011, 14:24)

    @ [anonim]

    ridzi si pasat sunt 2 cazuri de parveniti ajunsi in functii mari si care sunt protejatii de actuala putere pt unele serv aduse in campanie. ridzi a adus voturi in valea jiului pentru eba si tot partidul iar infractorul de drept comun e mana in mana cu cioara vopsita de la cotroceni si se afla sub protectia acesteia
    e normal sa nu pateasca nimic intr-o tara condusa de un bulibasa un pic redus mintal care e amnezic rau de tot
  • 0 (2 voturi)    
    PDL trebuie sa-si puna serios problema. (Vineri, 18 februarie 2011, 14:24)

    mircea [anonim]

    Vor sa lupte impotriva coruptiei,sau vor sa nu mai fie partid parlamentar dupa alegerile din 2012?Cazul Ridzi si Pasat a permis excrocilor de la opozitie sa arate cu degetul spre putere.Si in acest caz au dreptate.Si cred ca ne trebuie Partidul Oamenilor cu Bunsimt.
  • +4 (4 voturi)    
    politicieni.... (Vineri, 18 februarie 2011, 15:07)

    john [anonim]

    -John!!!
    -Yes sir!
    - Unde e cainele?
    -Pai facea politica si l-am impuscat.
    -Cum ti-ai dat seaama ca facea politica?
    -Manca rahat in gradina
  • -2 (4 voturi)    
    niste gunoaie (Vineri, 18 februarie 2011, 15:09)

    marin [anonim]

    pai lichelele astea doua sunt mai importante decat un popor intreg. asta a fost vointa politica a pd. la puscarie cu toti! pe viata!!!
    • +3 (5 voturi)    
      Si unde-a fost vointa PSD-PNL? (Vineri, 18 februarie 2011, 15:34)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui marin

      Asta de ce nu interebi?
      Ai auzit de Bastase, remes, Mitrea, Voicu si multi altii?
      Unde-a fost vointa PSD-PNL chiart si in cazul Ridzi si pasat?
      de ce n-au votat?
      • 0 (2 voturi)    
        asta e scuza PD? (Vineri, 18 februarie 2011, 17:09)

        fifi [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

        ca PSD si PNL nu au votat?

        pai, PD de ce nu a votat?
        • +1 (1 vot)    
          Pai fifi draga (Vineri, 18 februarie 2011, 18:08)

          Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui fifi

          Tocmai de aceea UE critica intreg Parlamentul.
          Nu pe PDL-isti, nu pe PSD-isti, nu pe PNL-isti!
          UE ii critica pe toti!
          Si din aceasta cauza pierde Romania si romanii!

          E chiar asa de greu de inteles?
          • -1 (1 vot)    
            e foarte simplu de inteles (Vineri, 18 februarie 2011, 20:27)

            sellerman [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

            dar evident ca nu pentru postaci,
            nu vreti deloc sa pricepeti ca opozitia v-a tras-o de data asta grupa mare , ca v-a lasat sa va faceti singuri de rahat, de ce atunci cand e ordin de la seful chior va ies legile aprobate cu orice pret - vezi legea pensiilor, adica robertica furacioasa -si atunci cand ordinul de la seful chior este altul nu mai sunteti in stare sa faceti nimic?

            evident ca nu ma astept sa intelegi, e mult prea greu pentru creierasul tau injectat portocaliu
  • 0 (0 voturi)    
    chiar crezi? (Vineri, 18 februarie 2011, 15:58)

    laur [anonim]

    nu as fi asa de sigur....poate daca se schimba regimul politic...tu iti dai seama cati bani au supt astia de la csa....numai zdreanta de carabulea de la carpatica cat a cotizat spaga...sa nu mai vb de euroins...tu chiar crezi ca o sa transipere ceva?
    • -1 (1 vot)    
      DNA la CSA (Vineri, 18 februarie 2011, 16:34)

      relu [anonim] i-a raspuns lui laur

      S-a dat drumul unui dosar de la DNA care vizeaza activitatea CSA si in special cel al Angelei Toncescu.Cucoana a fost prinsa cu niste acte false emise de catre ea, favorizand firma Allianz Tiriac in defavoarea unui broker.Situatia a ajuns si in atentia DNA pe canalul Cotroceni, brokerul fiind ruda cu Base.Tulus a dat drumul dosarului.Saptamana urmatoare va avea loc un comunicat de presa pe aceasta tema.
  • 0 (0 voturi)    
    poate stie cineva (Vineri, 18 februarie 2011, 16:53)

    constanta [anonim]

    Stie cineva daca e D N Anti sau D N Procoruptie? Ca nu mai intelegem nimic.Cand ai date ca un presupus hot de gaini da tarcoale la cotet,are un cutit si ceva fulgi la rever ce faci? Pai urgent duci hotul la racoare,sa-i cercetezi fapta si sa-i limitezi accesul la gaini,inchizi si cotetul.Oare de ce nu s-a procedat astfel cu primarul Constantei,dosar de multe pagini la DNA din 2008 si continua si azi.Ei ce mai e de sperat?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by