Trei vamesi trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 7 februarie 2011, 19:49 Dosare Anticoruptie


Trei vamesi de la Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale (D.J.A.O.V) Ialomita - Compartimentul Accize au fost trimisi in judecata in 2009 pentru luare de mita. Vamesii au pretins mita de la mai multe persoane pentru a nu face controale.

In rechizitoriul intocmit, procurorii mentioneaza urmatoarele:

  • La data de 4 mai 2009, inculpatii Zicu Petre si Ene Constantin, in calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomita Compartimentul Accize, cu ocazia derularii unui control inopinat la punctul de lucru al unei societati comerciale din localitatea Perieti, judetul Ialomita, a pretins de la un denuntator o suma de bani pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale pentru neregulile constatate. La data de 8 mai 2009, Ene Constantin a primit de la denuntator, prin intermediul colegului sau, suma de 600 lei.
  • De asemenea, la data de 14 mai 2008, inculpatii Zicu Petre si Gartone Razvan - Catalin, in calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomita - Compartimentul Accize, cu ocazia efectuarii unui control inopinat la magazinul unei societati comerciale din localitatea Misleanu, judetul Ialomita, au pretins de la un denuntator suma de 1000 lei si bauturi alcoolice pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale pentru neregulile constatate. Sursa DNA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

816 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by