Patru vamesi trimisi in judecata pentru sprijinirea unei retele de evaziune fiscala cu produse petroliere

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 7 februarie 2011, 19:36 Dosare Anticoruptie


In decembrie 2009 DNA Timisoara a trimis in judecata opt persoane printre care si trei angajati ai Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Arad pentru abuz in serviciu. Potrivit procurorilor vamesii nu au facut controale la doua societati care realizau evaziune fiscala cu produse petroliere. Paguba a fost estimata la 4 milioane de euro.

In rechizitoriu se mentioneaza ca trei cetateni maghiari au constituit un grup infractional care a realizat o evaziune fiscala de 4 milioane de euro. Iata ce au mentionat procurorii DNA in rechizitoriu:

  • In perioada 14 mai 2008 - 8 august 2008, inculpatul Seres Jozsef, in calitate de administrator si asociat unic al SC Slov Oil Line SRL, a desfasurat activitati comerciale constand in livrarea de uleiuri minerale (benzina si motorina) in regim de antrepozit fiscal autorizat, sustragandu-se de la plata taxelor datorate bugetului de stat (accize si TVA), in suma totala de 16.836.446 lei (peste 4 milioane de euro).
  • La randul sau, inculpatul Novak Geza, in calitate de asociat si administrator la SC Union Trans Global SRL Bucuresti, fiind in legatura cu Seres Jozsef si stiind ca acesta achizitiona carburanti care nu puteau fi livrati decat dupa ce au fost achitate accizele, a achizitionat de la SC Slov Oil Line SRL intreaga cantitate de benzina si motorina fara a plati accizele, pentru ca ulterior sa revanda carburantii catre diferiti beneficiari.
  • In aceeasi perioada, inculpatii Seres Jozsef si Novak Geza au ridicat din contul societatilor pe care le administrau diferite sume de bani fara a le justifica prin documente in contabilitatea societatilor, sume pe care le-au folosit in interes personal.
  • Pentru a putea realiza sistemul de evaziune fiscala descris mai sus, inculpatul Seres Jozsef, cu ajutorul inculpatei Takacsne Gladis Maria, consultant de afaceri, a obtinut autorizarea de antrepozit fiscal prin falsificarea si folosirea unor acte oficiale si a unor acte sub semnatura privata (certificate de calibrare si autorizatii metrologice, contracte de comodat etc.)
  • In demersul sau, inculpatul Seres Jozsef a beneficiat de ajutorul direct si constant al inculpatului Petrila Cristian Ovidiu, in calitatea de traducator cat si al functionarilor publici Orbu Constantin, Uzum Leonas, Costea Cristina Elisabeta si Dan Daniela Adina, toti din cadrul D.J.A.O.V. Arad, care nu si-au indeplinit atributiile de serviciu referitoare la verificarea circuitului produselor accizabile pentru a impiedica crearea prejudiciului adus bugetului de stat de SC Slov Oil Line SRL.
  • De asemenea, inculpatii Stangu Aron si Florea Dorel, in calitate de conducatori auto la SC Petroil SRL Sibiu, au efectuat transporturi de produse petroliere in regim suspensiv si au falsificat foile de parcurs facand mentiuni nereale cu privire la locul de depozitare a marfurilor transportate. Sursa comunicat DNA. Detalii aici
Dosarul este judecat de magistratii Judecatoriei Arad. In dosar au fost judecate 11 termene si au fost inregistrate 10 amanari






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1042 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by