Sase vamesi trimisi in judecata pentru furul a 2000 de baxuri de tigari au fost achitat

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 7 februarie 2011, 19:06 Dosare Anticoruptie


In octombrie 2008 procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au inceput urmarirea penala impotriva a sase vamesi din cadrul Vamii Bechet. Procurorii i-au acuzat pe vamesi printre care si adjunctul vamii de furt calificat, complicitate la furt calificat, fals intelectual si uz de fals dupa ce au sustras o buna parte dintr-o captura de tigari netimbrate, descoperite in septembrie 2008, intr-un TIR care ar fi trebuit sa transporte croissante. In iulie 2009 vamesii au fost trimisi in judecata iar pe 27 ianuarie 2011 Curtea de Apel Craiova i-a achitat printr-o sentinta nedefinitiva.


In rechizitori procurorii au aratat ca la data de 16 septembrie 2008, in Vama Bechet a fost oprit pentru control un TIR care in acte arata ca este incarcat cu croasante. Politistii de frontiera au avut insa suspiciuni cu privire la marfa respectiva cand au observat in acte care este greutatea cutiilor. Dupa ce s-a verificat marfa, au gasit in tirul respectiv miile de baxuri cu tigari. A fost anuntat adjunctul sefului Politiei de Frontiera Bechet, Florin Nicusor Nicula, care a dispus ca incarcatura sa fie dusa la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Bechet. O parte din marfa respectiva, peste 2.000 de baxuri cu tigari, a ajuns din ordinul sau acasa la mai multe persoane, angajate civil tot la Vama Bechet.

“In momentul in care invinuitii Nicu Osiceanu, Ion Glavan, Stefan Diaconu si Eleodor Cojocaru (vamesi la Vama Bechet n.red) se apropiau cu baxurile de tigari de camera de depozitare, ocoleau intrarea si aruncau baxurile peste gardul aflat la aproximativ doi metri de intrarea in camera de depozitare.” se retine in rechizitoriu. Tigarile erau duse ulterior spre diferite locatii din zone. La dosar procurorii au consemnat si declaratia unui martor care a vazut toata operatiunea de sustragere a tigarilor de contrabanda. “Martorul s-a dus la Nicula Florin si l-a atentionat pe acesta ca angajatii sai sustrag tigari. Nicula Florin i-a adresat injurii martorului si i-a cerut sa plece. Martorul a strigat cu glas tare <<<hotilor!>>, motiv pentru care unul dintre invinuiti s-a apropiat de acesta si i-a aruncat o cutie in care se aflau opt croasante, spunandu-i sa taca din gura", se consemneaza in rechizitoriu

In iulie 2009 cei sase vamesi alturi alti patru complici au fost trimisi in judecata pentru furt calificat, complicitate la furt calificat, fals intelectual si uz de fals. Pe 27 ianuarie Curtea de Apel Craiova a emis si sentinta in acest caz: achitarea inculpatilor si aplicarea unor amenzi administrative a cate 1000 de lei. Instanta a mai dispus si confiscarea a doua cartuse de tigari Marlboro si Jin Ling






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























707 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Wow... (Luni, 7 februarie 2011, 19:20)

    Ion [anonim]

    Au confiscat si tigari?
    Doua cartuse?
    Si au si platit cate 1000?
    Da' salariul pe aniii cat n-au muncit ? (presupunand ca au fost suspendati fara plata?)
    E bine.
    • 0 (0 voturi)    
      Daa (Luni, 7 februarie 2011, 19:40)

      muciflenduri [anonim] i-a raspuns lui Ion

      Foaaarte bine, adica ce conteaza ca cei pusi sa pazeasca granitele tarii se apuca de furat?
      Pai daca au de platit o amenda atunci nu are rost sa ne mai agitam, ca doar toti furam, nu?
      Pana la urma a fura e omeneste, pardon, romaneste.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by