Cine sunt Liviu Florian si Nicoleta Dobrescu, afaceristul si vamesul care au tranzactionat pentru 130.000 de euro postul de sef de vama la Halmeu

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 4 februarie 2011, 18:19 Dosare Anticoruptie


DNA a cerut joi, 3 februarie, arestarea preventiva a clujeanului Liviu Florian pentru ca ar fi primit 130.000 de euro de la  Nicoleta Dobrescu, inspector vamal. Liviu Florian detine o avere estimata in  Top 300 Capital 2010 la 40 de milioane de euro; in anii 2000 a achizitionat doua ferme de la Ministerul Argriculturii condus de Ioan Avram Muresan trimis in judecata in dosarul Caltabosul.  Nicoleta Dobrescu este vames din 1998. A ocupat functia de sef al vamii Halmeu timp de sase luni si este implicata intr-un alt dosar cercetat de DNA.

UPDATE VEZI AICI INCHEIEREA TRIBUNALULUI SATU MARE

Potrivit Top 300 Capital 2010 Liviu Florian are o avere estimata la 40 de milioane de euro. Potrivit Registrului Comertului acesta este actionar in doua companii: Agroflip SA, Flipgrup Import-Export SRL. Potrivit relatarilor din presa locala  Liviu Florian a achizitionat in anii 2000 de la statul roman doua mari ferme de crestere a porcilor, una in Cluj Napoca in comuna Bontida si una in Mures.

Potrivit relatarilor, Liviu Florian a achizitionat fermele in anul 2000 de la Ministerul Agriculturii condus la acea vreme de Ioan Avram Muresan. Intre cei doi exista si o legatura de rudenie. Sotia lui Liviu Florian este verisoara cu fostul ministru al Agriculturii. Reamintim ca Ioan Avram Muresan este trimis in judecata alaturi de Decebal Traian Remes in dosarul Caltabosul. Fostul ministru este acuzat de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata.

Presa a relatat ca Florian a cumparat cele doua ferme, care aveau in patrimoniu cladiri, spatii comerciale in Cluj si cateva zeci de hectare de terenuri, la un pret de 12 ori mai mic decat pretul pietei. In 2009 si in 2010, pe rolul instantelor din Cluj au fost inregistrate mai multe procese de faliment pe numele companiilor detinute de Florian, detalii aici

Potrivit procurorilor, Liviu Florian este acuzat de trafic de influenta:

  • “În cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Florian Liviu a pretins şi primit de la o angajată a Biroului vamal Halmeu, cu funcţie de inspector vamal, suma de 130.000 euro, promiţându-i că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Agenţiei Naţionale a Vămilor (A.N.V.) şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. Suma de 130.000 euro a fost remisă inculpatului Florian Liviu în mai multe tranşe, prin intermediul inculpatului Savu Ion.”

Nicoleta Dobrescu, cea care sustin procurorii ca i-ar dat omului de afaceri Liviu Florina cei 130.000 pentru a fi numita la sefia vamii Halmeu, a detinut functia de sef al biroului vamal in perioada septembrie 2009-martie 2010. Din datele furnizate de procurori, rezulta ca, dupa ce Liviu Florian a primit suma de bani, Nicoleta Dobreascu a fost numita la conducerea vamii. Nicoleta Dobrescu lucreaza in cadrul Autoritatii Vamale Romane din 1998. Procurorii DNA au mai mentionat ca Liviu Florian i-ar mai fi cerut Nicoletei Dobrescu inca 300.000 de euro pentru a o repune in functie dupa ce interimatul de sase luni i-a expirat:

  • “Cumpărătoarea de influenţă a fost delegată în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu, prin ordin al şefului A.N.V. în data de 23 septembrie 2009. În demersul de strângere a sumei de 130.000 euro, angajata Biroului vamal Halmeu a fost ajutată de inculpatul Niţu Ioan – Romeo care a colectat sume de bani de la cămătari sau persoane care se ocupă cu traficul ilicit de ţigări.
  • În primăvara anului 2010, după încetarea delegării persoanei care ocupa funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu, inculpatul Florian Liviu, cu complicitatea inculpatului Savu Ion, a pretins de la aceasta, suma de 300.000 euro, promiţându-i că în baza influenţei pe care o are asupra şefului ANV şi vicepreşedinte al ANAF, îl va determina pe acesta din urmă să o numească din nou în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu.”
Numele inspectorului vamal a fost vehiculat si in cadrul dosarului “Usturoiul” cercetat de DNA Oradea. Potrivit presei locale, in anul 2007 Nicoleta Dobrescu a semnat 31 de declaratii vamale de tranzit pentru tot atatea camioane care transportau usturoi.

Potrivit relatarilor in acest caz, Oficiul Antifrauda European a constatat ca actele au fost realizate in asa fel incat pentru cele 31 de camioane cu usturoi nu au fost platite taxe vamale. La momentul in care a semnat documentele, Nicoleta Dobrescu era doar inspector vamal. In dosarul Usturoiul mai sunt cercetati si alti angajati ai vamii. Potrivit unui articol publicat de Financiarul, paguba constatata de OLAF pentru importurile de usturoi netaxate se ridica la 2,5 milioane de euro. Vezi despre detalii dosarul Usturoiul






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9379 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Vorba lui Muresan (Vineri, 4 februarie 2011, 18:56)

    Andrei [anonim]

    Cand a fost arestat cu "Caltabosu", Muresan reclama la tv ca arestarea sa e menita sa denigreze valorile Revolutiei Romane. Ramaii masca.
    • 0 (0 voturi)    
      CRUNTA IPOCRIZIE!!! (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 9:02)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui Andrei

      persoana care a fost INAINTEA acestei doamne la Halmeu nu platise pt. post????? Adica cumpararea posturilor a inceput in 2009???
      • 0 (0 voturi)    
        2 raspunsuri de la 2 comentarii (Luni, 7 februarie 2011, 15:24)

        ngi [anonim] i-a raspuns lui cinic

        3 februarie, 23:12. alef
        "Pai persoanacu spaga (dobrescu) chiar a devenit sefa vamii, chiar daca era in atentia OLAF. Cine a numit-o? Seful vamilor. Cand a numit-o? In 2009, dupa ce s-a platit spaga, adica spaga s-a colectat in septembrie si numirea s-a facut in in noiembrie.
        Cautati pe google: "blejnar halmeu dobrescu usturoi" si vedeti ce se stia de multa vreme, dar nu s-a fcut nimic.
        Cica se strangeau probe."

        4 februarie, 17:48. CezarN
        CHEIA problemei este urmatoarea informatie din articol:
        -------------------------
        "Dobrescu a apelat din nou la serviciile lui Liviu Florian care a ajutat-o şi în anul 2009. De data aceasta, suma pusă în joc a fost mult mai mare şi a ajuns la 300.000 de euro. Din totalul de 300.000 de euro, au fost platite doar câteva tranşe deoarece pe fir au intrat procurorii DNA care i-au reţinut pe cei implicaţi.
        -------------------------

        Adica procurorii, in loc sa urmareasca circuitul banilor pe VERTICALA, cine ii da, unde ajung, etc, au intervenit tocmai pentru a-i PROTEJA pe spagarii sus-pusi din directia vamilor, ministerul de finante sau chiar mai sus. Astfel, au arestat plevusca (nu zic ca nu mertia arestata) evitand (lipsa de probe, deh) sa aresteze un secretar de stat, un ministru, sau vreun mare sef prin vreun partid (valabil pentru TOATE partidele care au guvernat),"
  • +4 (14 voturi)    
    40 EUR (Vineri, 4 februarie 2011, 19:07)

    luxian [utilizator]

    Citesc sumele de mai sus, si ma gandesc ca la ingrijitoarea de la gradinita unde merge copilul meu i-a fost redus salarul de la 150 EUR la 110 EUR.
    Statul a facut o economie de 40 EUR.
    Intre timp aud justificari ca trebuie sa aliniem preturile cu cele din EU, si citesc o gramada de articole despre milioane si zeci de milioane de EUR furate.
    • +6 (6 voturi)    
      câte denunturi ai facut? (Vineri, 4 februarie 2011, 20:06)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui luxian

      iti faci cumparaturi la magazine de cartier? se intampla sa observi ca la un anumit magazin de cartier exista obiceiul de a NU da bon fiscal? si in acel magazin se face evaziune exact ca-n cazul transportului de usturoi. diferenta intre "gaura" data de magazine si "gaura" data de punctele de trecere a frontierei e ca... magazinele dunt frecventate de mai multi oameni decât vamile si sunt cu mult mai numeroase decât vamile. câte astfel de magazine ai denuntat?

      nu stii unde sa faci denuntul? da un search pe net cu "directia generala anticoruptie" sau suna la "linia verde anticoruptie".
      • -6 (8 voturi)    
        esti foarte naiv daca crezi asa ceva (Vineri, 4 februarie 2011, 20:31)

        Tony Meman [anonim] i-a raspuns lui diddlyjo

        si ce faci cu el bei nene daca ai bon fiscal?
        il trimiti ministerul finantelor sau te stergi cu el la fund?
        ce crezi ca se intampla daca tu primesti bonul fiscal?
        al doilea imprimat la magazin se arunca la gunoi si gata, oare cati clienti pastreaza bonurile fiscale, si mai ales pentru ce beneficii ¿¿¿
        astea sunt numai presupuneri lipsite de orice fundament.
        daca vor a insele o fac si asa fara tine, client pagubit fara bon fiscal
        • +3 (3 voturi)    
          te enervezi repede (Vineri, 4 februarie 2011, 21:30)

          diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Tony Meman

          si asta iti inhiba puterea de judecata. mai citeste o data ce am scris si daca nu intelegi altfel decat ai inteles prima data, reciteste inca o data si-nca o data. spor!

          ps: daca eu am bon fiscal inseamna ca magazinul NU ascunde din banii platiti de mine. in schimb, daca eu NU primesc bon fiscal, o parte din banii pe care i-am lasat eu la agentul economic si care ar trebui sa ajunga la bugetul statului NU ajung la stat - asta este evaziunea.
        • +2 (2 voturi)    
          Bon fiscal (Vineri, 4 februarie 2011, 21:30)

          Anton KOVACS [anonim] i-a raspuns lui Tony Meman

          Daca vanzatorul iti emite un bon fiscal acesta este inregistrat in memoria fiscala si astfel vanzarea este fiscalizata.
          De aceea, asa cum spunea Diddlyjo vanzatorii magazinelor de cartier evita sa inregistreze vanzarea in casa de marcat.
          Marfurile vandute in acest fel au doua surse de provenienta: transporturile asemanatoare cu cele de usturoi descrise in articol sau, pur si simplu aprovizionarea se face "pe persoana fizica" de la supermarket, evitandu-se astfel inregistrarea cumpararii in contul magazinului de cartier.
          • 0 (0 voturi)    
            extrem de corect! (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 9:06)

            pragmatic [anonim] i-a raspuns lui Anton KOVACS

            daca n-a r exista distributia la negru, marfa obtinuta la negru de angrosisti ar muri in depozite.
        • +2 (2 voturi)    
          ...bonul fiscal (Vineri, 4 februarie 2011, 22:55)

          kappa [anonim] i-a raspuns lui Tony Meman

          ....nu vorbi prietene dacă nu știi. Celălat nu se aruncă la gunoi, trebuie păstrată rola martor pentru 2 ani. Și oricum, și dacă s-ar arunca la gunoi, toate vânzările sunt înregistrate în memoria fiscală, de aceea se numește casă de marcat fiscală. Dacă toți am denunța aceste mârlănii, și-ar plăti și acei comercianți de rahat...care te fură pe tine, impozitele.
          • -1 (1 vot)    
            Naivi mai sunteti! (Duminică, 6 februarie 2011, 13:35)

            HaHaHa [anonim] i-a raspuns lui kappa

            Impozitele nu se platesc numai in functie de incasari. Hai sa luam exemplu TVA-ul. Crezi ca daca ai bon fiscal ai evitat evaziunea fiscala? Comerciantul respectiv poate inregistra lejer alte facturi de intrare (dieverse servicii - in realitate inexistente) astfel incat TVA-ul de plata este consistent diminuat. Sau inregistreaza pe firma tot felul de cheltuieli care nu au legatura cu activitatea firmei (deconteaza benzina cu care merge in concediu, deconteaza ca protocol carnatii de la masa de dimineatza, etc.). Asa ca bonul tau fiscal e apa de ploaie. Si... marile superhipermarket-uri folosesc o metoda si mai simpla... Firma-mama din afara factureaza catre filiale diverse prestatii (bineinteles fictive) gen "franchiza, consulting, etc" astfel incat profitul este scos din ro inainte de impozitare. Asa ca lupta voastra cu bonul fiscal e o vrajeala de 2 lei vechi.
            • 0 (0 voturi)    
              Nu-i chiar asa (Luni, 7 februarie 2011, 5:40)

              Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui HaHaHa

              Nu-i chiar asa simplu. Printre altele, fiscul face si controale incrucisate - adica daca ai inregistrate facturi de la firme care nu exista sau daca o factura ce o ai in contabilitate nu apare si in contabilitatea firmei emitente, ai pus-o. Evident, inca nu poate fiscul verifica absolut toate facturile, ca inca nu are infrastructura de calcul necesara, da' daca face vreunu' o smecherie de genul asta in mod frecvent, se cam joaca cu curu-n dreptu' ... stii matale. E o problema de timp (scurt) pana sa o bage pe maneca rau de tot.

              Solutia folosita de alimentarele de cartier e aia cu cumparat pe acte marfa mai putina, si nefacut bon.

              Chiar daca firmele mari (Kaufland, Carrefour etc.) scot profitul din tara inainte de impozitare (ceea ce eu nu-s convins - impozitul pe venit in tari occidentale e mai mare, ca la ei sunt taxati bogatii, nu saracii, ca la noi, asa ca unii prefera sa-si scoata profitul aici si sa-l transfere gata impozitat), TVA-ul din marfurile lor tot ramane in tara, si la firmele mari toata marfa e cu acte.

              Ceea ce nu se evidentiaza e ceea ce se vinde in piete. Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, daca te duci frecvent la piata, in loc sa mergi la hipermarket, ajungi sa stii care sunt producatori, sau precupeti care lucreaza cu producatorii, si nu cumperi (de obicei) marfa de contrabanda. In plus, banii ajung direct de la tine la taran/producator, in loc sa treaca pe la o gramada de intermediari. Evident insa, daca ajungi la piata din an in paste, si in loc sa te uiti dupa marfa cu gust si miros, nu doar cu aspect, ajungi sa iei aceleasi rahaturi din China si Turcia pe care le gasesti si la hipermarket, si poti fi relativ convins ca ceea ce cumperi din piata nu se fiscalizeaza.
        • 0 (0 voturi)    
          cu unii ca tine (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 9:04)

          cinic [anonim] i-a raspuns lui Tony Meman

          ajunge evaziunea ANUALA la 7,5 miliarde ron NUMAI la TVA!!! vrei sa stii cum am calculat? 10 mil. de romani care cumpara de 10 ron pe zi fara bon fiscal!!!
    • 0 (0 voturi)    
      om bun, (Vineri, 4 februarie 2011, 23:36)

      arabela [anonim] i-a raspuns lui luxian

      tocmai faceam si eu un calcul :
      1000eur/luna ,
      10.ooo eur /an ,
      100.ooo euro /10 ani,
      1 milion euro/100 ani .... oare citi ani vroia omuletul asta sa traiasca , el si famelia lui ????

      ps "este unii care traieste " cu 100 de euro/luna...
      fruntea sus si ganduri bune!
  • +3 (3 voturi)    
    ok (Vineri, 4 februarie 2011, 19:31)

    un [anonim]

    Bine baietii dar cu "demnitarii" de la ANV si ANAF se aude ceva?
    Sau numirea aleia in functie a fost o pura coincidenta, nu?De fapt e foarte capabila..
    Mai si eu care credeam ca in obtinerea postului de medic dai cea mai mare spaga....
  • +8 (8 voturi)    
    uau (Vineri, 4 februarie 2011, 20:03)

    unu_de_aiurea [anonim]

    UAU!!!
    130k euro a dat tanti aceea spaga ca sa fie in acea pozitie pentru 6 luni...si pentru prelungire ala i-a mai cerut 300k euro...

    Dar oare tanti aceea cati bani facea si din ce(aici e evident) in acea perioada de 6 luni ca sa merite investitia de 130k euro si riscurile investitiei?!?!?!?

    Si nenea ala care a primit spaga, oare cum reusea el din afara sistemului sa ii asigure ei pozitia ?!?!?

    FOARTE TARE!!!!

    La puscarieeeeeeeeee cu toti!!!

    Cum ar fi ca in august de exemplu sa vedem in puscarie pentru multi ani pe nenea asta, pe tanti asta, alti complici pe langa ei, pe Vantu, pe Ritzi, pe Becali, pe Dan Diaconescu, pe prietena fiului lui Mazare, pe Patriciu, pe Voiculescu, etc, etc...
    Hehe...si porcii zboara...
    • 0 (0 voturi)    
      a inceput in 2009? (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 9:08)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui unu_de_aiurea

      precedenta persoana la Halmeu nu a dat nimic? Deci hai sa-l vedem si pe Vosganian, pe Troaca-David, pe Nini Sapunaru (sef la vami pe timpul CDR), pe Dinu "VAMA" Gheorghe sef la Rapid, etc.
  • +2 (4 voturi)    
    Coruptia-cancerul pensiilor si salariilor (Vineri, 4 februarie 2011, 20:05)

    Corneliu77 [anonim]

    Oare Primul Ministru citeste comunicatele DNA? Uite d'aia nu-mi convine ca mi-a ciuntit din pensie sub pretextul ca Sanatatea n-are bani suficienti. Cred ca nu le mai ajunge sa fure. Au cam dat de fundul sacului si in loc sa-i recupereze de ladelapidatori guvernantii nostri storc poporul de maruntis. Logic! Nu? Cu cat sunt mai multi cotizanti cu atat se aduna mai multi bani! Bani pe care se dovedeste ca-i cam fura.
    • +7 (7 voturi)    
      Pai da... (Vineri, 4 februarie 2011, 20:55)

      ionut [anonim] i-a raspuns lui Corneliu77

      Nu a fost mai bine pe vremea lui Ilici si Bombo cand pacea si linistea nu erau stricate de cazuri dastea de coruptie de care tot auzim in ultimul timp?
      Ce vremuri bune. Pensia pensie, ajutorul social ajutor social... ce mai, viata nene.
      Se trezeste acum asta, cum ii spune... dictatoru' sa dea liber la procurori, sa ne arate noua mizeria stransa in 20 de ani sub pres. Si ce, pe noi asta ne intereseaza? Nu fratioare, pe noi ne intereseaza ce ne da statul, ca statul trebuie sa ne tina de mana si sa ne dea de cand ne nastem si pana ajungem in groapa.
      In conditiile astea mi-e teama ca o sa ajungem intr-o zi o tara europeana.
      PS
      Sper ca ai inteles ca te iau la misto si ca de fapt in loc sa te mai vaiti te-as sfatui sa apreciezi ceea ce ai si sunt convins ca ai atata timp cat iti permiti costurile unui calculator+conexiune net.
      Nu mai pozati in oameni amarati ca nu rezolvati nimic ipocritilor.
      • +4 (4 voturi)    
        pai da... (Vineri, 4 februarie 2011, 21:42)

        corneliu77 [anonim] i-a raspuns lui ionut

        Prietene n-ai inteles nimic! Dupa ce-am DAT TOTUL statului timp de 40 de ani nu ti se pare corect sa-mi traiesc restul de zile din pensia pe care oricumn-o sa apuc s-o termin? Nu de scoaterea la suprafata a hotilor astora ma lamentez eu ci de faptul ca sunt mereu facuti scapati de coruptii din justitie si din pacate scapa cu averile furate cu tot. Cat despre Ilici si Bombo cred la fel ca tine ca ei ne-au adus pe toti in halul asta de saracie. Cat priveste averea mea ori starea materiala cu PC si conexiune net sa stii ca am si 2 masini noi dar nu din spaga ori delapidare ci din bani castigati cu ,, Sange, lacrimi si sudoare" Si sa sti ca l-am votat pe marinar de 3 ori si nu-mi pare rau. Nu sunt d'aia intoxicati de antene.
  • +1 (3 voturi)    
    Coruptia din vama (Vineri, 4 februarie 2011, 20:13)

    Corneliu77 [anonim]

    Tara arde!
    Vin tatarii!
    Safta bea cu lautarii!
    Si mai vrem sa intram in spatiul Shengen
  • +3 (3 voturi)    
    nelamurire (Vineri, 4 februarie 2011, 20:21)

    gaga [anonim]

    Tot nu ne-a lamurit DNA unde s-au dus cei 130 000 Euro pt care tanti aceea a fost pusa sef interimar la vama si ce s-a intamplat cu urmatorii 300 000 Euro. S-au mai dat? S-au mai luat si daca da de catre cine ca am inteles ca nenea acela era doar intermediar, el tintea milioane de Euro si nu doar niste sute de mii.
  • +8 (8 voturi)    
    Sfaturi prieteneşti (Vineri, 4 februarie 2011, 21:09)

    DANA CHX [utilizator]

    Sfatul 1: familiile vameşilor arestaţi să ceară ajutorul PSD ( Ponta, Năstase, Vanghele ) să-i ameninţe pe judecători.
    Sfatul 2: vameşii aflaţi în libertate (încă!) să-şi cheme rude, vecini şi prieteni, să se încoloneze , să plece la Cotroceni, să arunce şepcile şi să dea glas strigăturii lor preferate: "Ieşi afară,/Javră ordinară!"
  • +2 (2 voturi)    
    Ce nume! (Vineri, 4 februarie 2011, 21:51)

    Johnny [anonim]

    Cazul Caltabosul, cazul Usturoiul... Parca e o gluma spusa de Vasile Moraru, dar e si mai buna.
    • 0 (0 voturi)    
      Viata bate filmul... (Vineri, 4 februarie 2011, 23:43)

      Sarsaila [anonim] i-a raspuns lui Johnny

      Te strici de ris!
  • +1 (1 vot)    
    serios (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 0:33)

    Clujeanul [anonim]

    Oare ramane si fiul sau fara spate, ca stiu vreo doi care o sa-l aranjeze (oameni simplii care au fost batjocoriti, un mic revenge) de insul ala nenorocit ce-si parcheaza Bentleyul in fata la cinema Arta, vin comunitarii i-l pun pe platforma, apoi il dau imediat jos cand primesc un telefon.
  • 0 (0 voturi)    
    capul retelei (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 7:16)

    unu [anonim]

    Vasile Blaga este NASUL MAFIEI DIN VAMILE ROMANIEI
    Raspuns | Semnalare
    • Actualul ministru de interne si secretar general al PDL este originar din comuna Petrileni judetul Bihor. A absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Timisoara si a fost repartizat ca inginer la Uzina Mecanica din orasul Stei (fost Petru Groza) din judetul Bihor, la care a ajuns director comercial. S-a casatorit cu o colega de facultate de naționalitate maghiara din municipiul Satu Mare, Nevezi Violett Margareta, si are o fiica majora, recent casatorita. In timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost ales presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) Stei, iar ulterior vicepresedinte al CFSN Bihor. In 1990 a fost ales deputat FSN, iar in perioada 1991 – 1993 a exercitat functia de prefect al judetului Bihor din partea FSN. Dupa iesirea de la guvernare a PD (FSN), a detinut functia de director al Directiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), care avea arondate judetele Bihor, Satu Mare si Maramures, situate la frontiera cu Ungaria si Ucraina.

    In perioada cat a fost sef al Directiei Regionale Vamale Oradea a fost o sluga credincioasa a fostului presedinte al PD, Petre Roman, laudandu-se ca avea sarcina sa procure bani de cosnita pentru familia acestuia si bani negri pentru partid. In timpul directoratului sau era de notorietate ca se lua spaga de mii de marci sau dolari la angajarea vamesilor, carora li se pretindea ulterior o contributie lunara, motiv pentru care in zona au aparut și s-au raspandit versurile: “Ma numesc Vasile Blaga, dar numele meu adevarat e spaga”. De exemplu, Vasile Blaga venea frecvent la Satu Mare, unde intr-un apartament (nr.30) din blocul 55 din cartierul Micro 16 (situat la iesirea spre Oradea) i se aduceau pungi cu bani si tinere animatoare pentru partidele de poker pe care le incingea si nu numai.

    Colector de bani negri pentru partid

    In perioada 1996-2000, Vasile Blaga a fost senator PD de Bihor, dar si-a mentinut control
  • 0 (0 voturi)    
    Oamenii de afaceri (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 11:10)

    Mihai [anonim]

    asa zisi din Romania sunt in majoritate niste excroci care fac evaziune tot timpul, asta in cazul in care nu sunt conectati direct la bugetul sattului, sunt mana in mana cu politicienii si sefii de institutiilor de control.
    Sa se afle cui i s-a dat sau cu cine a intermediat spaga pentru tipa respectiva, aici e interesant sa vedem ce vanzator de tara a primit banii. Dar nu vom afla pentru ca ar trebui sa cada multe capete care sunt foarte bine conectate intre ele asemenator crimei organizate.
  • 0 (0 voturi)    
    Sa vedem si continuare (Sâmbătă, 5 februarie 2011, 12:37)

    Fischer [anonim]

    Continuarea ar trebui sa fie in conexiunile care le are acest individ cu UBB (Universitatea Babes Bolyai). Daca nu ma insel era principalul furnizor. De ce? De orice. Avea conexiuni care merg pana la domnul cinstit care conduce aceasta institutie a statului.
  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 9 februarie 2011, 14:34)

    Erasm [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by