Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat (9). Agentia de Plati si Interventii in Agricultura: 17 milioane de euro (fara TVA), contracte cu un numitor comun - firma Siveco

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:50 Dosare Anticoruptie


 documente
(29 Sep 2010) PDF, 83KB
De fapt, este vorba despre doua contracte mari: primul, in valoare de 5,6 milioane euro (fara TVA), atribuit in 2006, despre care HotNews.ro a scris pe larg o serie de articole si al doilea, cu valoare si mai ridicata, un contract cadru de 11,3 milioane euro (fara TVA), semnat in 2009, format din trei sub-contracte. "Conditiile financiare ale primului contract subsecvent au fost negociate odata cu acordul cadru iar cele aferente celui de-al doilea contract subsecvent au fost negociate pe parcursul mai multor runde, comisia de evaluare nereusind sa obtina o reducere mai mare", au transmis reprezentantii APIA HotNews.ro.​

In total, contractele atribuite de APIA pentru informatizare se ridica la 17,7 milioane euro (fara TVA), adica peste 21 milioane euro - cu tot cu TVA. 96% din fonduri au fost utilizate pe doua contracte in care este implicata firma Siveco.

In documentul informativ remis HotNews.ro se mai precizeaza: "Contractul de dezvoltare software incheiat de APIA cu SC Sivecotea SA in anul 2006 a fost finalizat, dupa incheierea a 5 acte aditionale, la data de 28.07.3008. Dupa finalizarea acestui contract a fost demarata o procedura de achizitii de servicii de dezvoltare software, procedura care a fost finalizata prin incheierea unui acord-cadru in data de 31.12.2008.

Acordul cadru a fost semnat cu asocierea de firme Siveco Romania, Teamnet International si Abaco SRL si vizeaza servicii de dezvoltare si asistenta tehnica a software-ului pentru sistemul IT al APIA.

Celelalte contracte, care insumeaza circa 700.000 euro (fara TVA) au fost atribuite catorva firme precum IQ Management, Professional Management Solutions, Net Consulting SRL. Vezi lista de contracte si explicatiile APIA in documentul atasat.

Cu toate acestea, APIA se situeaza, la cheltuieli pe contracte de informatizare, mult "in urma" CNAS (cu un contract de 119 milioane) si ANOFM (cu un contract in valoare de 22,4 milioane euro).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3994 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Siveco (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:02)

    Vizitiul [utilizator]

    Citit invers" O ce vis" :)
    • +3 (3 voturi)    
      Asta e ca apa... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 17:14)

      Bucur [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

      ...EVIAN
  • +1 (7 voturi)    
    Un pic de mindrie nationala ?! (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:03)

    uricariu [anonim]

    Niciuna din firmele ce se infrupta cu contracte de la stat nu are capital majoritar romanesc !
    Aloo! Se aude acolo sus !
    Neam de sclavi !
  • +7 (7 voturi)    
    siveco spala bani (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:08)

    balasa [anonim]

    am avut si o relatie de business cu ministerul invatamintului si ptr ca sa se evite licitatiile, cumparatura a fost facuta de aceasta firma siveco de madam domnisor, care a platit tot. o firma de securisti care spala bani.
    • +1 (7 voturi)    
      Nu se poate !!!!! Luptam cu coruptia. (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:46)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui balasa

      PDL si presedintele emanat de acest partid lupta, de cand se stiu, cu coruptia.
      Sunt, nu-i asa, singurii care o declara nonstop si cica o si fac.
      In campaniile electorale (parlamentare si ,mai ales, prezidentiale)au cheltuit (cifrele oficiale cel putin) cel mai mult.
      Restul partidelor au inca datorii mari, PDL nu.
      Asta pentru ca sunt cei mai iubiti si au primit "donatii" de la multe firme...probabil si de la Siveco.
      Ei si ce daca ?Probleme, Gogule ?
      Asta este , probabil, o metoda mai noua de lupta cu coruptia....o atragi, o invalui, o folosesti, o extenuezi si....mai vedem noi.
    • +6 (8 voturi)    
      CORECT (Miercuri, 29 septembrie 2010, 16:05)

      TUDOR30 [utilizator] i-a raspuns lui balasa

      Este 100% firma de securisti. Majoritatea contractelor le au cu statul. Acum incearca sa mai vanda si prin strainatatiuri dat tot pe aceisi filiera securistica
  • +2 (2 voturi)    
    pt reforma softului it al casei de as.sanatate (Miercuri, 29 septembrie 2010, 16:57)

    off topic [anonim]

    pt a nu mai ajunge la aberatia din anul 2008 cum ca aveti 27 milioane de asigurati, cifra care depaseste popoolatia tarii de 22 milioane de persoane,care nici aceasta n-ar fi cea corecta pt cei asigurati,it-stii pretiosi,scutiti de impozit, luati de aici
    o functie in visualbasic script privind stergerea elementelor duplicat dintr-un vector:

    Function removeDupsArray(sList)
    Dim sNewList, aList, maxItems
    aList = split(sList,",")
    maxItems = UBound(aList)
    For x = 0 To maxItems
    If InStr(sNewList,(aList(x) & ",")) <= 0 Then
    sNewList = sNewList & aList(x) & ","
    End If
    Next
    removeDupsArray =
    Left(sNewList,Len(sNewList)-1)
    End Function
  • +3 (7 voturi)    
    Siveco (Miercuri, 29 septembrie 2010, 16:57)

    un fost angajat SIveco [anonim]

    Irina Socol a fost colega de facultate si prietena cu Adrian Nastase. Atunci a inflorit siveco! Gratie lu'bombonel. Mai mafioti ca astia sunt HP(la care siveco era subcontractor) si cu UTI. Platesc bine astia, dar muncesti de rupi pamantul.
  • +1 (1 vot)    
    Asa si? (Miercuri, 29 septembrie 2010, 17:10)

    m [anonim]

    Ce-o sa se intample? Sa va spun eu sau stiti raspunsul?
  • +4 (4 voturi)    
    Varza (Miercuri, 29 septembrie 2010, 17:17)

    Marius O. [anonim]

    Capitalul o fi de unde o fi,

    dar softul produs de ei este varza, a se vedea situatia CNAS. E facut doar pentru a se trece rula niste bani in buzunarele care trebuie.

    Astia pentru a obtine o situatie ruleaza scripturi in baza de date in loc sa se foloseasca de bogata interfata oferita de aplicatie :).

    Cu alte cuvinte,
    Spor la fraude!
  • +1 (1 vot)    
    Captain Obvious (Miercuri, 29 septembrie 2010, 22:23)

    Captain Obvious [anonim]

    S-a descoperit apa calda, pai Siveco si UTI sug de la stat de pe vremea lui Cuza, sa ma scuzati. Plus ca angajeaza numai baieti la costul la jumatate din pretul de pe piata, de, platesti sa porti costum in domeniul asta.
    Pe mine ma amuzau LCD-urile din RATB carora le-a luat 6 luni dupa instalare sa arate altceva in afara de ecranul de boot si "Urmeaza statia: %$^^#@$".
  • 0 (0 voturi)    
    "Destepta-te romane..."! (Joi, 30 septembrie 2010, 10:00)

    critasse [anonim]

    Desi nu ne dam seama,pretul platit pentru petrecerea in fata micului ecran,sau a ziarului este insasi libertatea de a gandi,de a alege singuri,de a ne defini un mod personal de viata.Efectul audio-vizualului asupra subconstientului uman nu putea ramane neexploatat de cei ce urmaresc dobandirea puterii prin controlul cerintelor,mentalitatilor si al comportamentului uman.Statul virtual este dupa unii cercetatori,statul viitorului in care un loc important il ocupa TV-ul.Este exclus controlul programelor si al stirilor vizionate.In timp,(cca 15-20 de ani),cei care au vrut sa-si construiasca o poarta prin care prostimea sa intre(fara drept de-a mai iesi)iar smecherii sa poata circula dupa bunul plac,au realizat totul cu ajutorul mass-mediei.
    Cati dintre cei depistati(descoperiti)ca au furat in stil mare au ajuns dupa gratii?Cate dintre firmele mari,uzine,fabrici cu datorii enorme catre statul roman si-au mai achitat aceste taxe?A mai spus presa sau TV-ul ceva?nu!In schimb suntem bombardati cu tot felul de tampenii(ca ala si-a omorat,ca aia a luat bataie,ca partidele “N”sau “X;Y;Z” se lupta ptr o viata a poporului mai buna?!!!!etc MINCIUNI ENORME)dar nimic,nimic,din ceea ce ne-ar interesa cu adevarat la stiri intr-o tara in care nimeni nu conduce,ci toti fura(ma refer la cei din frunte si la adevaratii smecheri ai momentului,aceia care n-au ajuns nici macar in arest).
    Daca dupa ’89 in locul mincinosilor ce-au venit la putere,se instaura un regim militar(nici acum n-ar fi prea tarziu),cu revenirea la legea martiala ptr cei care nu se gandesc decat la propriul buzunar,totul ar fi fost altfel.Sa nu uitam ca toti cei care acum se bat cu pumnul in piept c-ar face si-ar drege dac-ar reveni la conducerea statului,au mai fost si n-au realizat nimic.
    Daca totul va decurge ca si pana acum,in maxim 10 ani,Romania va deveni o tara a nimanui,un fel de pasalac turcesc(ca pe vremea voievozilor)cu o droaie de potentiali proprietari care daca vin sa investeasca aici n-o fa
    • 0 (0 voturi)    
      fosta-i lele, cand ai fost... (Joi, 30 septembrie 2010, 14:52)

      mos teaca [anonim] i-a raspuns lui critasse

      e un model de inalta moralitatea,armata?
      la noi, armata da lectii de coruptie tuturor.a vorbi despre ei ca salvatorii de azi ai neamului,e tot un fel de slogan,exact cum se tot refera fotbalistii neputinciosi de azi la ce a fost odata clubul steaua,cand a castigat cce.
      asadar,armata din ultimii 20 de ani:
      a vandut si si-au insusit cvaloarea unii mahari de-ai lor: la fier vechi tot ce avea de fier, terenurile unitatilor, armament,sa.
      achizitioneaza cele mai scumpe produse: salam de sibiu, bauturi fine, spray-uri, sapunuri scumpe,sa
      abuzeazala iesirea la pensie:avanseaza fictiv, sa ia pensie cat mai mare(zeci-sute de milioane), isi trag si prima de pensie(peste miliard lei vechi),desi aceasta a fost valabila numai la disponibilizarile facute cu ocazia reformei pt intrarea in nato.
      dupa ei s-au luat si alte categorii care si-au tras pensii speciale: juristii,diplomatii,aviatorii,sa, "punand in nas" fondul de pensii.
      de unele pensii aberante ca ale juristilor,prin cconstit,nu se scapa nici cu legea noua(corb la corb nu-si scoate ochii).
      armata,si-a dat ei asa din burta,o limita de sub 30 mil lei vechi, unde sa nu se recalculeze pensia, desi majoritatea :profi,ingineri,doctori,sa au pensii sub 20 mil lei.
      concluzie: poate nu ati facut armata sau nu sunteti la curent cu ultimele "tunuri" date de cei din armata,de ii recomandati la conducerea tarii!
  • 0 (0 voturi)    
    Mai ceva ca-n filme :) (Joi, 7 octombrie 2010, 11:11)

    George [anonim]

    "Contractul de dezvoltare software incheiat de APIA cu SC Sivecotea SA in anul 2006 a fost finalizat, dupa incheierea a 5 acte aditionale, la data de 28.07.3008.."

    --- pardon monser cum au reusit sa incheie contractul in 3008? :))


    s.c. SIVECOTEA s.a ???? sa fim seriosi !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by