Mircea Govor, preşedinte executiv al filialei PSD Satu Mare, condamnat la doi ani cu suspendare pentru şantaj

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 23 decembrie 2019, 17:12 Dosare Anticoruptie


Mircea Govor
Foto: Mediafax
Preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în primă instanţă, în acelaşi dosar fiind achitat fostul senator Valer Marian şi patronul unei firme de construcţii de drumuri, Mirel Vlas, informează Agerpres.

Potrivit portalului Tribunalului Satu Mare, Mircea Govor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru primul capăt de acuzare din rechizitoriu şi l-a achitat pentru celelalte două capete de acuzare din acelaşi dosar. Primul capăt de acuzare se referă la şantajarea unui avocat din oraş, iar celelalte la şantajarea unui primar din judeţ şi al unui director de instituţie.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 124.800 lei, ce a făcut obiectul infracţiunii de şantaj descrise în cuprinsul rechizitoriului, şi menţine măsura sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând acestuia.

În acelaşi dosar au fost achitaţi fostul senator Valer Marian, acuzat de complicitate la şantaj în cazul primarului şi a proprietarului unei firme de construcţii drumuri, Mirel Vlas.

Sentinţa poate fi atacată în apel, în termenul legal de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.

Mircea Govor a fost arestat preventiv în perioada 23 decembrie 2015 - 22 ianuarie 2016 în urma unor percheziţii, el fiind preşedinte al filialei judeţene a PSD la acea vreme. Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Govor, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale, ar fi şantajat un avocat, un primar de comună şi un fost şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1431 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    Aia este. Peneliștii sunt mai buni!? NU!!! (Luni, 23 decembrie 2019, 17:45)

    prec [utilizator]

    Cu ce-i mai bun Organul decât ăsta!?
  • 0 (0 voturi)    
    Cazier (Luni, 23 decembrie 2019, 23:09)

    Celbland [utilizator]

    Mircea Govor are cazier, așa că nu se poate angaja ca portar la Parlament, dar are voie să fie președintele Parlamentului.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by