DNA a cerut în instanță ascultarea interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 25 februarie 2019, 18:40 Dosare Anticoruptie


Toni Grebla
Foto: Digi 24
Un procuror DNA a cerut, luni, instanței supreme ascultarea în sala de judecată a interceptărilor din dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă în dosarul de trafic de influenţă, scrie Mediafax.

La termenul de luni al procesului în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă în dosarul de trafic de influenţă, procurorul de ședință a cerut ascultarea tuturor înregistrărilor de la dosar având în vedere că judecătorii de la prima instanță le-au apreciat ca "simple declarații", avocatul secretarului general al Executivului nefiind de acord cu această solicitare.

Pe de altă parte, Toni Greblă şi restul inculpaţilor din dosar au anunţat că nu mai doresc să dea declarații în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

"Am dat o declarație de 11 pagini. Solicitarea DNA este de a lungi nejustificat cauza. Declarațiile mele au fost ample. Nu mai doresc să dau declarații", a spus secretarul general al Guvernului, în fața instanței de judecată.

Magistrații au stabilit un nou termen de judecată pe 25 martie, la ora 10.00.

Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în mai 2018, să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Procurorii au contestat însă decizia.

Toni Greblă a fost numit, la finele lunii septembrie 2018, secretar general al Guvernului.

Procurorii DNA îl acuzau, în 2015, pe Toni Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa de struţi, fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ca să obţină pentru el şi pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1955 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 25 februarie 2019, 18:46)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Completul de judecata (Luni, 25 februarie 2019, 19:52)

    D.M.A.Gogu [utilizator]

    Parca nu era constituit legal completul de judecata al ICCJ. Ori a dat TT-ul o ordonanta prin care deciziile luate astfel sunt legale atunci cand convin sunt in favoarea inculpatilor?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by