Șeful Camerei de Comerț București, Sorin Dimitriu, trimis în judecată pentru deturnare de fonduri europene

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 15 ianuarie 2019, 11:08 Dosare Anticoruptie


Sorin Dimitriu
Foto: Facebook
DNA anunță că i-a trimis în judecată pe Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț a Municipiului București și pe doi directori din instituție pentru deturnarea de fonduri UE, anunță un comunicat al Direcției Anticorupție.

Astfel, vor ajunge în fața judecătorilor, pe lângă Dimitriu, Gabriel Dan Mihuț, la data faptei director general în cadrul CCIB, Laurenția Vasilescu, la data faptei director economic, plus persoana juridică CCIB.

Ce spun procurorii:

Începând cu anul 2009, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanțate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2010-2012, în contextul implementării a patru dintre acestea, inculpații Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (C.C.I.B.), Dimitriu Sorin-Petre, Mihuț Gabriel-Dan, beneficiind de sprijinul inculpatei Vasilescu Laurenția, au schimbat, fără respectarea dispozițiilor legale, destinația fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pe care le-au utilizat pentru alte destinații ce nu erau aferente proiectelor, în funcție de anumite necesități ale C.C.I.B.

Astfel, suma totală de 2.081.953 lei a fost transferată din conturile de prefinanțare ale celor patru proiecte în contul curent al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București și a fost utilizată pentru: plata unor obligații către bugetul de stat, plăți către furnizori sau drepturi salariale ce nu erau aferente proiectelor respective, precum și pentru restituirea sumelor de bani provenite din alte proiecte.

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București a restituit suma de 1.982.617 lei din cei de 2.081.953 lei utilizați în alte destinații decât cele prevăzute în proiect.
Ministerul Educației Naționale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.015.918 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unui imobil ce aparține Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București”

DNA precizează că, anterior, cei patru inculpați au mai fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, în alte două cauze penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1459 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Sorin Dimitriu, Slugarel lucreaza pentru tine (Marţi, 15 ianuarie 2019, 11:22)

    voxpopulix [utilizator]

    Merita sa platim pentru acest proces?

    In final oricum o sa-l faca Slugarel scapat, mai bine il lasam in pace. Banii oricum nu-i vedem inapoi(banii europeni sunt tot banii nostri, tot bani publici).

    Timp pierdut, bani aruncati pentru un proces care o sa dureze cinci ani si care nu o sa recupereze nimic. Mai bine il lasam liber si speram ca vreun Batman il binecuvanteaza pe masura faptelor.
    • 0 (0 voturi)    
      dar pentru ce merita sa platim? (Marţi, 15 ianuarie 2019, 11:39)

      un curios [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

      pentru fapte descoperite de magistrati dupa 9 ani cat merita sa platim? cu tot cu pensii speciale
      • 0 (0 voturi)    
        ... (Marţi, 15 ianuarie 2019, 15:37)

        voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui un curios

        Merita sa platim cand pedepsele se executau, inainte sa vina mafia PSD si sa puna justitia la pamant.

        Merita sa platim pentru munca pe care a facut-o LCK la DNA, merita sa platim pentru mancarea lui Udrea in inchisoare, pentru salteaua lui Dragnea din celula.

        Nu pentru justitia lui Slugarel. 
    • +1 (1 vot)    
      Nascut in Teleorman... interesant! (Marţi, 15 ianuarie 2019, 11:39)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

      Am o intrebare, chiar toti din Teleorman sunt pusi pe capatuiala... prin orice metoda?
  • 0 (0 voturi)    
    Se califica (Marţi, 15 ianuarie 2019, 12:18)

    tarabost [utilizator]

    pentru functia de Ministru la Ministerul Dezvoltarii....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by