Dosarul în care este cercetat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, retrimis la parchet

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 27 septembrie 2018, 16:46 Dosare Anticoruptie


IPS Teodosie
Foto: Agerpres (editat)
Dosarul penal în care Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat de DNA Constanța pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis, joi, la parchet, informează Mediafax. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată.

Curtea de Apel Constanța a admis, joi, cererile şi excepțiile formulate de către inculpații Teodosie Petrescu, Neculai Poalelungi și Ciprian Stoichin, constatând nulitatea ordonanțelor de extindere a urmăririi penale in rem și de extindere a urmăririi penale față de suspecți.

Magistrații au dispus excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale în legătură cu infracțiunile deduse judecății.

„Constată neregularitatea rechizitoriului nr.184/P/2017 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța la data de 09.03.18 cu privire la cei trei inculpați şi faptele imputate acestora. În baza art.346 alin.(3) lit.a),b) cod procedură penală, restituie cauza la parchet”, se arată în soluția, pe scurt, dată de instanță.

Decizia magistraților nu este definitivă, putând fi contestată.

Potrivit DNA, Neculai Poalelungi, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. De asemenea, Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, este acuzat de complicitate la de abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorii au transmis că, în contextul trimiterii sale în judecată pe 3 februarie 2017 pentru producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei, "în încercarea de a-şi crea o situaţie favorabilă în cadrul procesului penal", la data de 10 octombrie 2017 Arhiepiscopul Tomisului ar fi depus un denunţ, "prin care acuza un număr de trei persoane fizice (două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) şi două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016".

"Concret, în cuprinsul sesizării, suspectul Petrescu Teodosie, în mod nereal, a învederat faptul că, fără ştirea sa şi cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajaţi ar fi cerut şi primit fonduri europene pentru o suprafaţă de 350 ha aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate că ar fi încheiat acte de dare în arendă, către terţe societăţi şi persoane, a unor suprafeţe de teren deţinute de către Arhiepiscopia Tomisului (în total 110 ha, situate în diferite locaţii). În susţinerea celor de mai sus, suspectul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul suspectului Poalelungi Neculai, a dat declaraţii şi a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi susţinut vinovăţia persoanelor respective", a transmis, în februarie, NA, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, "în perioada noiembrie - decembrie 2017, după sesizarea DNA cu privire la aspectele menţionate mai sus, prin două decizii emise ca urmare a unui raport întocmit de suspectul Stoichin Ciprian, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cu rea-credinţă şi cu încălcarea dispoziţiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajaţi din funcţiile deţinute în cadrul Arhiepiscopiei şi suspendarea drepturilor salariale conferite acestora".

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1202 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 septembrie 2018, 16:57)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Au trantit dosarul (Joi, 27 septembrie 2018, 17:31)

    Frank777 [utilizator]

    E greu sa il condamne cineva pe Teodosie Spagoveanu in Constanta. Nu se gasesc judecatori care sa il condamne. Spagoveanu este in ghemul de ițe si interese care aduna in Constanta PSDcuPNLcuPMPcuPopacuDracuCuJudecatoriicuUniiprocuroriicuPrimaria cu ConsiliulocalcuConsiliuljudetean cu Puterea Propagandei bisericesti care se face acum in Fata Referendumului pe care Dragnea vrea sa il foloseasca politic pentru PSD ca premergator la alegerile 2019.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 septembrie 2018, 18:23)

    [anonim]

    • +1 (1 vot)    
      ... de pârnaie! (Vineri, 28 septembrie 2018, 8:33)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui

      România, țara în care infractorii devin arhierei, judecători și făcători de legi... și locuitorii se miră ca PROȘTII de ce nu merg lucrurile bine în țara lor!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by