Instanța supremă va pronunța pe 26 iunie soluția definitivă în dosarul Alina Bica - Horia Simu - Şerban Pop / DNA cere închisoare cu executare orientată spre maximum pentru cei trei

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 11 iunie 2018, 21:37 Dosare Anticoruptie


Alina Bica si Serban Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen în dosarul în care fosta șefă Alina Bica este judecată pentru fapte de corupție, alături de afaceristul Horia Simu și fostul șef al Fiscului Şerban Pop, pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru toți inculpații din această cauză, informează Mediafax. Magistrații instanței supreme vor pronunța pe 26 iunie o soluție definitivă în acest dosar.

"Solicităm executarea pedepselor în penitenciar a tuturor celor trei inculpați. Cerem majorare la Alina Bica, mai ales pentru că a fost deja condamnată în alt dosar", a cerut reprezentantul Ministerului Public.

De asemenea, procurorul DNA a cerut ca pedepsele de la apel să fie mai mari decât cele pronunțate de instanța de fond.

La ultimul termen, de luni, Simu a spus că din cauza acestui dosar nu mai are nici afaceri, nici familie.

"Onorată instanță, nu am dat mită nimănui, nu am cumpărat influență. Dar am greșit la insistențele domnului Pop. Am stat 120 de zile în arest și mi s-a născut copilul în pușcărie. Nu mai am familie și niciun business. Dacă și asta este o pedeapsă, vă rog să o luați în considerare", a spus omul de afaceri Horia Simu, în ultimul cuvânt.

La rândul său, fostul şef al ANAF, Şerban Pop, le-a spus magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că acest dosar i-a distrus cariera.

"53 de zile arest preventiv, toata cariera mea a fost distrusă ca urmare a contactului meu cu Horia Simu. Sunt foarte emoționat. Sunt de acord cu concluziile avocatului meu, solicit achitarea. Eu consider că este o mare eroare, nu cunosc de unde vine. Este o mare eroare. Răspunsurile mi le-a dat domnul Simu", a spus Șerban Pop.


În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea DIICOT, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























991 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Alina bica go to (Luni, 11 iunie 2018, 22:00)

    un domn [utilizator]

    Mititica
  • +1 (1 vot)    
    Vai, (Luni, 11 iunie 2018, 22:24)

    fat.cat [utilizator]

    dar va reusi Alina sa ajunga inot, pana atunci (ca asa pare pregatita s-o faca), daca reuseste sa evadeze de la costaricani, c-am auzit c-au inlantuit-o, saraca?
  • +3 (3 voturi)    
    DNA who? (Luni, 11 iunie 2018, 22:59)

    revo [utilizator]

    Si ce daca DNA a cerut pedeapsa maxima? Lasa, ca au judecatorii "independenti" grija sa-i achite pe toti sau sa le dea "un an cu suspendare"!
    Mai ales ca toti sunt si asa de saraci! Saraci si curati, doar Kovesi e rea! Ba unul, mascul, a si nascut copilul in inchisoare, eu asa am inteles...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by