Avocat: Alina Bica a cerut să se întoarcă în ţară, dar nu i se dă voie să plece din Costa Rica

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 11 iunie 2018, 17:03 Dosare Anticoruptie


Alina Bica (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Avocatul Alinei Bica a spus luni, în faţa magistraţilor instanţei supreme, că fosta şefă a DIICOT a făcut o cerere autorităţilor din Costa Rica pentru a părăsi statul şi a se întoarce în România pentru a-şi „rezolva problemele”, însă nu i s-a dat voie, notează Mediafax.

„Am primit azi de la doamna Alina Bica un set nou de înscrisuri, de audiere prin video şi justifică absenţa. Arată că doreşte să dea o declaraţie. Am primit azi, în faţa Înaltei Curţi, la ora 10, a venit soţul ei. (...) O persoană care are statut de azilant are obligaţia de a nu se întoarce în ţară. Doamna Alina Bica a cerut însă permisiunea de a se întoarce în ţară, dar trebuie să primească acceptul secţiei de refugiaţi din Costa Rica. Încă nu i s-a dat încuviinţarea de a părăsi Costa Rica, 25 mai este data cererii. Impedimentele medicale încă există”, a spus apărătorul Alinei Bica, Doru Trăilă, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2480 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    categoria (Luni, 11 iunie 2018, 17:48)

    Florin Oprea [utilizator]

    Asta este de la categoria: ia-l de pe mine ca il omor!
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 iunie 2018, 18:08)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    si marmota, ce facea marmota? (Luni, 11 iunie 2018, 20:47)

    Teo3000 [utilizator]

    si marmota invelea staniolul in ciocolata. Desigur.
  • +1 (1 vot)    
    Aaaaa! (Luni, 11 iunie 2018, 21:07)

    fat.cat [utilizator]

    Ma lasi? Nu mai vor s-o lase costaricanii din mana pe preacuvioasa Bica! O vor numai pentru ei! Ea vrea sa se predea justitiei romane, e cu un picior in ocean, iar aia n-o lasa sa plece! E prea pretioasa ca sa le scape. Incredibil! Asta e cea mai tare, nesimtita si gogonata minciuna din ultima saptamana! Tupeul borfasilor nu cunoaste intr-adevar nicio limita.
  • +1 (1 vot)    
    Romania? (Luni, 11 iunie 2018, 21:14)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Eu cred ca daca pleaca din Costa RIca se face nevazuta pana preia mustata institutiile.
  • +1 (1 vot)    
    Alina (Luni, 11 iunie 2018, 21:43)

    Neki4 [utilizator]

    hai acasa ! Elena, hai acasa ! Ghita, hai acasa ! Raducu, hai acasa ! Alexander, hai acasa ! Haideti, oameni buni, e crestere economica, curge laptele si mierea ! Daddy stopeaza abuzurile statului paralel, care sunt mai grave decat abuzurile din temnitele comuniste din anii 50. Hadeti, repede !!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by