Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, achitaţi / Procesul a durat trei ani. Decizia nu este definitivă

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 10 mai 2018, 22:48 Dosare Anticoruptie


Politia Rutiera
Foto: Facebook / Politia Romana
Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a le trece cu vederea încălcări ale legislaţiei rutiere au fost achitaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Brăila, iar ceilalţi au fost condamnaţi cu suspendare, anunță Mediafax. Decizia, după un proces care a durat trei ani, nu e definitivă.

Procesul în urma căruia 10 din cei 22 de poliţişti acuzaţi că luau mită de la şoferi au fost achitaţi a durat trei ani, iar decizia de joi a magistraţilor Tribunalului Brăila nu este definitivă.

Ceilalţi 12 poliţişti au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 şi 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu.

În luna mai 2015, Poliţia din Brăila a fost decimată în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Un număr de nouă şoferi şi 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila - Biroul Rutier, de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier au fost vizaţi de percheziţii.

Anchetatorii aveau indicii că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, poliţiştii nu au luat măsurile legale când au depistat persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

Ulterior, 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată, iar pe perioada procesului ei au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1021 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Recompensa slugilor (Joi, 10 mai 2018, 23:06)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    ... strikes again!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by