Fostul deputat Mihail Boldea, achitat de Curtea de Apel Iaşi în dosarul în care e acuzat de spălare de bani

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 25 aprilie 2018, 20:56 Dosare Anticoruptie


Mihail Boldea
Foto: cdep.ro
Magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au achitat pe fostul deputat gălăţean Mihail Boldea în dosarul în care este acuzat de spălare de bani în formă continuată, informează Agerpres.

Potrivit site-ului instanţelor de judecată, aceeaşi instanţă i-a achitat şi pe Mihaela Barabanciuc şi George Hristu, care au fost judecaţi în acelaşi dosar tot pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată.

De asemenea, a fost pronunţată achitarea pentru SC Geco Clean SRL Şendreni, din judeţul Galaţi, al cărei mandatar este Isabela Sîrzea, care a fost judecată tot pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Revocă măsura preventivă a suspendării procedurii de insolvenţă ce formează obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Galaţi - Secţia a II-a civilă, luată faţă de inculpata persoană juridică SC GECO CLEAN SRL Şendreni din judeţul Galaţi, mandatar Sîrzea Isabela, prin Încheierea din data de 06.04.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Galaţi, verificată şi menţinută succesiv. Dispune comunicarea soluţiei către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea efectuării menţiunilor corespunzătoare, precum şi Tribunalului Galaţi - Secţia a II-a civilă, revocă măsurile asigurătorii dispuse", se arată în sentinţa judecătorilor.

Fostul deputat Mihail Boldea este acuzat de procurorii DIICOT că după ce ar fi aflat că este urmărit penal şi ar urma să i se pună sechestru pe conturi, ar fi transferat un imobil şi mai multe conturi în care se aflau 134.000 de euro pe numele secretarei sale de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, conturi la care fostul parlamentar avea împuternicire.

Potrivit acuzaţiilor aduse de procurorii DIICOT, banii urmau să fie transferaţi într-un alt cont, însă fosta secretară a fost chemată la audieri şi nu a reuşit să se mai prezinte la bancă pentru a încheia tranzacţia.

Boldea ar fi încheiat cu Barabanciuc un contract de vânzare-cumpărare în valoare de 110.000 de lei pentru un apartament în Galaţi. În timpul perfectării actelor, fosta secretară ar fi declarat că a primit banii înainte de încheierea tranzacţiei. Procurorii susţin însă că banii ar fi fost plătiţi abia după ce fostul parlamentar a aflat că este urmărit penal.

Omul de afaceri George Hristu a fost trimis în judecată pentru că ar fi înfiinţat SC Geco Clean SRL, dar firma ar fi fost administrată doar de fostul parlamentar şi alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1191 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Felicitari slugilor (Miercuri, 25 aprilie 2018, 23:28)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Dupa o treaba bine furata... scuze, facuta in cinstea partidului, acum sunt si recompensati. Iar celelalte slugi din curtea de apel vor fi, la randul lor, recompensate, pentru albirea celor dintai.

    Ca-n famiGlie. Definitia teamwork - varianta comunista.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by