Augustin Lazar: "Nu exista nici un motiv de revocare a lui Kovesi. Inculpatii cu resurse isi joaca ultima sansa"

de RH     HotNews.ro
Joi, 22 februarie 2018, 11:40 Dosare Anticoruptie


Augustin Lazar
Foto: AGERPRES
Activitatea DNA este una eficace, iar procurorul şef, Laura Codruţa Kovesi, lucrează în cadrul legii. Declaraţia a fost făcută la RFI de procurorul general al României, Augustin Lazăr, care-i critică pe „inculpaţii cu resurse” care „îşi încearcă ultima şansă”.

Augustin Lazăr nu vede motive pentru o revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „Trebuie să ştim că în acest context intern sensibil privind modificarea legilor justiţiei, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar şi DIICOT sunt structuri expuse şi care sunt cele criticate, mai ales prin conducătorii lor. Nu există nici un fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii”.

Procurorul general îi critică pe „inculpaţii cu resurse” care îşi încearcă ultima şansă: „Noi putem să înţelegem şi emoţiile şi criticile aduse de persoanele care pretind că nu au avut parte de un proces echitabil, că s-au folosit probe care nu au fost obţinute în condiţiile legii, acestea sunt apărări pe care şi le fac toţi inculpaţii, dar observăm că inculpaţi cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile şi care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc să producă o anumită emoţie şi să influenţeze oarecum pe cei care ar trebui să soluţioneze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanţă, altele în apel şi vor rămâne hotărârile definitive. Ei îşi încearcă ultima şansă. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt şi foarte criticaţi”.

Citeste tot articolul pe RFI.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6778 vizualizari

  • +18 (22 voturi)    
    BRAVO !!! (Joi, 22 februarie 2018, 11:49)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    BRAVO !!!
  • +11 (15 voturi)    
    corect (Joi, 22 februarie 2018, 11:59)

    falcoind [utilizator]

    Scurt și la obiect, Toți vin cu prezumția de nevinovăție în cazul inculpaților de corupție, dar în cazul procurorului nici una din latrine nu a venit cu prezumția de nevinovăție. Orice proba prezentată de inculpații musai să fie și adevărată , fără nici cea mai mica analiza fără să se fi pronunțat vreo instantă cum că procurorul X a încălcat legea.
    Ia mai sictir penalilor sper să putreziți ani îndelungați la Jilava. Toate curțile de apel ar trebui să dea sentințe mai mari decât în prima instanta, dacă constata ca da, s-a încălcat legea , pentru ai dezvăță să mai aibă chef de apeluri.
  • -14 (20 voturi)    
    nu exista nici un motiv (Joi, 22 februarie 2018, 12:04)

    cucuveauamov [utilizator]

    pentru care aceste personaje sa fi fost numite in aceste functii. A, ba da, incompetenta generalizata din Romania.
    • +4 (12 voturi)    
      Dupa ce citesti comentariul meu (Joi, 22 februarie 2018, 12:41)

      alibaba_zeul_meu • • [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

      ia la puricat coloana din dreapta ca sa faci cunostinta cu incompetenta si coruptia generalizata din Romania!

      De la Mihai Necolaiciuc pana la Catalin Voicu sa nu ratezi pe niciunul. Apoi vino si mai comenteaza aici.
    • +6 (10 voturi)    
      Slab reply... (Joi, 22 februarie 2018, 12:59)

      taro [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

      chiar nu va invata nimic la cursul de postac PSD?
  • +11 (15 voturi)    
    Big like Domnule Lazar ! (Joi, 22 februarie 2018, 12:12)

    A_n_c_a [utilizator]

    Nimic nou pe frontul de est, poate doar show-ul televizat pe 2 canale...
  • +9 (13 voturi)    
    evident... (Joi, 22 februarie 2018, 12:13)

    liviu_ [utilizator]

    doar ca slugarel a primit alte ordine...
    acu sa vedem ce face....
  • -1 (5 voturi)    
    l-amour pour toujours (Joi, 22 februarie 2018, 15:04)

    bazileus [utilizator]

    excelent, dom procuror, activitatea dna este foarte eficace, in afara de citeva rateuri, cind s-au obtinut anularea dosarului , penalii fiind declarati nevinovati sau fapta nu exista, sau au fost returnate dosarele la elitele de procurori pentru a se reface acuzatiile, dar numai cine nu munceste (redacteaza declaratii ale martorilor protejati, care sunt martori in dosare si acuzati in alte dosare) nu greseste, numai cine stie si zice ca nu conoaste, poate minti cu seninatate, in rest fortza dna, poate vine si va ia.
    • 0 (0 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 februarie 2018, 12:08)

      [anonim] i-a raspuns lui bazileus

  • -3 (7 voturi)    
    Ii prevad un viitor stralucit acestui lingau, (Joi, 22 februarie 2018, 16:17)

    xrogo [utilizator]

    el se antepronunta desi chiar la Parchetul General sunt anchete ce privesc activitatea penala a procurorilor din subordinea Codrutei, activitati cunoscute de aceasta si acoperite sau chiar laudate de mincinoasa creatura!
  • -2 (6 voturi)    
    Intr-o colonie , (Joi, 22 februarie 2018, 16:56)

    A310 [utilizator]

    in care politistii , procurorii si judecatorii se comporta identic ca in Germania nazista sau in Rusia stalinista , este absolut normal ca un lefegiu ca augustin lazar sa aiba o asemenea pozitie .
    Romanii isi merita soarta , ma felicit ca am luat o anumita decizie cu ceva timp in urma .
  • -3 (3 voturi)    
    urmatorul pe lista (Joi, 22 februarie 2018, 20:52)

    revo [utilizator]

    va fi acest domn simpatic. Spre deosebire de Kovesi, el are farmec si este mereu vesel si luminos. Probabil va ramane la fel si dupa ce va zbura cu un sut in fund, pt.ca asa-i e felul. De Kovesi nu stiu ce sa zic, cred ca se va imbolnavi pur si simplu, lovitura peste bot este prea mare.
    Si tot spre deosebire de Kovesi, cred ca el va ramane in viata dupa ce va fi demis.
    Despre Kovesi, am unele indoieli, cred ca va fi executata in strada, ca exemplu, pentru ca niciodata, dar niciodata sa nu mai indrazneasca cineva sa creada ca oamenii sunt egali in fata legii.
    Nu, cateii sunt catei, dulaii sunt dulai. Cateii sunt saraciti, platesc amenzi si merg la inchisoare, dulaii se imbogatesc pe seama cateilor, raman cu miliardele si merg in Costa Rica.
  • +1 (1 vot)    
    Pensii speciale,pana cand? (Vineri, 23 februarie 2018, 11:40)

    Maia1 [utilizator]

    De ce Dumnezeu nu vor sa anuleze,cu temeiuri legale,toate pensiile speciale!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by