Fosta sefa a Serviciului Achizitii din Primaria Medgidia, condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 1 februarie 2018, 21:31 Dosare Anticoruptie


Fosta sefa a Serviciului Achizitii Publice din Primaria Medgidia, Gabriela Herghelegiu, a fost condamnata definitiv, joi, de Curtea de Apel Constanta, la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, instanta pastrand sentinta data in acest dosar de Tribunalul Constanta, relateaza News.ro.

Curtea de Apel Constanta a decis joi, sa respinga ca nefondat apelul formulat de Gabriela Herghelegiu, fosta sefa a Serviciului Achizitii Publice din Primaria Medgidia, impotriva deciziei Tribunalului Constanta din ianuarie 2017, prin care a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Instanta a obligat-o pe femeie la plata sumei de 2.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare. Decizia este definitiva.

Potrivit DNA, in toamna anului 2013, Gabriela Herghelegiu, in calitate de sef al Serviciului de Achizitii Publice din cadrul Primariei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denuntator in cauza) 140.000 de lei din valoarea totala a unui proiect de executie lucrari evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentand un procent de 2 la suta din contravaloarea facturilor ce urmau a fi incasate de o asociere de firme, reprezentata de catre denuntator.

"In schimbul banilor pretinsi, inculpata a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari publici din cadrul Primariei Medgidia cu competenta in atribuirea contractului respectiv, finantat din fonduri europene, ca ii poate determina pe acestia sa atribuie proiectul in cauza asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri si, de asemenea, ca se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fara intarzieri la plata" se arata intr-un comunicat al DNA.

In 23 octombrie 2015, Gabriela Herghelegiu a primit de la aceeasi persoana suma de 10.000 lei, organizandu-se un flagrant. Din suma pretinsa, ea a incasat suma de 66.000 lei.

Femeia a fost trimisa in judecata in decembrie 2015.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























328 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Ce repede se rezolva (Joi, 1 februarie 2018, 22:28)

    tanar_pensionar [utilizator]

    cu unii! Nici o sansa de a se prescrie fapta! In doi ani a fost gata condamnarea
  • +1 (1 vot)    
    Plevusca, (Joi, 1 februarie 2018, 23:03)

    scaraotchi [utilizator]

    Rechinii stau pititi cu capul la cutie...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by