Victor Ponta, chemat in instanta ca martor in dosarul lui Tariceanu

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:18 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti citarea fostului premier Victor Ponta in calitate de martor, pe 15 februarie, in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, potrivit Agerpres.

La termenul de marti al procesului, in sala de judecata s-a prezentat fostul parlamentar Serban Mihailescu, desi el nu a fost citat in acest sens.

Judecatorii au anuntat ca el a fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa, dupa ce a dat declaratii contradictorii in acest dosar, insa magistratii i-au spus ca, deocamdata, nu il vor reaudia la acest termen.

In schimb, au fost audiati in calitate de martori Dan Andronic si Dan Motreanu - vicepresedinte PNL.

Dan Andronic a declarat in sala de judecata ca il cunoaste pe Tariceanu din anul 1992, insa a avut o relatie mai apropiata cu acesta dupa 2007, deoarece sotiile lor erau prietene.

"Am lucrat cu Tariceanu in calitate de consultant. Relatia s-a incheiat dupa ce el nu a mai fost prim-ministru si s-a intrerupt aproape total dupa ce Tariceanu s-a despartit de Ioana Valmar. Sotia mea a ramas prietena cu ea. (...) Nu am avut o relatie de prietenie cu Tariceanu. Eram cunostinte, amici. Prietenia inseamna altceva. Ne intalneam intr-un cerc de relatii. De obicei, ne intalneam la restaurant. Copiii sotiei mele mergeau la aceeasi scoala cu baiatul lui Tariceanu. Nu erau copiii mei. Erau doua fete ale sotiei dintr-o alta relatie. (...) In anul 2009, am inceput sa ofer consultanta lui Traian Basescu si PDL, astfel incat am incheiat contractul cu PNL. Dupa divortul de Ioana Valmar, relatia cu Tariceanu pot spune ca a inghetat. Nu inseamna ca nu am mai vorbit dupa aceea si la telefon, poate ne-am si mai vazut la intalniri", a spus Andronic.

El a adaugat ca l-a cunoscut pe Marius Marcovici, consilierul lui Dorin Marian, fost sef al Cancelariei prim-ministrului in mandatul lui Tariceanu, in timp ce era consultant pentru PSD in campania electorala din anul 2004.

"Marcovici facea parte din staff-ul consultantilor americani si israelieni care se ocupa de PSD. Dupa 2004, nu l-am mai vazut o lunga perioada si a reaparut dupa ce firma mea si a lui Tal Silberstein a inceput sa ofere consultanta PNL. Ulterior, am aflat ca Marcovici a devenit consilier al lui Dorin Marian la Cancelaria prim-ministrului si l-am vazut si la Palatul Victoria. Marcovici era de origine israeliana si de multe ori era translator. Eu nu l-am recomandat pe Marcovici pentru a fi angajat la Guvern", a continuat Andronic.

Raspunzand unei intrebari, Andronic a recunoscut ca l-a invitat pe Tariceanu la nunta sa organizata la Monte Carlo si l-a pus la aceeasi masa cu Shimon Shevez, deoarece acesta din urma avea conexiuni la nivel foarte inalt in SUA si Israel.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Procurorii afirma ca Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie despre relatia cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica, despre intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2477 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Dragi procurori si judecatori, (Marţi, 30 ianuarie 2018, 17:25)

    Rescator [utilizator]

    Poate incercati sa va miscati cu mai mult talent,mai
    ales in cazul celor doi ayatolahi bolsevici,numitii
    Abu Dragneev si Tradiceanu-Naraskin.O lalaiti in mod
    planificat pentru ai scapa,pe primul in Brazilia si pe al
    doilea la Moscova.Aveti dosare(priviti evidenta celor
    mai importante pe acest site)care au deposit zece ani!
    Este o rusine nationala !
  • 0 (0 voturi)    
    Victoras, (Marţi, 30 ianuarie 2018, 20:41)

    John M. [utilizator]

    Ne-ai facut o mare favoare cand ti-ai dat demisia. Acum fa-ne inca una si da-l in gat pe acest curcan imbatat de putere (si de bani) si patria iti va fi recunoscatoare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by