Tribunalul Bucuresti a admis cererea DNA de blocare a procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum pentru 60 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 26 ianuarie 2018, 17:27 Dosare Anticoruptie


Tel Drum isi cere insolventa
Foto: portal.just.ro
Tribunalul Bucuresti a admis vineri solicitarea DNA privind instituirea pentru 60 de zile a interdictiei initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum, anunta News.ro. DNA solicita luarea acestei masuri preventive pe o durata de 60 de zile.

Procurorii DNA au motivat ca Tel Drum a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce produce riscul de lichidare si radiere in termen scurt a societatii, astfel incat aceasta nu va mai putea fi trasa la raspundere. "Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", subliniaza DNA.

"SC Tel Drum SA a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017. De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul", au precizat procurorii DNA.

Ei au amintit ca in 17 ianuarie au adus la cunostinta Tel Drum calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza. La aceeasi data, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea de insolventa a debitorului firmei, cu termen 29 ianuarie 2018.

Firma Tel Drum si-a cerut insolventa, avocatul firmei precizand pentru Profit.ro ca "falimentul" este materia care face obiectul cererii. Dosarul a fost inregistrat in 17 ianuarie, la Tribunalul Teleorman, in aceeasi zi in care DNA a extins urmarirea penala in cazul Tel Drum, in dosarul in care este cercetat si Liviu Dragnea, si a instituit masuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale firmei, precum si asupra sumelor de bani ce urmeaza a-i fi virate.

"Luarea masurilor asiguratorii a pus societatea in imposibilitate de a-si onora obligatiile contractuale si platile", a aratat avocatul firmei pentru Profit.ro, precizand astfel ca este ceruta insolventa firmei, nu falimentul care reprezinta materia ce face obiectul cererii.

La data in care a fost deschisa actiunea in instanta, DNA a cerut "extinderea urmaririi penale fata de persoana juridica SC TEL DRUM SA, suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. "In cauza s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat)", a  anuntat DNA.

In 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmarire penala sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri.

Prejudiciul in acest dosare ste de 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Grupul initiat in anul 2001 a vizat obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice , prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spun procurorii DNA.

Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala pentru constituirea unui grup infractional organizat, pentru doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si pentru doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1069 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 ianuarie 2018, 18:50)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by