Dinu Pescariu, audiat la DNA in dosarul Microsoft 3: Am aflat cat de corupt sunt. Am inca o acuzatie - spalare de bani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 19 ianuarie 2018, 13:07 Dosare Anticoruptie


Dinu Pescariu (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu a declarat, vineri, dupa ce a fost audiat la DNA, ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este acuzat si de spalare de bani in dosarul "Microsoft 3". "Am aflat cat de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunostinta (procurorii - n.r.) inca o acuzatie, de spalare de bani, tot in dosarul Microsoft, asta este o poveste fara sfarsit", a declarat Dinu Pescariu, la iesirea de la DNA, potrivit Agerpres.

Intrebat cum comenteaza faptul ca este cunoscut ca principalul denuntator in dosarul "Microsoft" si tot acest caz il "ingroapa", Pescariu a aratat ca este "frustrant". "N-are cum sa ma ingroape, fiindca adevarul e de partea mea aici. Putea sa ma ingroape la inceput, acum nu are cum sa ma ingroape, acum doar imi urateste viata", a spus Pescariu.

In acest dosar, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, este acuzat de abuz in serviciu, Dinu Pescariu si Claudiu Florica - de instigare la abuz in serviciu, iar Calin Tatomir - de complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit DNA, faptele au fost comise in contextul in care, luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de inchiriere licente Microsoft. Gabriel Sandu, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, a optat pentru varianta incheierii unui nou contract de inchiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislatiei in vigoare, decat prin organizarea unei licitatii publice. Prejudiciul din dosar se ridica la 51.396.344 de euro, reprezentand diferenta dintre suma platita de minister si suma care a fost facturata de catre furnizorul de licente catre SC Dim Soft SRL, fiind creat totodata un folos necuvenit in favoarea D.Con-Net AG.

"Inculpatii Dinu Mihail Pescariu si Claudiu Ionut Florica, in calitate de reprezentanti in fapt/drept ai societatii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizati in castigarea licitatiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legatura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, caruia i-au si platit in acest scop suma de 2.196.035 euro", mai spun procurorii.

DNA mai arata ca, in urma intelegerii avute de Pescariu si Florica cu ministrul Sandu, acesta din urma a aprobat documentatia de atribuire aferenta procedurii de licitatie deschisa initiata pentru "Achizitionarea dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare".

"Documentatia care a stat la baza licitatiei (referat de necesitate si caiet de sarcini) continea conditii restrictive nejustificate de participare la licitatia organizata de catre MCSI, fiind favorizata in acest mod D.Con-Net AG, in calitate de lider al unei asocieri din care facea parte si firma Dim Soft SRL. De asemenea, prin raspunsurile la solicitarile de clarificari formulate in cadrul procedurii de licitatie, Gabriel Sandu ar fi mentinut conditiile restrictive prin care sa fie favorizata D.Con-Net AG.", sustin anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























452 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by