Instanta suprema urmeaza sa decida daca judeca mai repede cererea de arestare a lui Radu Mazare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 10 ianuarie 2018, 8:29 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie ar urma sa decida miercuri daca judeca mai repede cererea de arestare in lipsa a fostului primar Radu Mazare, scrie Agerpres. DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, in cadrul unui proces in care fostul edil este judecat pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, in care mai sunt inculpati fostul deputat Eduard Martin si omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Termenul in acest proces era stabilit pentru 23 ianuarie, insa instanta ar putea decide miercuri daca judeca mai repede cererea procurorilor.

Pe 30 decembrie, IGPR a anuntat ca Radu Mazare, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Politia din Constanta pentru semnarea graficului de prezenta, fostul edil informandu-l pe ofiterul de caz ca se afla pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obtine azil politic.

'Conform procedurii, politistii constanteni au sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mentionam ca masura privind controlul judiciar nu prevedea interdictia de a parasi tara. Pe toata perioada existentei masurii preventive a controlului judiciar, politistii nu au constatat incalcari ale obligatiilor impuse', preciza IGPR.

Radu Mazare a fost trimis in judecata in mai multe procese. Intr-unul dintre aceste dosare, care vizeaza retrocedari ilegale de terenuri, el a fost condamnat, in prima instanta, la 4 ani inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























791 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Sa se grabeasca putin, ce dracu' ! (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 8:49)

    scaraotchi [utilizator]

    Daca pana termina ei formalitatile bastinasii il...consuma...pe cinstitul Primar? Ne mai alegem cu oscioarele,...bune si alea...
    • +3 (3 voturi)    
      Poate acum o sa se grabeasca (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 11:51)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

      Nu mai sunt judecatori de la Constanta, care cat au putut i-au aparat pe Mazare, Nicusor Constantinescu, Strutinski, in ciuda probelor evidente din dosare.........
  • +5 (5 voturi)    
    pt ce sa decida (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 9:09)

    gopo2016 [utilizator]

    instanta suprema, a fugit de sub control judiciar, puscarie direct pt pedeapsa pe care o are plus pt fuga, aaa sa nu uuitati d-lor procurori sa cereti sa ii consfiste totul, casa masina catel purcel si de ce nu inchise toate conturile bani returnati Romaniei si constantenilor
  • +4 (4 voturi)    
    aproape o luna? (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 9:35)

    2304 [utilizator]

    deci el a plecat (fugit?) in date de 30 decembrie si voi dati termen in 23 ianuarie? de ce atata graba? mai asteptati poate sa capete si alta cetatenie sau sa mai cheltuie din milioanele alea multe. Avand in vedere gravitatea si multitudinea faptelor, revocarea si inlocuirea masurii preventive cu arestul trebuia sa se faca aproape automat (in aceeasi zi sau maxim a doua zi). Este vorba doar de a constata incalcarea conditiilor de judecare in stare de libertate. Ce sa ne mai miram ca Guitza are aproape un an de cand a arestat in lipsa si nimeni nu misca un deget sa-l aduca. Idem si Popoviciu
    • +2 (2 voturi)    
      Dosar politic. (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 10:52)

      alibaba_zeul_meu • • [utilizator] i-a raspuns lui 2304

      Daca fura un politician, dosarul este politic.
      Asta este definitia.
  • +5 (5 voturi)    
    justitie rromaneasca ... (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 10:26)

    sareta [utilizator]

    Halal justitie,ne mai miram ca s-au extins retelele mafiote ! Legati cu matzul porcului ......si ca urmare se trage de timp la dosarele baietilor "buni".10 ani n-au fost de ajuns sa se dea o solutie in dosarele mazarelului .
  • +4 (4 voturi)    
    Nu-mi amintesc ca in 2017 ICCJ sa fi admis DNA (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 10:40)

    Susufler0 [utilizator]

    macar o cerere de preschimbare de termen !

    Pt inculpati au existat una, doua exceptii !

    Termenele de intrare a dosarelor pe rolul completelor de judecata sunt stabilite de om, doar repartizarea cauzelor catre complete este aleatorie (o stabileste computerul).

    Odata repartizate completelor de judecata dosarele sunt gestionate exclusiv de catre judecatorii presedinti ai completelor, care teoretic si practic pot da ce termen de judecata doresc (foarte lung sau foarte scurt).

    Prin urmare e greu de spus daca termenul va fi scurtat.

    PS. Oricum raul a fost facut de judecatori cand i-au modificat conditiile initiale ale controlului judiciar si i-au permis astfel sa plece.

    PPS. Cum poate sa te convinga unul cu argumente de genul "am o afacere in strainatate si daca nu sunt prezent fizic acolo, se duce dracului, intra in faliment" iar altul care cere sa i se permita sa se opereze, este tratat cu curul de catre judecatori si dupa cateva saptamani (4-5) moare in penitenciar ?
  • +1 (1 vot)    
    celeritate (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 13:32)

    Ilidia [utilizator]

    Hotararea este simplu de luat in cinci minute. Intrebati orice judecator, procuror sau avocat. Cine si de ce taraganeaza lucrurile?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by