Fost sef al Curtii de Apel Constanta, trimis in judecata pentru ca ar fi primit mobila de 15.000 de lei pentru influentarea unor decizii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 3 ianuarie 2018, 12:40 Dosare Anticoruptie


Nicolae Stanciu, fost sef al Curtii de Apel Constanta, a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, el fiind acuzat de trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii. In acelasi dosar, omul de afaceri Vasile Costea, care i-ar fi dar judecatorului mobilier de aproape 15.000 de lei in schimbul influentarii unor decizii ale instantei, va fi judecat pentru  cumparare de influenta si dare de mita.

Ce spun procurorii:

"In perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Stanciu Nicolae, in calitate de judecator si presedinte al Curtii de Apel Constanta, a pretins si primit inculpatul Costea Vasile mai multe obiecte de mobilier in valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuinta magistratului in data de 21 decembrie 2012. 

In schimbul acestor foloase, inculpatul Stanciu Nicolae a promis ca isi va exercita influenta derivata din calitatea sa de presedinte al Curtii de Apel Constanta asupra magistratilor ce urmau sa instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, in asa fel incat acesta sa obtina solutii favorabile. 

Aceasta promisiune s-a concretizat ulterior, in cursul anului 2014, cu ocazia solutionarii unui dosar inregistrat pe rolul Curtii de Apel Constanta avand ca obiect plangerile formulate de concurentii societatii inculpatului Costea Vasile in cadrul unei proceduri de achizitii publice. 

Aceasta cauza s-a finalizat cu pronuntarea unei decizii prin care au fost respinse acele plangeri, contractul ramanand atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile. 

In declaratia de avere intocmita la data de 12 iunie 2013, inculpatul Stanciu Nicolae nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentand contravaloarea obiectelor de mobilier. 

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului in vederea confiscarii foloaselor necuvenite reprezentate de obiectele de mobilier. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Constanta, cu propunere de a se mentine masura asiguratore dispusa in cauza."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























597 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by