Patru angajati ai Registrului Auto Roman si un agent de la Serviciul Pasapoarte Mures vor fi audiati in urma perchezitiilor DGA

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 decembrie 2017, 18:50 Dosare Anticoruptie


Patru angajati ai Registrului Auto Roman (RAR) si un agent de la Serviciul Pasapoarte Mures vor fi audiati in urma celor 68 de perchezitii pe care ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) le-au facut, joi, printre altele la sediul RAR Mures si la Serviciul pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Mures, potrivit news.ro.

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru News.ro, ca perchezitiile DGA la institutii din Bucuresti si din judetele Mures si Bistrita-Nasaud s-au finalizat.

In urma perchezitiilor nu s-au dispus masuri, audierile urmand a avea loc in cursul zilei de vineri la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures. Vor fi audiati patru angajati ai Registrului Auto Roman si un agent de la Serviciul Pasapoarte Mures.

La perchezitii s-au depistat sume de bani in lei, euro si lire sterline la agentul de la Serviciul Pasapoarte Mures si la intermediar.

Ofiterii DGA au facut, joi, 68 de perchezitii, unele la institutii publice, in Bucuresti si in judetele Mures si Bistrita-Nasaud, intr-un dosar privind omologarea si emiterea de carti de indentitate pentru masini second hand aduse din strainatate.

Anchetatorii spun ca in cursul acestui an un barbat din Mures a pretins si primit in mod repetat sume de bani de la diferite persoane pentru a le facilita omologarea si emiterea cartii de identitate a vehiculelor in regim de urgenta, fara programare, pentru autovehicule rulate de proveninta straina, aflate la prima inmatriculare in Romania.

Activitatea infractionala a fost realizata cu sprijinul unor functionari din cadrul RAR Mures, mai spun anchetatorii.

Totodata, barbatul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de politie de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple Mures. Acesta a eliberat unor persoane din anturajul sau documente de identitate, in schimbul unor foloase materiale, fara programare, in regim de urgenta si fara a achitarea taxelor aferente eliberarii in regim de urgenta.

De altfel, au avut loc perchezitii si la sediul RAR Mures, dar si la Serviciului pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























843 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by