Mariana Mircea, fost primar in Cernavoda, trimisa in judecata de DNA. Ea este acuzata ca a prejudiciat bugetul orasului cu peste 1 milion de lei prin contracte cu dedicatie

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 decembrie 2017, 13:09 Dosare Anticoruptie


Mariana Mircea, consilier local in Cernavoda si fost primar al orasului, a fost trimisa in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Ea este acuzata ca a prejudiciat bugetul localitatii cu peste un milion de lei prin atribuiri directe ale contractelor de achizitii, lucrarile si serviciile fiind fragmentate pentru a nu se depasi pragul de 15.000 de euro.

Ce se spune in comunicatul DNA:

"In perioada decembrie 2010 - martie 2012, inculpata Mircea Mariana, in calitate de primar al orasului Cernavoda, judetul Constanta, in exercitarea atributiilor, a atribuit in mod preferential si cu incalcarea dispozitiilor legale in materie, unor societati comerciale agreate, mai multe contracte de achizitii publice (reparatii, renovari ale unor cladiri ce apartin unor institutii publice, constructia unor fantani arteziene, etc.). 

In acelasi context, in scopul de a favoriza diverse firme, inculpata Mircea Mariana a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achizitie, dand dispozitii subordonatilor sa fragmenteze lucrarile sau serviciile contractate, astfel incat sa nu fie depasit pragul valoric de 15.000 euro prevazut de dispozitiile art. 19 din OUG nr. 34/2006. 

Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat receptia lucrarilor/serviciilor contractate si a dispus plata acestora (in unele cazuri lucrarile nu au fost realizate conform proiectului).

Urmarea acestor demersuri infractionale a fost prejudicierea patrimoniului orasului Cernavoda cu suma totala de 1.078.384 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrarile in conditiile de mai sus, reprezentand sumele incasate.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce apartin inculpatei. 

Primaria municipiului Cernavoda s-a constituit parte civila cu suma de 1.078.384 lei."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























600 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Un mizilic. (Miercuri, 27 decembrie 2017, 14:32)

    Cataleya [utilizator]

    A comis 15 infractiuni, dar a avut grija sa nu depaseasca pragul de 15.000 de euro / infractiune.
    Asa ca...in afara de o amenda si de cateva mustrari, nu prea are de ce sa-si faca griji.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by