Fosti sefi ai Politiei Locale din Bucuresti, trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 decembrie 2017, 17:18 Dosare Anticoruptie


Ion Tincu, fost director al Directiei Generale de Politie Locala din Bucuresti, Mihaela Carnaru, fost sef al Serviciului Buget Financiar din cadrul institutiei, Gabriel Florin Andrei, fost sef al Serviciu Achizitii, Carmen Gabriela Barbu, fost sef al Serviciului Juridic si Camelia Ionescu, fost sef al Serviciului Contabilitate, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in forma continuata.

Ce spun procurorii DNA in rechizitoriu:

In perioada 2010-2011, inculpatii Tincu Ion, Mihaela Carnaru, Gabriel Andrei, Carmen Barbu si Camelia Ionescu, in calitatile mentionate mai sus, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu (referitoare la coordonarea activitatilor Politiei Locale, la verificarea legalitatii cheltuirii bugetului institutiei mentionate, la verificarea legalitatii achizitiilor publice, la verificarea legalitatii contractelor incheiate si la verificarea legalitatii platilor), au incheiat cu o societate comerciala doua contracte si un act aditional prin care au fost externalizate, in mod nelegal, serviciile de patrulare, interventie, constatare contraventii si aplicare sanctiuni.

Mai mult, angajati ai societatii respective au fost asimilati celor ai Politiei Locale din primaria Capitalei, ei fiind mentionati atat in cadrul contractelor cat si intr-o dispozitie emisa in mod nelegal de inculpatul Tincu Ion drept agenti ai acestei structuri. Prin aceasta, unor angajati ai unei societati comerciale cu raspundere limitata le-au au fost conferite prerogative legate de activitati ce presupun exercitiul autoritatii de stat, respectiv portul uniformei si insemnelor Politiei Locale, patrularea, constatarea si sanctionarea contraventiilor.

In perioada iulie - decembrie 2011, "agentii" respectivi, in fapt angajati ai unei societati comerciale, au constatat savarsirea de fapte contraventionale si au aplicat 3.317 amenzi contraventionale (in valoare totala de 4.698.992 lei).

Prin aceste demersuri, a fost produs Primariei Municipiului Bucuresti un prejudiciu in cuantum de 380.875,84 euro, reprezentand valoarea contractelor incheiate in mod nelegal, concomitent cu obtinerea de catre firma beneficiara a unui folos necuvenit in cuantum de 499.390 lei, stabilit dupa scaderea cheltuielilor presupuse de desfasurarea contractelor.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Barbu Carmen Gabriela, Cirnaru Mihaela Mioara si Andrei Gabriel Florin.

Pana la data intocmirii prezentului rechizitoriu, Primaria municipiului Bucuresti nu a comunicat daca se constituie parte civila in cauza.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1125 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by