DNA l-a trimis in judecata pe primarul din Campina, acuzat ca a cerut 10% din doua contracte acordate de municipalitate

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 4 decembrie 2017, 17:35 Dosare Anticoruptie


Horia Tiseanu
Foto: Facebook - Horia Laurentiu Tiseanu
DNA anunta ca l-a trimis in judecata pe primarul din Campina, Laurentiu Horia Tiseanu, acuzat de abuz in serviciu, trafic de influenta si instigare la delapidare intr-un dosar in care edilul este acuzat ca a cerut 10% din doua contracte ale Primariei.

Impreuna cu Tiseanu au mai fost trimisi in judecata un fost director economic din Primarie, un fost director executiv din Politia Locala Campina si reprezentantul unei firme.

Ce spun procurorii:

"In cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Laurentiu Horia, in calitate de primar al municipiului Campina, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (martor in cauza) un procentaj de 10% din valoarea contractelor de executie lucrari ce urmau a-i fi incredintate acestei firme de catre doua institutii aflate in subordinea Primariei municipiului Campina sau bugetate din fondurile acesteia, din care a primit efectiv de la acesta din urma suma de 17.000 de lei. In schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa conducatorii celor doua institutii publice in vederea atribuirii unor contracte de lucrari de inlocuire tamplarie pentru geam termopan societatii administrata de omul de afaceri sau unei societati agreate de acesta.

In perioada iulie 2014 - iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurentiu, in calitate de primar al municipiului Campina, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a dispus in mod nelegal achizitionarea unei masini marca Opel Insignia, in scopul folosirii personale si exclusive.

Autoturismul a fost cumparat din fondurile alocate Politiei Locale Campina (unitate fara personalitate juridica aflata in subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, primaria municipiului Campina nu avea dreptul de a achizitiona niciun fel de autoturism pentru folosinta proprie.

Pentru a pastra o aparenta de legalitate au fost intocmite doua facturi pentru cumpararea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentata de inculpatul Micu Costin-Octavian, in valoare totala de 131.600,66 lei (din care dotari suplimentare, de lux, in suma de 51.798,46 lei).

Ulterior, documentele respective au fost inregistrate in contabilitatea institutiei publice in conturi separate, cu consecinta aparentei respectari a pragului valoric legal de 18.000 de euro, in contextul in care s-a considerat ca o achizitie in aceasta limita ar fi fost legala (este de mentionat ca potrivit O.U.G. 34/2009, cu completarile ulterioare, institutiilor publice li se interzisese la acea data dreptul de a achizitiona autoturisme).

In perioada iulie 2010 - iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurentiu, in aceeasi calitate, i-a determinat pe angajatii unei unitati aflata in subordinea Primariei municipiului Campina sa-i remita din gestiunea unitatii, un nr. de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, in valoare totala de 70.450 lei, aferenta cantitatii de 12.347,4 litri carburanti, cantitate folosita in interesul personal al acestuia.

Prin aceste demersuri a fost creat un prejudiciu Primariei Campina in suma totala de 122.248,46 lei (compusa din suma de 51.798,46 lei - dotari suplimentare si cei 70.450 lei reprezentand contravaloarea combustibilului).

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale incasate de la Primaria municipiului Campina de catre inculpatul Tiseanu Horia Laurentiu, pana la concurenta sumei de 139.248,46 lei.

Primaria municipiului Campina a comunicat faptul ca isi rezerva dreptul de a se constitui parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti, in conformitate cu prevederile legale."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























853 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Alt nevinovat... (Luni, 4 decembrie 2017, 18:25)

    Cataleya [utilizator]

    ...care o sa se apuce sa latre la "statul paralel"
  • +2 (2 voturi)    
    Abuz (Luni, 4 decembrie 2017, 19:51)

    Rtchj [utilizator]

    Pentru 10% spaga, mi se pare un abuz de putere al DNA si statului paralel.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by