Curtea de Apel Constanta a achitat cinci persoane, intre care doua angajate in Ministerul Sanatatii, trimise in judecata de DNA pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 noiembrie 2017, 15:54 Dosare Anticoruptie


Cinci persoane, intre care un politist si doua angajate la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sanatatii, trimise in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, dare de mita si complicitate la dare de mita, au fost achitate, miercuri, de Curtea de Apel Constanta, dupa ce Tribunalul Constanta luase aceeasi decizie in primavara acestuia an, decizia magistratilor fiind definitiva, scrie News.ro.

Curtea de Apel Constanta a respins miercuri, ca nefondat apelul declarat de DNA Constanta impotriva deciziei Tribunalului Constanta prin care cele cinci persoane au fost achitate.

Instanta a mentinut decizia primei instantei prin care cele cinci persoane trimise in judecata pentru ca ar fi dat, ar fi primit sau ar fi fost complice la o mita de 1.500 de lei au fost achitate.

Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

Astfel, in decembrie 2015, procurorii DNA Constanta i-au trimis in judecata pe Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, la data savarsirii faptei, pentru luare de mita, Stefania Claudia Tanase, farmacist diriginte si reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societati comerciale, Cosmin Tanase, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Zana Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru complicitate la dare de mita.

Procurorii au stabilit ca, pe data de 27 august 2015, Stefania Claudia Tanase a remis, cu titlu de mita, Laurei Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, bijuterii in valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitarii de catre aceasta din urma a atributiilor de serviciu, ce constau in efectuarea inspectiei unui punct de lucru al firmei, cu destinatia "farmacie", procedura prealabila necesara avizarii deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Stefania Claudia Tanase a beneficiat de sprijinul Zanei Dobrin si al Cosmin Tanase impreuna convenind asupra necesitatii remiterii mitei si a valorii aproximative a acesteia, precum si de sprijinul Nicoletei Silvia Cota Pascu care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscand scopul remiterii lor, potrivit procurorilor DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























716 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    haha (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 17:06)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    conform unora in roba fapta nu exista daca suma e prea mica sau prea mare si daca persoanele au "obrazul fin si parfumat" :)) daca esti pe la mijloc insa, esti numai bun de puscarie :))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by