Fosta judecatoare Geanina Terceanu spune ca Borcea i-a lasat in geanta 10.000 de euro: Am crezut ca banii erau pentru ca ne-am placut reciproc
Geanina Terceanu a raspuns in sala de judecata intrebarilor puse de avocata lui Cristian Borcea, in procesul in care este acuzata ca a primit aproape 200.000 de euro mita pentru a dispune achitarea inculpatilor in dosarul Transferurilor din fotbal.
Fosta judecatoare a relatat ca a fost dusa de avocatul George Iorgovan, cu care avea o relatie de amicitie, la o locuinta din zona de nord a Capitalei, pentru a se intalni cu Borcea.
"Iorgovan mi-a spus ca va fi o discutie scurta. Nu a avut loc nicio discutie despre bani. Borcea a incercat sa-mi explice cum e mecanismul transferurilor. Am stat doua ore, era noapte. Locul era undeva in nordul Bucurestiului. Eu am dat ca punct de reper o cale ferata, undeva catre Pipera. Domnul Borcea a vrut sa discutam despre dosar si i-am zis ca abia l-am primit. I-am explicat ca nu se pune problema sa vorbim despre dosar. Borcea nu a indraznit sa imi ceara o solutie. Am discutat ca doi oameni care trebuiau sa-si umple timpul ramas la dispozitie. La finalul discutiei din acel imobil, dupa ce m-am ridicat, mi-a lasat o suma de bani in geanta. A spus ca mi-a lasat ceva. Nu am verificat. S-a intamplat intr-o fractiune de secunda. Abia acasa am verificat. Nu am povestit nimanui despre suma de bani si nici despre intalnire. Acasa am constatat ca erau 10.000 de euro. Nu am restituit banii, pentru ca nu am vrut sa reiau legatura nici cu Borcea. Initial, am crezut ca banii erau pentru ca ne-am placut reciproc, dar a fost doar impresia mea", a declarat Terceanu.
Intrebata de ce nu a spus de la inceput despre intalnirea cu Borcea, iar la urmarirea penala a amintit doar de fratii Becali, Geanina Terceanu a raspuns: "S-a lucrat foarte mult asupra mea. Au zis sa dau declaratii si despre Borcea, pentru ca asa scrie in denunt. Am fost amenintata, dar nu de catre inculpati. Ei se feresc sa discute cu mine. Nu vreau sa zic ce mi s-a intamplat la urmarirea penala decat in ultima mea cuvantare".
Dupa aceste fraze, completul a decis ca sedinta de judecata sa nu mai fie publica.
Procesul se afla in faza de apel, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a aplicat, in noiembrie 2016, pedepse grele in acest dosar.
Astfel, fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani si 4 luni inchisoare, iar fratele sau Victor Becali la 5 ani si 8 luni inchisoare.
De asemenea, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a primit 7 ani si 10 luni inchisoare, iar Geanina Terceanu a luat 5 ani si 6 luni.
Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 195.000 euro de la Geanina Terceanu, banii reprezentand mita primita de aceasta.
Conform DNA, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul Transferurilor de fotbalisti, in care fratii Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti conducatori din fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.
In 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, pe motiv ca fapta nu exista.
Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.
"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data lui Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro)", sustin procurorii.
Ulterior, in martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv pe cei implicati in dosarul Transferurilor, desfiintand astfel solutia de achitare data de judecatoarea Terceanu. In prezent, doar Victor Becali si Cristian Borcea se mai afla in detentie, restul fiind eliberati conditionat.
Judecatoarea Geanina Terceanu demisioneaza din magistratura
Geanina Terceanu, suspendata din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA
Judecatoarea Terceanu, fratii Becali si Cristi Borcea, trimisi in judecata de DNA

Dezbatere HotNews.ro LIVE: Românii și moldovenii, în plin război informațional. Cum ar trebui să interpretăm avertismentele Occidentului și răspunsurile ironice ale Rusiei: „În literatura de specialitate se cheamă hahaganda”
Economia Ucrainei în cifre. De la litrul de lapte, la îngrijorările Băncii Centrale privind ”fuga capitalurilor”
Supermunții masivi au controlat evoluția vieții pe Pământ / Netflix va face un film „Bioshock” / Gladiatorul 2 are deja un scenariu
Plafonarea prețurilor RCA pentru 6 luni: Ce tarife maxime sunt propuse, cum se vor calcula la persoane fizice și firme și ce amenzi riscă asigurătorii - proiect de Hotărâre de Guvern
O altă perspectivă asupra garsonierei de 11 mp din Cluj: ce înseamnă „locuință socială” în România versus Occident
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 14 ani 3 luni
- 13 ani 11 luni
- 13 ani 6 luni
- 9 ani 10 luni
- 9 ani 8 luni
- 3786 zile
- 3589 zile
- 3255 zile
- 3169 zile
- 3169 zile
- 7106 zile
- 3779 zile
- 5345 zile
- 5920 zile
- 3332 zile
- 3184 zile
- 5771 zile
- 5124 zile
- 5729 zile
- 3226 zile
- 3791 zile
- 5464 zile
- 6298 zile
- 4868 zile
- 4795 zile
- 5850 zile
- 5823 zile
- 2880 zile
- 4031 zile
- 5824 zile
- 3283 zile
- 3099 zile
- 4093 zile
- 4897 zile
- 4911 zile
- 5731 zile
- 4892 zile
- 3176 zile
- 3143 zile
- 4016 zile
- 5534 zile
- 4056 zile
- 5317 zile
- 3609 zile
- 5663 zile
- 4170 zile
- 3106 zile
- 3329 zile
- 4441 zile
- 3119 zile
- 3365 zile
- 6181 zile
- 5089 zile
- 4378 zile
Sesizarea ta aici Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz. | |
![]() |
in afara faptului ca are bani, ce reaq e asa de atragator la porcul ala ?
Deci asa are Borcea priza la femei, acum se explica :)
Sa inteleg ca ea atat primeste de obicei pe "consultarile nocturne" in gara? Pai si la hotel, "placutul" cam cat o costa pe noapte daca doar in gara e 10.000?
In afara de intrebarea fireasca "cu cine nu a mai vrut sa ia legatura, daca nici cu Borcea nu mai vrea?", se mai pune si intrebarea "de ce nu a predat banii la politie?"
munca cinstita nu gluma ...
in mintea ei de femeie Borcea era atragator si pt ca avea bani si-a ppierdut capul cum se zice.
Si curva si proasta!
Apoi, este gresit ca la sume atat de mari de bani, sa fie doar un singur judecator care hotareste. Trebuiau sa fie cel putin un Complet de Judecata format din 3 judecatori. Daca unul ia mita, sa poata fi pus in minoritate de ceilalti 2.
Ia sa vedem si sentinta: 1 an cu suspendare? Nop. Mai mult ca sigur ca d-soara va fi pedepsita sa ajunga la sefia CCR, sau ministru la Justitie, sau Avocatul Poporului, procuror sef la DNA sau Procuratura... ma rog, sunt multe locuri in care PSD are nevoie de oameni de incredere, verificati, pe care se pot baza in orice conditii.
Informatile trebuiau date de altii.
Cat de proasta sa fii incat sa ai impresia ca ar crede cineva aberatia asta?
Noi nu intelegem, ca ea pentru binele justitiei se intalneste noaptea tarziu, sa discute cu cercetatii penali.
E absolut normal. Nici macar nu a cerut sa ii se plateasca ore suplimentare.
Va intrebati cite mai sint ca ea?
Raspunsul este: o multime! In special in provincie unde oligarhii locale formate din magistrati , oameni din servicii , politicieni , politisti controleaza totul!
Ar fi curtile cu juri o solutie?
NU ! Bang, il schimbam complet cu ceva absolut nou pentru noi si dupa un timp constatam ca nici ala nu merge si il schimbam si pe ala ... o reteta sigura pentru subdezvoltare.