DNA: Trei directori din Ministerul Educatiei, urmariti penal in dosarul Bazei sportive "Cutezatorii"

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 noiembrie 2017, 16:02 Dosare Anticoruptie


Trei directori din Ministerul Educatiei au fost pusi sub urmarire penala, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu, in dosarul in care se investigheaza modul prin care a fost concesionata Baza sportiva "Cutezatorii", informeaza DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de Mihai Paunica, la data faptei director general la Directia Generala Buget Finante Patrimoniu si Investitii din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Gabriel Liviu Ispas, la data faptei director general adjunct la Directia Generala Juridic si Control din minister si fata de Gabriel Leahu, la data faptei director general la Directia Generala Logistica din acelasi minister, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se precizeaza intr-un comunicat al DNA transmis joi si citat de Agerpres.

Potrivit ordonantelor procurorilor anticoruptie, dosarul are ca obiect modalitatea incheierii Actului aditional numarul 16.832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locatiune (inchiriere) numarul 269/30.04.2004 potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii 'Cutezatorii' din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha) fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

"Din probele administrate in cauza, a rezultat ca inculpatul Mihnea Cosmin Costoiu nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu incalcarea dispozitiilor legale si de catre suspectii Mihai Paunica, Gabriel Liviu Ispas si Gabriel Leahu", mentioneaza DNA.

In acest dosar, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu este cercetat pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu, iar fostul secretar de stat Mihnea Costoiu este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1085 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by