Fostul primar din Jilava Adrian Mladin, trimis in judecata pentru o mita de peste 1 milion de euro

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 noiembrie 2017, 17:05 Dosare Anticoruptie


Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava, a fost trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani sub forma instigarii si fals intelectual sub forma participatiei improprii, dupa ce a cerut peste 1 milion de euro de la doi oameni de afaceri care activau in domeniul constructiilor, scrie Agerpres.

In prezent, Adrian Mladin se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa de 5 ani si 10 luni inchisoare primita intr-un alt dosar de retrocedari ilegale de terenuri.

Alaturi de Mladin a fost trimis in judecata si Marian Constantin, administrator al unei societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita in forma continuata, spalare de bani in forma continuata, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al DNA, incepand din vara anului 2008, dupa ce a castigat alegerile locale si a devenit primar al comunei Jilava, judetul Ilfov, Adrian Mladin a instituit un 'regim de control' al tranzactiilor din domeniul imobiliar, cu scopul de a obtine foloase necuvenite.

Concret, in perioada 2008 - 2011, in calitate de primar al comunei Jilava si implicit de presedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Fondului Funciar Jilava, prin instituirea unui regim 'autoritar' (context folosit pentru a pune presiune pe 'victimele' - dezvoltatori imobiliari, pe care le identifica si carora le cerea mita), in repetate randuri, iar, in unele situatii, si cu complicitatea lui Marian Constantin, Adrian Mladin a conditionat indeplinirea atributiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite.

Astfel, Adrian Mladin a pretins si primit de la un antreprenor in domeniul constructiilor, care-si desfasura activitatea pe raza comunei Jilava, suma de 100.000 euro (din care 50.000 euro in biroul edilului) si contravaloarea unui apartament de trei camere (65.000 euro). La cererea lui Mladin, remiterea celor 65.000 euro a fost disimulata prin intermediul a doua contracte succesive de vanzare - cumparare fictive avand ca obiect apartamentul respectiv.

In ambele cazuri, Mladin a conditionat indeplinirea atributiilor de serviciu (eliberarea unor documente - certificate fiscale, procese verbale de receptie a lucrarilor) de primirea mitei, invocand inclusiv posibilitatea blocarii activitatii antreprenoriale derulate de omul de afaceri.

DNA mai spune ca Adrian Mladin a pretins si primit de la un alt om de afaceri foloase necuvenite, respectiv sumele de 327.000 euro si 1.975.060 lei, precum si trei terenuri amplasate pe raza comunei Jilava, doua in suprafata de 5.000 mp (cu valoarea declarata de 106.318 lei, respectiv 102.500 lei), iar cel de-al treilea in suprafata de 69.159 mp (cu valoarea declarata de 453.640 lei).

Remiterea acestor bunuri imobile a fost disimulata, la solicitarea edilului, prin intermediul unor tranzactii notariale fictive, in final acestea ajungand la Marian Constantin (a carui firma derula afaceri cu Primaria Jilava) sau la firme agreate de Mladin.

Cuantumul total al sumelor de bani si al celorlalte foloase necuvenite primite de Adrian Mladin se ridica la suma de 1.090.500 euro.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor imobile ce apartin inculpatilor Adrian Mladin si Marian Constantin.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Pe 21 decembrie 2011, 14 februarie 2012 si 11 iulie 2016, Adrian Mladin a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in alte trei dosare, pentru infractiuni similare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























537 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by