Instanta suprema incepe dezbaterile in dosarul fostului ministru Valerian Vre

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 26 octombrie 2017, 6:15 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie incepe joi dezbaterile in camera preliminara in dosarul in care fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Valerian Vreme a fost trimis in judecata de DNA, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu licentele Microsoft, potrivit Agerpres.

Dosarul a fost trimis in instanta pe 13 septembrie iar un magistrat de camera preliminara va discuta joi masuri si exceptii in cadrul procesului.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Valerian Vreme, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, a incheiat, fara organizarea unei licitatii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect inchirierea, pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli.

Procurorii mai spun ca acest lucru s-a intamplat in conditiile in care acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform aceleiasi surse, D.Con-Net AG a achizitionat licentele respective la pretul de 2.612.805 euro si, ulterior, Ministerul Comunicatiilor a achitat acestei firme suma totala de 13.904.599 de euro.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.794 euro, iar, pe de alta parte, un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG", mai spun procurorii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

283 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by