Prim-procurorul din Botosani, Raluca Stancescu, retinuta de DNA. Aceasta ar fi amenintat o persoana cu dosare penale daca nu cedeaza doua imobile 

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 21 iulie 2017, 8:40 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Suceava au demarat actiunea penala si au retinut-o pentru 24 de ore pe Raluca Stancescu, prim procuror al Parcehtului de pe langa Tribunalul Botosani, acuzata de santaj, instigare la favorizarea faptuitorului,instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.  

De asemenea, potrivit unui comunicat DNA, Catalin Stavara a fost retinut pentru santaj iar un agent de politie, Constantin Batca, a fost pus sub control judiciar pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata si compromiterea intereselor justitiei. 

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: 

"In cursul lunii octombrie 2015, inculpata Stancescu Raluca impreuna cu inculpatul Stavara Catalin, folosindu-se de autoritatea conferita de functia sa - prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a exercitat acte de constrangere psihica asupra unei persoane. 

Concret, cei doi au incercat sa determine persoana respectiva sa efectueze demersurile necesare in vederea cedarii in mod injust a dreptului de proprietate asupra a doua imobile (apartament si garsoniera), situate in municipiul Botosani, in favoarea unei rude a inculpatului Stavara Catalin. 

Prin constrangerea psihica exercitata, inculpatii Stancescu Raluca si Stavara Catalin au urmarit sa-i induca persoanei respective o stare de temere prin aceea ca in situatia exprimarii unui refuz, va suferi repercusiuni specifice raspunderii penale prin demararea unor cercetari fata de persoana sa si a membrilor familiei sale, vizand savarsirea unor pretinse infractiuni de evaziune fiscala si trafic de persoane. 

In perioada 30.10.2015 - 04.02.2016, inculpata Stancescu Raluca, in aceeasi calitate, l-a determinat in mod direct pe inculpatul Batca Constantin, agent de politie in cadrul Politiei municipiului Botosani - Biroul de Investigatii Criminale, sa tergiverseze cercetarile pe care le efectua intr-o cauza penala fata de inculpatul Stavara Catalin, pentru savarsirea unei infractiuni de lovire sau alte violente, in scopul ingreunarii cercetarilor penale si favorizarii acestuia din urma. 

In acelasi context si in aceeasi calitate, la data de 04 februarie 2016, inculpata Stancescu Raluca l-a determinat pe inculpatul Batca Constantin, sa-i puna la dispozitie, fara drept, un suport optic ce continea inregistrari ale unor camere de supraveghere (mijloc de proba in acelasi dosar penal mentionat mai sus) in vederea favorizarii inculpatului Stavara Catalin, lucru pe care agentul de politie l-a si facut in cursul aceleiasi luni. 

In aceeasi calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fara drept, inculpatului Stavara Catalin date nedestinate publicitatii, cu caracter confidential, rezultate din supravegherea tehnica a unei persoane, realizata in contextul instrumentarii unui dosar penal. 

Prin acest demers au fost afectate atat interesele si activitatea Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, ca unitate de parchet pe rolul careia se afla cauza respectiva, cat si interesele legale ale persoanei respective, ale caror drepturi si libertati fundamentale fusesera restranse in contextul supravegherii sale tehnice, strict in conditiile prevazute de lege si autorizate de judecatorul de drepturi si libertati."

Stancescu Raluca si Stavara Catalin urmeaza sa fie prezentati vineri Curtii de Apel Suceava, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, se mai precizeaza in comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5423 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Ecce homo bugetarus (Vineri, 21 iulie 2017, 9:03)

    CezarN [utilizator]

    Si iata mecanismul prin care tot felul de bugetari, inspectori fisc, medici, procurori, etc capata tot felul de "mosteniri", donatii, etc

    Cred ca un pensionar, ca soldat disciplinat al PSD, nu poate muri linistit fara un popa si un bugetar la capatai. Primul, pentru spovedanie(a fost o tura de alegeri la care nu s-a prezentat, dar a luat plasa cu zahar), iar cel de-al doilea pentru a-i dona casa si mica lui avere.
  • +5 (7 voturi)    
    Un caz din 40 (Vineri, 21 iulie 2017, 10:11)

    cartofil [utilizator]

    In fiecare judet exista astfel de mafii in care indivizi din autoritatile statului (Procuratura, Militie,Tribunale, Primarii, CJ) isi construiesc averi folosindu-se de functiile si influenta pe care o au. Asta este principala problema a Romaniei, dintr-o astfel de grupare a tasnit si Dragnea
  • +4 (6 voturi)    
    pai (Vineri, 21 iulie 2017, 10:12)

    jescu [utilizator]

    Cam peste tot in tzara, daca va uitati sa vedeti ce averi "reale"(nu declarate) au procurorii si mai ales copii lor, se va subintelege cat de corecta este justitia prin acele locuri.
  • +2 (4 voturi)    
    Toata tara e plina! (Vineri, 21 iulie 2017, 12:14)

    Stef_and [utilizator]

    Si astfel Justitia este folosita in scopuri personale si nu numai. Ea este mijloc prin care grupuri de interese isi creaza avantaje si submineaza intreaga economie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by