GRECO, organismul anti-coruptie al Consiliului Europei, ingrijorat de folosirea ordonantelor pentru modificarea legilor penale din Romania

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 18 aprilie 2017, 13:54 Dosare Anticoruptie


Intr-un raport publicat miercuri organismul anti-coruptie al Consiliului Europei, GRECO, si-a exprimat ingrijorari in privinta folosirii ordonantelor de urgenta pentru modificarea legislatiei romanesti in loc sa fie folosit procesul parlamentar normal. 

GRECO spune, intr-un comunicat de presa, ca a urmarit indeaproape evenimentele din Romania legate de modificarile (ulterior retrase) ale legislatiei penale ce au legatura cu obligatiile Romanie ca parte a Conventie Penale privind Coruptie.  

Potrivit GRECO, astfel de initiative importante ar trebui examinate amanuntit de Parlament., iar autoritatile ar trebui sa fie atente la angajamentele tarii privind incriminarea coruptiei si la recomandarile GRECO in cazul viitoarelor initiative legislative.  

Raportul evalueaza progresul facut de Romania in inplementarea recomandarilor anterioare ale GRECO privind incriminarea coruptiei si transparenta finantarii partidelor. 

GRECO conchide ca Romania a implementat satisfacator 15 din cele 20 de recomandari din primul raport de evaluare, adoptat in 2010. DOua recomandari nu au fost implementate si trei au fost partial implementate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1455 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by