Aristotel Cancescu, fostul presedinte al CJ Brasov, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 17:14 Dosare Anticoruptie


Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES
Aristotel Cancescu, fostul presedinte al Consiliul Judetean Brasov, a fost trimis in judecata de DNA Brasov intr-un nou dosar, pentru evaziune fiscala in forma continuata, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Aristotel Cancescu si ceilalti inculpati din acest dosar sunt acuzati ca au cauzat bugetului de stat un prejudiciu in valoare totala de 18.027.513 lei.

Procurorii DNA Brasov i-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe:
  • Cancescu Aristotel Adrian, la data faptei administrator in fapt al SC Canaris SRL, pentru  evaziune fiscala in forma continuata;
  • Cancescu Antonin Viorel, fratele primului si administrator al SC Canaris SRL, pentru evaziune fiscala in forma continuata;
  • Rusu Bogdan Aurelian, la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL, pentru complicitate la evaziune fiscala in forma continuata;
  • SC Canaris SRL, pentru evaziune fiscala in forma continuata;
  • SC Canet Radio SRL, pentru complicitate la evaziune fiscala in forma continuata,

Ce spune rechizitoriul procurorilor


Potrivit procurorilor, Aristotel Cancescu a vandut reteaua unui post de radio pe care-l detinea, catre o societate de profil, prin incheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vanzare-cumparare, pretul fiind de 5 milioane euro.

Structura afacerii a fost stabilita de Aristotel Cancescu astfel incat sa nu plateasca taxe si impozite catre stat pentru efectuarea acestei tranzactii. 

Concret, transferul celor 33 licente audiovizuale nu s-a facut direct de la societatile detinatoare, printre care si SC Canaris SRL, catre cumparatorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, infiintata anume in acest scop de inculpatul Cancescu Aristotel Adrian.

Astfel, societatea nou creata a cumparat licentele respective la un pret subevaluat, de 100 euro/licenta, iar ulterior cumparatorul final a achizitionat toate partile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reala a licentelor), desi aceasta din urma, la momentul respectiv, nu detinea in patrimoniu alte bunuri sau active.

Prin acest mecanism, inculpatii au cauzat un prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de 18.027.513 lei reprezentand: 5.674.792 lei debit principal (TVA in valoare de 2.986.045 lei si impozit pe profit in valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA in valoare de 94.556 lei si impozit pe profit in valoare de 79.626 lei pentru o alta societate) si 12.352.721 lei accesorii, majorari de intarziere si penalitati.

A.N.A.F. - DGRFP Brasov a precizat ca se constituie parte civila fata de SC Canaris SRL cu suma totala de 19.418.549 lei si fata de o alta societate cu suma totala de 1.150.336 lei.

In cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Cancescu Aristotel Adrian, Cancescu Antonin Viorel, Rusu Bogdan Aurelian, SC Canaris SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

DNA aminteste ca Aristotel Cancescu si Bogdan Aurelian Rusu au mai fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru infractiuni de coruptie si de spalare a banilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























781 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    O vechitura..... (Miercuri, 5 aprilie 2017, 22:15)

    cartofil [utilizator]

    Chestia asta s-a mai jucat odata, acum vreo 10 ani, cand s-au intamplat toate astea. Daca procedura e legala, de ce sa nu profiti de ea, sa faci optimizare fiscala, cum spune celebrul Biris ??? Daca procedura e ilegala de ce nu a facut nimeni, nimic pana acum. Lucrurile se stiu, s-au cercetat si nu s-a intamplat nimic acum 10 ani. P$D a facut o companie uriasa in 2008 la alegeri cu intamplarea asta, daca era un sambure de adevar tot se intampla ceva. Mie mi se pare o ciorba reincalzita. Acum e din nou P$D la butoane. Nu prea inteleg pe cine a suparat Cancescu ca este avalansa asta de procese asupra lui (cam cum pateste Udrea). Si pe de alta parte Cancescu probabil ca a furat doar a mia parte din ce a furat Dragnea. Iar de banii si averile lui Dragnea nu se leaga absolut nimeni - un bugetar miliardar. Si comparati cum arata Brasovul - in mare parte datorita muncii lui Cancescu - si cum arata Alexandria. Greu de inteles Romania si ce se intampla in ea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by