Martor: Ioan Bendei a inteles din discutia cu Sorin Alexandrescu ca ar putea fi arestat. I-am spus sa mearga la Politie

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 31 martie 2017, 20:59 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu
Foto: AGERPRES
Un martor in dosarul de santaj "Antena - RCS&RDS" le-a spus, vineri, judecatorilor de la instanta suprema ca Ioan Bendei a inteles din discutia cu Sorin Alexandrescu ca ar putea fi arestat pentru dare de mita daca va fi publicat contractul dintre RCS si firma fiului lui Dumitru Dragomir, precizand ca atunci i-a spus lui Bendei, care era speriat, sa mearga la Politie, scrie news.ro.

Mihai Dinei, fostul sef al Directiei juridice a companiei RCS&RDS, a dat vineri o declaratie de martor in care le-a spus judecatorilor despre contractul dintre RCS si firma fiului lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL, precum si ce a aflat de la Ioan Bendei dupa intalnirea acestuia cu Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena TV Group.

"Dupa intalnire, Bendei mi-a zis ce s-a intamplat si era speriat. Mi-a spus ca i-a spus Alexandrescu ca a dat spaga lui Mitica Dragomir, dar ar avea o propunere pentru el in situatia in care ar fi dispus ca RCS sa semneze un contract pentru retransmisia a doua canale ale trustului Intact, in schimbul unui pret de 0,6 euro pe abonat si ca in aceste conditii ar trece sub tacere aceste informatii. Bendei a inteles ca va fi arestat, i-ar fi zis ca nu ar mai sta la masa cu dansul daca publica ancheta", a spus Mihai Dinei.

Martorul a mai aratat ca stia de existenta unui contract de asociere intre RCS si SC Bodu inca din 2009, iar aceasta firma are legatura cu fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan.

Mihai Dinei le-a mai spus judecatorilor ca a fost un control al Garzii Financiare la RCS in legatura cu acel contract cu SC Bodu SRL, in februarie 2013.

"Am pus la dispozitia Garzii Financiare o copie dupa acel contract. Bendei mi-a spus ca Alexandrescu i-a transmis ca daca semneaza contractul cu pretul de 0,6 euro pentru fiecare abonat, s-ar stinge toate litigiile dintre cele doua firme si n-ar mai face publice informatiile. In acelasi timp, a fost trimisa o scrisoare din partea Jurnalului National in care erau informatii despre contractul dintre SC Bodu si RCS. Am receptionat aceste relatari ca o forma de presiune asupra lui Bendei. I-am spus lui Bendei sa se adreseze politiei. Nu-mi amintesc exact daca am fost cu el atunci la Parchet", a mai aratat martorul.

Intrebat de avocatii lui Sorin Alexandrescu daca Ioan Bendei avea tehnica de inregistrare asupra sa cand se intalnea cu fostul director al Antena Group, Dinei a raspuns ca banuieste ca da.

Un alt avocat l-a intrebat pe martor ce reprezenta cuvantul "clinica" dintr-o interceptare a unei discutii intre el si Bendei, insa instanta a respins intrebarea pe motiv ca nu are legatura cu acuzatiile din dosar.

Imediat a intervenit Sorin Alexandrescu, care aratat ca in acest dosar este vorba despre libertatea lui.

"Il intreb pe martor care este motivul pentru care RCS a facut o cerere de interventie intr-un proces de la Tribunal in care se judeca Antena Group cu Focus Sat", a aratat Alexandrescu.

Instanta i-a respins intrebarea deoarece martorul a aratat anterior ca nu stie detalii despre fiecare litigiu al companiei.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru 28 aprilie, cand Sorin Alexandrescu va da o declaratie de inculpat.

In 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCS&RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat. Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1760 vizualizari

  • -6 (6 voturi)    
    nu am inteles nimic (Vineri, 31 martie 2017, 21:22)

    gic [utilizator]

    am citit pana la jumatate, apoi mi-am pierdut rabdarea si timpul
  • +3 (3 voturi)    
    Articolul arata ca santajul exercitat (Vineri, 31 martie 2017, 23:11)

    Susufler0 [utilizator]

    de Alexandrescu impotriva lui Bendei este probat cu depozitiile martorilor audiati in cauza.

    PS. Oricum te incurajez sa nu-ti pierzi increderea in tine si sa continui. Poate cu ceva mai usor pt inceput. De exemplu, sa inveti sa pui faianta si gresie ! ;))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by