DNA a cerut pedepse maxime pentru Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea in dosarul retrocedarilor de plaje, judecat de 9 ani

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 29 martie 2017, 18:28 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare
Foto: AGERPRES
Procurorii DNA au cerut judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti sa pronunte pedepse maxime pentru inculpatii Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea in dosarul retrocedarilor frauduloase de plaje din judetul Constanta, transmite News.ro.

Dat fiind ca dosarul se judeca de circa noua ani, DNA a cerut pentru alti inculpati incetarea procesului penal din cauza prescrierii faptelor.

Dupa mai bine de 100 de termene de judecata, instanta a anuntat ca pledoariile finale ale avocatilor vor incepe miercuri si vor continua saptamana viitoare, in zilele de 3 si 5 aprilie, transmite News.ro.

Mai multi inculpati au cerut judecatorilor sa constate prescrierea unor fapte, precum si eliminarea acuzatiilor privind abuzul in serviciu, sens in care au citat decizia Curtii Constitutionale.

Judecatoarea Cornelia Corina Gheorghisan a precizat ca nu mai vrea sa auda ca acest dosar se amana la nesfarsit. "Nu mai vreau sa aud nimic despre tergiversare. Nu se prescrie nicio fapta pana in 2020. Cele prescrise sunt prescrise de mult, inainte de a intra eu in aceasta cauza. Nu sunt eu vinovata ca sase ani nu s-a facut nimic in acest dosar", a sustinut judecatoarea, citata de News.ro.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9369 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    Spitale nu, parade da (Miercuri, 29 martie 2017, 18:39)

    vlad.pe [utilizator]

    Am văzut recent un anunț pentru donarea de bani pentru un spital din Constanta ce nu mai fusese renovat de zeci de ani si mi-am amintit de paradele de zeci de mii de euro organizate de Radu Mazare.

    Macar pentru asta ar trebui ca Mazare sa primească minim 10 ani de pușcărie, pentru ca si-a batut joc de taxele si impozitele plătite de constănțeni.
    • +3 (5 voturi)    
      ..... constantenii..... (Miercuri, 29 martie 2017, 20:03)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

      Constantenii l-au votat (repetat !) asa incat au avut exact ce au meritat.
      • 0 (0 voturi)    
        asa cum a fost votat si psd-ul acum (Joi, 30 martie 2017, 22:19)

        iodixit [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        asa l-au votat si constantenii, nu s-au dus la vot! :-(
  • +11 (11 voturi)    
    am o intrebare (Miercuri, 29 martie 2017, 18:39)

    levierul [utilizator]

    cati bani a facut pe bune Cristi Borcea si cati prin intermediul coruptiei ?
    • +3 (3 voturi)    
      intrebare foarte grea ! (Miercuri, 29 martie 2017, 21:09)

      silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui levierul

      daca cineva actioneaza pe o "piata" care este profund viciata, in care orice firma care vrea "sa ramana in joc" trebuie sa accepte sistemele de coruptie, nu mai poti spune ca aceste afaceri sunt facute in mediu competitiv - adica "pe bune"

      daca te uiti pe piata constructiilor de ex, exista f multe firme private super-competitive care nu vor sa lucreze cu "statul" ! lucreaza doar cu dezvoltatori mari si cu multinationale ...
      si exista alte firme care au >80% din venituri din afacerile cu statul si nu intra in competitii (ce fac in privat este tot "in combinatii"); aceasta separare arata o problema grava in Romania, care ne va impiedica sa facem eficienta cheltuirea banilor publici
  • +11 (13 voturi)    
    si cam care-i pedeapsa maxima? (Miercuri, 29 martie 2017, 18:53)

    IancuJianu [utilizator]

    5-6 luni cu suspendare?
    ca mai mult de 1 an nu ia, stiind cu cine a impartit banii...
    • +1 (1 vot)    
      Din pacate (Joi, 30 martie 2017, 15:44)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

      Probabil asa se va intampla ! Judecatorii impart condamnari cu suspendare de parca le expira garantia.

      Frauda electorala - 2 ani cu suspendare.
      Vanzarea de covrigi fara bon fiscal - 4 ani cu executare.
  • +4 (4 voturi)    
    Vremea platii... (Joi, 30 martie 2017, 0:33)

    Gabu [utilizator]

    Acest neica-nimeni vegetal, venit cu pluta pe conducta din Bucuresti in Constanta sa se faca marinel, a ajuns sa vanda la bucata un oras si cea mai mare statiune de la malul marii, Mamaia, unde nimeni in afara de rege nu a avut vreodata proprietati. Probabil de aici si tergiversarea la nesfarsit a proceselor: au fost foarte multi multumiti de catre primarul - amoral. Este strigator la cer ca acest gropar al Constantei se plimba inca liber. Va fi interesant de vazut daca deciziile luate de catre acesta fi vor abrogate si titlurile de propietate anulate.
  • +2 (2 voturi)    
    Totuși 9 ani un proces (Joi, 30 martie 2017, 8:23)

    mr_mojo [utilizator]

    E enorm. Chiar nu exista o soluție pentru a accelera aceste procese? Nu cred ca e cel mai complicat proces din istorie unde audiezi sute de martori.
  • +1 (1 vot)    
    ????? (Joi, 30 martie 2017, 22:21)

    iodixit [utilizator]

    oare sa vina in sfirsit si soarele pe strada noastra si sa intre la bulau mazare, strutinschi si constantinescu (sa ramina acolo)?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by