Fostul deputat Adrian Gurzau, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 martie 2017, 11:58 Dosare Anticoruptie


Adrian Gurzau
Foto: Facebook - Adrian Gurzau
Fostul deputat Adrian Gurzau a fost condamnat marti de judecatorii Tribunalului Bucuresti la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta in dosarul Carpatica Asig, potrivit Agerpres.

'Admite acordul de recunoastere a vinovatiei cu inculpatul Adrian Gurzau. Condamna la pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere pe o durata de 3 ani. Mentine masura preventiva a controlului judiciar. Confisca suma de 365.661 lei (echivalentul sumei de 81.502 euro). Obliga inculpatul la plata sumei de 1.100 de lei cheltuieli judiciare catre stat', se arata in minuta hotararii.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Potrivit DNA, in perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si, incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzau intocmirea unui contract de prestari servicii intre o firma unde deputatul era administrator si SC Carpatica Asig SA.

Contractul a fost incheiat pe 2 noiembrie 2015 si avea ca obiect furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de relatii cu clientii, info-line, contact center vanzare si marketing, pe o durata minima de cinci ani.

'Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de SC Carpatica Asig SA lunar, iar pentru urmatoarele 60 de luni valoarea contractului ar fi fost de 4.000 de euro + TVA, pe fiecare luna. Asadar, valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro + TVA. Contractul incheiat a fost pagubos pentru SC Carpatica Asig SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute', sustin procurorii.

In schimbul acestor promisiuni si incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, Adrian Gurzau a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Aceasta ar fi constat in influentarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea sa anterioara.

'Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea ASF, astfel incat membrii Consiliului ASF sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a SC Carpatica Asig SA, desi, prin adresa Directiei de supraveghere si control - Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea starii de insolventa a SC Carpatica Asig SA', mai spun procurorii.

Adrian Gurzau a fost de acord sa primeasca doi ani si opt luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de trei ani, si interzicerea, pe o perioada de doi ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























940 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    de ceeee? (Marţi, 28 martie 2017, 12:10)

    iodixit [utilizator]

    de ce cu suspendare. la urmatoarele alegeri o sa fie in parlament. din nou. ce dreac e cu justitia asta?
    sau sa zic mersi, ca pe timpul lui nastase il achitau!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by