Fostul sef al IPJ Vaslui Mihai Mihai, trimis in judecata de DNA, "diploma aniversara" de Ziua Politiei

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 24 martie 2017, 18:37 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Politiei Judetene Vaslui Mihai Carp, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu, a fost recompensat, la o festivitate desfasurata cu usile inchise, cu o "diploma aniversara", cu ocazia Zilei Politiei Romane. Reprezentantii Politiei Vaslui spun ca aceasta distinctie i-a fost oferita fostului inspector-sef in semn de multumire pentru activitatea desfasurata in cadrul institutiei si ca acesta se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea definitiva a instantei, informeaza News.ro.

Conducerea Politiei Judetene Vaslui l-a recompensat, vineri, pe fostul sef al institutiei colonelul in rezerva Mihai Carp cu o "diploma aniversara", cu ocazia sarbatorii a 195 de ani de la infiintarea Politiei Romane.

Acordarea distinctiei fostului inspector-sef din perioada 2005-2015, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu, s-a facut intr-un cadru festiv defasurat cu usile inchise la Muzeul Judetean Vaslui, fara ca mass-media sa aiba acces.

"Pentru a marca aniversarea celor 195 de ani de existenta a Politiei Romane, reprezentantii mai multor institutii precum si fosti conducatori ai Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui au primit diplome aniversare. Acestea au fost oferite pentru a multumi celor care au condus IPJ pentru activitatea desfasurata in cadrul institutiei. In cazul domnului Mihai Carp, pana la pronuntarea definitiva a instantei, domnia sa se bucura de prezumtia de nevinovatie", a declarat, vineri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Alina Tonica.

Fostul inspector-sef al Politiei Judetene Vaslui pana in toamna anului 2015 a fost trimis in judecata in urma cu un an, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru instigare indirecta la abuz in serviciu.

Mihai Carp este acuzat ca, in calitate de sef al insitutiei, l-ar fi instigat pe seful Serviciului Rutier Vaslui Ioan Virlan sa "determine, la data de 11 februarie 2015, pe un agent de politie din subordine sa modifice procesele verbale de contraventie intocmite pentru doua persoane, in sensul modificarii sanctiunii aplicate, din amenda contraventionala in avertisment".

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si fostul comisar-sef Ioan Virlan, pentru luare de mita in forma continuata, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























811 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Judecat, judecat, dar si premiat...! (Vineri, 24 martie 2017, 22:06)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Ca asa e frumos pentru un sef corupt...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by