Tribunalul Constanta a amanat pentru 29 martie pronuntarea privind eliberarea conditionata a lui Mircea Basescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 martie 2017, 14:24 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Tribunalul Constanta a amanat, miercuri, pentru data de 29 martie pronuntarea privind contestatia formulata de procurorii DNA fata de decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a lui Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta intr-un dosar in care au fost implicati si membri ai familiei lui Bercea Mondial.

In cazul in care judecatorii Tribunalului vor respinge contestatia procurorilor anticoruptie, Mircea Basescu va fi eliberat din penitenciar, sentinta fiind definitiva.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului. In iunie 2016, ei au fost condamnati la patru ani, respectiv trei ani de inchisoare.

Potrivit avocatilor lui Mircea Basescu, acesta ar putea iesi conditionat din penitenciar, in conditiile in care are varsta de peste 60 de ani si poate executa o treime din pedeapsa la care a fost condamnat, perioada din care se scade cea a arestului preventiv si la domiciliu.

DNA l-a acuzat pe Mircea Basescu ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in cauza, cu scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























341 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ... speram la ... (Miercuri, 22 martie 2017, 15:26)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    ... un 29 februarie , dar hai ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by