Deputata Steluta Cataniciu pierde din nou procesul cu ANI pe conflict de interese

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 9 martie 2017, 14:22 Dosare Anticoruptie


Steluta Cataniciu
Foto: Camera Deputatilor
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondata, contestatia in anulare depusa de Steluta Cataniciu, deputat ALDE, prin care aceasta solicita anularea deciziei instantei prin care a fost declarata in conflict de interese in materie administrativa, anunta Agerpres.

Decizia este definitiva.

Steluta Cataniciu a introdus in instanta o contestatie in anulare, care este o cale extraordinara de atac, dupa ce, in noiembrie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca ea a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa.

In martie 2013, Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Steluta Cataniciu, la acea vreme deputat PNL, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, pe vremea cand era consilier local in Cluj Napoca, deoarece a participat la adoptarea unei hotarari in favoarea unei societati unde avea un interes patrimonial.

Potrivit ANI, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Steluta Cataniciu a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca.

Steluta Cataniciu a reprezentat in instanta interesele Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, prin contracte de asistenta juridica incheiate la data de 22 aprilie 2008 si 5 mai 2009.

Pentru contractele incheiate, Steluta Cataniciu a incasat suma de 8.000 lei.

Parti in litigiu au fost Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Comisia de vanzare a spatiilor comerciale si de prestari servicii din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

In perioada 27 iunie 2008 - 4 noiembrie 2008, Steluta Cataniciu a detinut calitatea de membru al Comisiei de vanzare a spatiilor comerciale si de prestari servicii, comisie aflata in subordinea Primariei Cluj-Napoca.

ANI sustinea ca, desi avea un interes patrimonial personal in problema supusa dezbaterilor, Steluta Cataniciu a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica.

Conform dispozitiilor art. 46 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, 'Nu pot lua parte la deliberarea si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal in problema supusa dezbaterilor consiliului local'.

Potrivit prevederilor art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii, acestia fiind obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2101 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Tuta ambitioasa este buna de Popescu T. (Joi, 9 martie 2017, 14:31)

    Plagarus [utilizator]

    Penalul sef are discipoli pe masura.
  • +13 (13 voturi)    
    cati penali mai sunt in ALDE ? (Joi, 9 martie 2017, 14:32)

    un domn [utilizator]

    Asociatia-Lipitorilor-ceDevasteaza-Economia nationala !
  • +7 (7 voturi)    
    Zicem ALDE.. (Joi, 9 martie 2017, 14:53)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    ..zicem tot: penali, corupti, traseisti,carieristi, impostori, securisti, traficanti de influenta, dupa chipul si asemanarea fuhrerului mafiot - cea mai sinistra figura din politica de dupa 89 de la noi
  • +5 (5 voturi)    
    alo steluto... (Joi, 9 martie 2017, 16:24)

    mitocanu [utilizator]

    da fuga la antena3 si plange–te te tratamentul inhuman pe care ti–l aplica ani...grecu si analistul militar tudor vorbesc cu don profesor infractor voiculescu sa te ajute...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by