Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Iasi: 46 de politisti de frontiera de la PTF Albita, condamnati cu suspendare pentru luare de mita si constituire de grup infractional organizat

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 9 martie 2017, 2:09 Dosare Anticoruptie


Un numar de 46 de politisti de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, din judetul Vaslui, au fost condamnati, miercuri, de Curtea de Apel Iasi, la aproape sase ani de la trimiterea in judecata, la pedepse intre un an si doi ani si sase luni de inchisoare pentru luare de mita si doi sau trei ani de inchisoare pentru constituire de grup infractional organizat, pedepsele fiind cu suspendarea executarii acestora, potrivit News.ro.

Miercuri, Curtea de Apel Iasi a dat sentinta in cazul a 46 de ofiteri si agenti de politie de frontiera din cadrul PTF Albita, judetul Vaslui, trimisi in judecata de catre DNA, in aprilie 2011, pentru luare de mita si constituire sau aderare la un grup infractional organizat.

Astfel, magistratii i-au condamnat pe inculpati la pedepse cuprinse intre un an si doi ani si sase luni de inchisoare pentru luare de mita si la doi sau trei ani de inchisoare pentru constituire de grup infractional organizat, cu interzicerea unor drepturi.

Instanta a suspendat executarea pedepselor pentru toti cei 46 de politisti de frontiera, acestia avand termene de imncercare de patru sau cinci ani. Totodata, magistratii Curtii de Apel Iasi au disous confiscarea unor bunuri sau aunor sume de bani ale acestora si au mentinut, in unele cazuri, sechestrele asiguratorii.

Printre cei 46 de condamnati se numara si Cristian Daneil Corban, comisar de politie si sef al PTF Albita la data savarsirii faptelor, precum si Alin Constantin Nita, inspector de politie, la data savarsirii faptelor sef de tura la PTF Albita.

Sentinta de miercuri a Curtii de Apel Iasi nu este definitiva, putand fi atacata in termen de zece zile la instanta superioara.

Potrivit rechizitoriului intocmit in 2011 de catre procurorii DNA, in perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, inculpatii, in calitate de politisti de frontiera in cadrul P.T.F. Albita, au pretins, primit ori acceptat, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, suma totala de 2.164.800 lei si alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera. Banii si bunurile au fost pretinse si primite cu titlu de mita atat pentru a-si indeplini atributiile de serviciu cat si pentru a face acte contrare acestora, respectiv de a nu efectua un control strict asupra documentelor persoanelor sau autovehiculelor si de a permite introducerea in Romania a unor bunuri peste limita legala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























636 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by