Elena Udrea, la DNA pentru a-i fi prelungit controlul judiciar in dosarul privind finantarea ilegala a campaniei din 2009

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 17 februarie 2017, 18:04 Dosare Anticoruptie


Fostul deputat Elena Udrea a fost vineri la DNA, ea declarand ca procurorii i-au spus ca i-a fost prelungita masura controlului judiciar intr-un dosar mai vechi in care este urmarita penal, realteaza News.ro. Surse judiciare au declarat ca Elena Udrea a fost citata la DNA in dosarul privind finantarea ilegala a campaniei electorale din 2009, in care acuzata de spalare de bani si instigare la luare de mita.

Elena Udrea a plecat in jurul orei 17.15 de la Directia Nationala Anticoruptie, unde a stat aproximativ 20 de minute. La iesirea din sediul DNA, Elena Udrea a spus ca procurorii i-au adus la cunostinta ca i-a fost prelungita masura controlului judiciar.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au audiat, vineri, in calitate de martor, pe fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, acesta declarand la iesire ca a dat declaratii in dosarul Elenei Udrea, vizand finantarea campaniilor electorale.

"E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu stiu precis cine ce a finantat. In mod normal e organizatia Sectorului 1. PDL in Bucuresti era organizat in filiale de sector plus organizatia Capitalei. Cred ca se investigheaza cultura finantarilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru ca este evident ca pana la ultima runda de alegeri a fost o imensa problema legata de costurile campaniilor electorale si, daca aveti memorie buna, este o problema pe care eu am semnalat-o din 2008", a spus Paleologu, dupa ce a fost audiat ca martor, aproximativ o ora, de procurorii DNA.

Intrebat daca au fost ilegalitati in finantarea campaniilor electorale, Paleologu a raspuns ca este "la mintea cocosului".

"Tineti minte cum erau campaniile de dinainte de 2016, cu mesh-uri pe cate un bloc intreg sau afise imense pe care nu le-am vazut nicaieri in lume, nici macar in America nu am vazut asemenea orgie de propaganda electorala. Deci e la mintea cocosului ca ceva nu e in regula", a spus Theodor Paleologu.

El a explicat ca nu a fost implicat in finantarea campaniilor electorale, in afara de cea din 2016, cand a candidat independent.

Elena Udrea este urmarita penal de DNA pentru cinci infractiuni de spalare de bani in cazul campaniei prezidentiale din 2009, precum si pentru doua infractiuni de instigare la luare de mita.

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, fiind acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani.

Tot sub control judiciar, in aceeasi cauza sunt cercetati Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu.

"Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale se realiza prin incheierea unor contracte fictive cu societati care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta", potrivit procurorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1009 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Si eu care credeam... (Vineri, 17 februarie 2017, 18:16)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    ... ca deja si-a comandat zeghe de la Versace...
  • -1 (3 voturi)    
    alegeri (Vineri, 17 februarie 2017, 18:35)

    bobyff [utilizator]

    pai a inceput iar DNA-ul cu dosarele pentru ca nu cumva boporul sa mai ceara Demisia lui Kovesi pentru plagiatul grosolan si faptul ca scoate dosare doar in preajma alegerilor si a protestelor.
  • +1 (3 voturi)    
    Greu... (Vineri, 17 februarie 2017, 21:37)

    Iorgovan [utilizator]

    Daca un amarat fura cartofi sa-si hraneasca puradeii, e judecat, condamnat si incarcerat in timp record. Adevaratii hoti primesc arest la domiciliu, cu intredictia de a parasi piscina...E vreo sansa ca lucrurile sa se miste mai repede?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by