Fostul senator Catalin Voicu, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu
Instanta a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice, a constatat ca legea penala mai favorabila pentru Catalin Voicu este Codul penal de la 1969 si l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.
Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a constatat ca aceasta fapta este concurenta cu cea pentru care Voicu a fost condamnat, in 2013, la sapte ani de inchisoare si a dispus ca fostul senator sa execute pedeapsa cea mai grea, de sapte ani de inchisoare. Instanta a mai dispus ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in organele puterii de stat, precum si dreptul de a ocupa o functie publica, pe o perioada de trei ani de la data executarii pedepsei principale.
Instanta a mentinut liberarea conditionata a lui Voicu pentru pedeapsa de sapte ani de inchisoare, decisa in februarie 2016, dupa ce fostul senator a executat aproape trei ani de inchisoare.
Judecatorul a mentinut masura confiscarii de la Voicu a sumelor de 200.000 de euro si 119.000 de lei.
Prin aceeasi decizie, instanta a dispus ca Voicu, impreuna cu ceilalti inculpati din dosar, sa plateasca societatii Servicii Energetice Moldova despagubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalent a aproape 1.4 milioane de euro.
Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o deciziei definitiva in acest dosar.
Catalin Voicu a fost trimis in judecata in acest dosar in noiembrie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat de complicitate la abuz in serviciu, fapta pe care a comis-o in perioada in care era consilier la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale.
In aceeasi cauza sunt judecati Nicolae Coroianu, la data faptelor director general al SC Electrica SA, pentru abuz in serviciu, Petru Andronache, fost director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Dan Floarea, actionar majoritar la SC Tech Safety SA, si Ion Dumitru Maruta, actionar si administrator al aceleiasi firme, ambii acuzati de complicitate la abuz in serviciu.
Potrivit rechizitoriului, in perioada 2004-2005, Catalin Voicu, folosindu-se de functiile de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioada, Nicolae Coroianu, si la directorul economic sa acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare Electrica, Electrica Serv si SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate de la acelasi furnizor.
In urma acestor interventii, Nicolae Coroiu a dispus functionarilor din subordine, iar Petru Andronache a aplicat aceste dispozitii privind achizitii publice de echipament individual de protectie si echipament de lucru in valoare totala de 14.750.685 de lei (fara TVA) de la societatea Tech Safety.
Echipamentele au fost achizitionate la un pret supraevaluat, fara a se organiza vreo procedura de achizitie publica, fiind prin incredintare directa, fara a exista o negociere a pretului, care a fost stabilit potrivit intereselor furnizorului.
Astfel, au fost incheiate 77 de contracte cu firma Tech Safety, facturile pentru echipamentele livrate fiind achitate in regim de urgenta.
Fostul director al Electrica, Nicolae Coroiu, a semnat 48 de ordine de plata catre furnizorul Tech Safety, cauzand un prejudiciu SC Servicii Energetice Moldova (ca succesor in drepturi si obligatii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) in valoare de 5.284.892 de lei, echivalent cu 1.391.339 de euro. Aceasta suma reprezinta diferenta de pret intre valoarea de cumparare si valoarea de revanzare practicate de furnizorul Tech Safety in relatia cu SC Servicii Energetice Moldova SA, potrivit procurorilor.
Petru Andronache este acuzat ca a vizat pentru conformitate 158 de facturi, desi acestea nu corespundeau in totalitate cu produsele contractate si a semnat cinci ordine de plata.
Patronii Tech Safety, Radu Dan Floarea si Ion Dumitru Maruta, au dispus livrarea de produse catre SISE Moldova in cantitati foarte mari, cu preturi la care s-au practicat adaosuri comerciale pana la 2.490,93%, au mai aratat procurorii in rechizitoriu.
In 22 aprilie 2013, Catalin Voicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Judtitie, pentru ca a primit mita de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecator de la instanta suprema Florin Costiniu, pe langa magistrati si politisti, pentru a obtine decizii favorabile in dosarele in care primii doi erau cercetati.
Voicu a fost liberat conditionat in 15 februarie 2016, dupa ce a executat aproape trei ani din pedeapsa.
VIDEO Catalin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare. Omul de afaceri Marius Locic - 4 ani cu executare / Fostul judecator Florin Costiniu si afaceristul Costel Casuneanu - cate 4 ani cu suspendare

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 6 luni
- 15 ani 1 luna
- 14 ani 9 luni
- 11 ani 1 luna
- 10 ani 10 luni
- 4222 zile
- 4025 zile
- 3691 zile
- 3605 zile
- 3605 zile
- 7543 zile
- 4216 zile
- 5782 zile
- 6357 zile
- 3769 zile
- 3621 zile
- 6208 zile
- 5561 zile
- 6166 zile
- 3663 zile
- 4228 zile
- 5901 zile
- 6735 zile
- 5305 zile
- 5232 zile
- 6287 zile
- 6260 zile
- 3317 zile
- 4468 zile
- 6261 zile
- 3720 zile
- 3536 zile
- 4530 zile
- 5334 zile
- 5348 zile
- 6168 zile
- 5329 zile
- 3613 zile
- 3580 zile
- 4453 zile
- 5971 zile
- 4493 zile
- 5754 zile
- 4046 zile
- 6100 zile
- 4607 zile
- 3543 zile
- 3766 zile
- 4878 zile
- 3556 zile
- 3802 zile
- 6618 zile
- 5526 zile
- 4815 zile
Daca le-am fi adunat, din 14 ani de puscarie, Voicu scapa cu 3 ani de detentie.
Bravo Romania!
Cred ca, foarte curand, infractorii romani condamnati in alte state vor face tot posibilul sa execute pedeapsa in Romania.
Trai pe vatrai!
Desigur că nici banii nu au fost recuperați de la el.
Legilea astea de mirare au fost stabilite și votate de ...PARLAMENT, bineînțeles, în beneficiul poporului.
Justitia din Romania e o gluma dar chiar in situatia asta indivizii astia tot se chinuie sa o dinamiteze .
codurile penale romanesti nu's facute sa pedepseasca, ci numai sa scoata din circuit.
cumularea pedepselor si recuperarea ar trebui regandita si reformulata in codul penal...
in asa fel incat sa'i faca sa se gandeasca de zece ori inainte sa mai bage laba in chesea.
Pdepsele sa fie cumulate, pentru ca sunt dosare diferite.
Fiecare infractor sa plateasca pentru fiecare infractiune in parte si cumulate, astfel acestia pot sa faca mai multe infractiuni stiind ca platesc doar o data.
Si mafiotul executa 3 ani si apoi este eliberat.
Si ne mai miram ca hotii la noi sunt ca ciupercile.
Ia sa fi adunat 7+5=12 ani si apoi inca un bonus de 8 ani si sa-l trimita pe stapanul lui Serban Nicolae la 20 de ani in temnita! Executata la zi, fara carti si fara buna purtare, sa vedem mai aveau chef de furaciuni?
Nu trebuie contopit nimic! Ai facut 2 greseli, platesti pentru amindoua! Asa poti sa dai 100 de tunuri, te prind pentru 2, se contopesc si stai un pic la bulau si cind iesi ala trai nene, n-ai treaba!
In SUA cel mai probabil lua cateva zeci de ani..
dar, in Ro, respect pentru mafioti... :(
Astia cumuleaza 7+5 si rezulta o pedeapsa cu executare de 3 ani.
Matematica de Dambovita!
Omul asta a luat intr-un dosar 7 ani de puscarie fiind gasit vinovat. A fost eliberat conditionat dupa 3 ani, a stat mai putin de 50%.
Acum a mai fost gasit vinovat in alt dosar si i s-au mai dat 5 ani de puscarie, dar e lasat in continuare in libertate.
Deci in loc sa stea 7 ani + 5 ani = 12 ani, eventual sa i se dea si un spor de pedeapsa, de vreun an, ca este recidivist si nu trebuie incurajat un astfel de comportament noi ce facem il lasam in libertate si aplicam pedeapsa cea mai mare restul IL STERGEM (de fapt).
Ce putem intelege din acest principiu al CP, ce putem noi explica copiilor nostrii ? Ca daca fac acte penale in serie si cat mai mari atunci nu primesc decat o parte din pedeadsa ?
Si mai spunem ca trebuie modificat CP in sensul reducerii pedepselor....!!???
La Referendum o intrebare ar trebui sa fie : "Doriti cresterea si cumularea pedepselor?"
Rusine!
O infractiune, 33% reducere pentru peste 60%
+ 50% reducere pentru buna purtare
+ 10..20.. ba nu 45% reducere daca ai carti scrise (de oricine)
Plus, plus: infractiunea 2,3,4 .. gratis si trimisul gratis acasa, recuperarea prejudiciului e optionala.
Sa tot fii infractor in Romania ...
=======================
Pentre ne-infractori, sa se dea o OUG pentru creditele bancare:
1. Se aplica procentul cel mai mic, din toate timpurile, de la la toate bancile.
2. Sa se comaseze toate creditele si sa aplice numai cel mai mare.
3. Sa se reduca la jumate pentru buna purtare.
4. Sa se reduca la o treime la persoanele peste 60 ani.
5. Scrisul unei carts (povesti pentru copii) deconteaza 1 an de plata.
"Instanta a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice, a constatat ca legea penala mai favorabila pentru Catalin Voicu este Codul penal de la 1969 si l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata."
?????
constatati ca in tinerete a fost cel mai tampit locotenent
din Armata Romana,de la 1859 si pana astazi.
Coruptul asta pesedist a fost parlamentar si se voia
ministru de justitie.El nu stie si nu poate sa se incheie la
pantofi.De fapt cam asa sunt toti pesedistii.Amin.