Gratiela Gavrilescu, la DNA. Ministrul ar avea calitatea de martor in dosarul privind elaborarea ordonantei 13

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 15 februarie 2017, 12:44 Dosare Anticoruptie


Ministrul petnru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu, a venit miercuri la DNA, fiind citata pentru a fi audiata in calitate de martor in dosarul in care se fac cercetari legate de modul de elaborare OUG 13 privind modificarea codurilor penale, abrogata ulterior printr-o alta ordonanta de urgenta, transmite News.ro.

UPDATE 14.15 Gavrilescu a iesit de scurt timp din sediul DNA spunand ca "ce am avut de declarat, am declarat sus, este o procedura".

Gratiela Gavrilescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 12.30 si la intrare nu a facut nicio declaratie despre dosarul in care a fost citata.  

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Gratiela Gavrilescu a fost citata sa dea declaratii in calitate de martor in dosarul in care se fac cercetari legate de modul de elaborare OUG 13.  

Directia Nationala Anticoruptie a inceput o ancheta cu privire la modul de elaborarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale in urma unui denunt formulat, in 24 ianuarie, de Mihai Politeanu, Elena Ghioc si Razvan Patachi, membri ai asociatiei "Initiativa Romania".  

DNA a precizat ca in acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de "modalitatea de adoptare a unor acte normative".  

Procurorii i-au audiat, saptamana trecuta, pe fostii secretari de stat de la Ministerul Justitiei Oana Schmidt Haineala si Constantin Sima, tot in calitate de martor, ambii declarand ca nu au contribuit la elaborarea Ordonantei de Urgenta nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogata de Guvern la cinci zile dupa adoptare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























653 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by